Hvad er mit hus værd? Få din vurdering af hus på 5 minutter

Få svar på ”Hvad er mit hus værd?” og få en vurdering af hus på kun 5 minutter. Bliv klogere på hvad er dit hus værd med en online vurdering, som f.eks. kan være interessant hvis du overvejer at sælge.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 3. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Hvad er mit hus værd Få en vurdering indenfor 5 minutter
Hvad er mit hus værd? Det kan du få svar på indenfor kort tid ved hjælp af flere værktøjer som vi deler i vores artikel.

Hvad er mit hus værd?

Hvis du ønsker et estimat på hvad dit hus er værd eller andre boliger, der ikke er sat til salg, findes der adskillige muligheder online, for at få en vurdering af hus. På sider som dingeo.dk, Estaldo.dk og BoligSkøn (Nordea) kan du modtage gratis vurderinger af værdien på dit eget eller andres hus, lejlighed eller sommerhus.

estaldo

Få en gratis online vurdering af din bolig

  • Indtast din adresse
  • Robotten indhenter oplysninger
  • Se din vurdering

Læs også: Gæld I Hus – Se Hvad Naboen Skylder I Tinglysningsbogen Her

Test: Tre forslag til en boligs pris

Der er blevet afprøvet de tre beregnere på en 97 m2 stor murermestervilla i Odense V med en kælder på 57 m2 samt et hus fra 1986 på 105 m2 i Hillerød. Villaen i Odense blev handlet i december 2017 for 1,875 millioner kroner, mens huset i Hillerød sidst skiftede ejer i 1996.

Her er de aktuelle prisbud på husene:

Murmestervilla i Odense:

Boliga: 1,96 mio. kr.

BoligSkøn Nordea: 1,89 mio. kr.

dingeo: 1,84 mio. kr.

Parcelhus i Hillerød

dingeo: 2,64 mio. kr.

Boliga: 2,57 mio. kr.

BoligSkøn Nordea: 2,56 mio. kr.

Huset i Hillerød blev handlet i foråret 2020 til en pris af 2.650.000 kr., hvilket placerer Geomatic tættest på den faktiske salgspris. Murmestervillaen i Odense er endnu ikke solgt, så en sammenligning kan ikke foretages.

Korriger dine BBR-informationer

Forslagene til salgspriser er baseret på en række offentlige databaser, som der beregnes yderligere fra.

Der kan imidlertid være fejl i flere af disse databaser, og derfor kan du ikke fuldt ud stole på oplysningerne. Samtidig bør du være opmærksom på, at du muligvis ikke kan sælge din bolig for så høj en pris, hvis den er i dårlig stand.

På den anden side kan det øge værdien af ​​din bolig, hvis du f.eks. har renoveret badeværelset eller installeret et nyt køkken. Den slags forbedringer er sjældent registreret nogen steder, og derfor kan databaserne ikke tage højde for det.

Du kan selv kontrollere og rette eventuelle forkerte eller mangelfulde informationer i BBR. På OIS finder du blandt andet data fra BBR-registret og oplysninger om de økonomiske aspekter ved boligen.

Læs også: Strømforbrug – Hvad er gennemsnittet? Læs det her

Vurdering af hus med Geomatic og dingeo.dk

På dingeo.dk, som får data fra Geomatic, kan du få et estimat af din boligs værdi i øjeblikket, med en online vurdering af hus.

Vurderingsprisen er en såkaldt computerberegnet AVM-vurdering af din ejerbolig – hus, sommerhus og ejerlejlighed – hvis der findes tilstrækkelige geodata til at foretage denne vurdering.

AVM (Analytisk Værdiansættelsesmodel), som Geomatic er ansvarlig for, anvendes ifølge dingeo.dk af adskillige danske banker til vurdering af boligpriser og “leverer en konservativ ejendomsvurdering, der statistisk set ligger tæt på de faktiske handelspriser”. Ligesom med andre vurderingsmodeller bør du være opmærksom på, at resultatet kan afvige betydeligt fra den pris, som ejendommen kan blive solgt for.

dingeo.dk kan du indtaste adressen på din egen eller en anden bolig og få en estimeret markedspris. Derudover modtager du information om, hvordan vurderingsprisen har ændret sig det seneste år. Klik på fanen ‘Ejendomsvurdering’ for yderligere oplysninger om, hvordan prisen på din bolig er blevet fastsat.

Dingeo.dk giver dig også mulighed for at finde en lang række andre oplysninger om din bolig, f.eks. fakta om boligen, trafikstøj, forurening og risici for indbrud, oversvømmelse og radon.

Læs også: Bebyggelsesprocent – Hvor meget må jeg bygge på min grund?

Nordea BoligSkøn: Hvor meget er din bolig værd?

Med Nordeas BoligSkøn kan du få en vurdering af salgsprisen eller købsprisen for en bolig lige nu.

Indtast en adresse, og så får du et estimat på boligens værdi. BoligSkøn giver selv et bud på præcisionen af prisen, men du har mulighed for at justere den ved at give dit eget bud på boligens placering, udvendige og indvendige tilstand, energieffektivitet og herlighedsfaktor.

estaldo

Få en gratis online vurdering af din bolig

  • Indtast din adresse
  • Robotten indhenter oplysninger
  • Se din vurdering

Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad er min bolig værd?

For at se hvad din bolig er værd kan du bruge en online tjeneste som f.eks. Dingeo.dk. De online tjenester kan dog kun tage udgangspunkt i offentlig data og har du f.eks. En stor kælder der er indrettet til opholdsrum vil du med fordel kunne bestille en vurdering fra en ejendomsmægler.

Hvor finder jeg den offentlige ejendomsvurdering?

Du kan finde din og andres offentlige ejendomvurderinger på boligejer.dk. 

Kan man se naboens ejendomsvurdering?

Du kan finde din og andres offentlige ejendomvurderinger på boligejer.dk. 

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Dingeo.dk

Nordea Boligskøn

EDC Kvikestimat