Gør-Det-Selv

Expo-Net BIO-BLOK Faskine: Gør-det-selv Guide

De klassiske Bio-Blok faskiner fra Expo-Net er efterhånden blevet selve kendetegnet ved faskiner i Danmark. Det gør-det-selv venlige design med lav vægt, let opdeling og nem montering betyder at de er oplagte at brugt hvis du selv skal igang med at anlægge en faskine. I denne artikel finder du alle informationer om expo-net faskiner som du skal bruge inden du går igang.

Fagekspert
Christian Soelberg Due
Ajourført d. 18. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.

Expo-Net startede for mere end 60 år siden med at producere plastnet. I dag foregår hele produktionen stadig i Hjørring, men fra en ny højteknologisk fabrik med de nyeste teknologier indenfor produktion af plast. Fra denne fabrik eksporteres der til mere end 30 lande og produktporteføjlen indeholder mere end 100 forskellige produkter.

Deres BIO-BLOK faskine findes i to varianter, en til tung trafik og en almindelig. Forskellen er tykkelsen på plastikken som betyder at den til tung trafik kan tage et tryk på op til 15 ton pr. m2, imens den almindelige kun kan tage op til 2,5 ton pr. m2.

Expo-Net fakta

 • Familie drevet virksomhed: Expo-Net blev grundlagt tilbage i 1959 og er forsat familieejet.
 • Højteknologisk Produktion: Produtionen af alle Expo-Net foregår fra egne produktionshaller i Hjørring hvor der også er maskinværksted.
 • Dansk Eksport: Fra fabrikkerne i Hjørring eksporteres der til mere end 30 lande.

Få 3 Tilbud På En Ny Faskine

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Læs også om Wavin Faskiner

BIO-BLOK Faskinen

Expo-Net har udviklet faskinen BIO-BLOK som findes i to udgaver, en til let trafik som kan holde til et tryk på 2,5t pr. m2 og en til tung trafik som kan holde til 15t pr. m2. De har desuden et lille sortiment af tilbehør med fiberdug, stabelleder og hæftepistol med stålclips til at samle flere blokke.

BIO-BLOK Faskine Beregner

Expo-Net har udviklet en faskine beregner der kan bruges når du skal udregne hvor mange moduler du skal indkøbe. Det kræver dog at du har lavet en test af den hydrauliske ledningsevne, hvor du enten kan lave en test selv eller bruge en af deres 5 predefinerede kategorier.

Gå til beregneren her

BIO-BLOK Vejledning

At lave en BIO-BLOK faskine er ikke svært og alt efter størrelsen kan det klares på en weekend med en spade, skovl og trillebør.Her er en lille trin-for-trin guide der kan hjælpe dig godt igang:

 • Lav et hul til elementerne ved at placere dem på jorden og lave 15 cm ekstra plads langs alle sider.
 • Dybden af hullet skal være så der er 50-80cm jord ovenpå faskinen.
 • Grav en rende til tilløb og husk at det skal placeres i mindst 75 cm dybde for frostsikring.
 • Læg fiberdugen ud i bunden
 • Læg BIO-BLOK modulerne ned i hullet
 • Brug en grensaks eller hobbykniv til at skære hul i blokken hvor tilløbet skal monteres. Lav hul ca. 10cm ind.
 • Monter tilløbsrøret og dæk faskinen med fiberdug så den er helt tæt og der ikke kan trænge jord ind.
 • Fyld sand omkring faskinen og stamp det.
 • Fyld de øverste 10cm med sand og derefter jord og dæk hullet fra faskinen.

Vil du vide mere? Så anbefaler vi at du downloader folderen “Regnvandsfaskine” fra Expo-Net her

BIO-BLOK Faskine

Få 3 Tilbud På En Ny Faskine

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

🚗 FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvem er Expo-Net?

Expo-Net er en familieejet virksomhed med mere end 60 års erfaring med produktion af plastiknet. Den højteknologiske produktion af net foregår i egne, moderne produktionshaller i Hjørring, hvor maskinerne serviceres og videreudvikles på eget maskinværksted. 

Hvor mange BIO-BLOK faskiner skal jeg bruge?

Du kan beregne hvor mange BIO-BLOK faskiner du skal bruge ved at benytte faskineberegneren fra Expo-Net som du finder her.

Hvilken fiberdug skal jeg bruge til en Big-Blok faskine?

Til afdækning af en faskine med BIO-BLOK elementer anvendes generelt tynde typer fiberdug, der har den højeste vandgennemgang(ca. 100 g/m2) – f.eks. DuPont Typar SF27 eller Fibertex G100.

Hvordan undgår jeg at tilstoppe BIO-BLOK faskinen?

Hvis der er et højt indhold af ler eller olie i jorden omkring faskinen vil en fiberdug hurtigt blive stoppet med finkornet materiale. Her er løsningen at fylde de yderste netrør med ærtesten i stedet for at bruge en fiberdug og lave et lag med grovt materiale omkring faskinen for at undgå indtrængen af materiale udefra.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Expo-Net

Henvisninger:

Folderen Regnvandsfaskine fra Expo-Net

Expo-Net Faskine Beregner