Hvad koster det at bygge sommerhus? Prøv prisberegneren her

Ønsker du et gratis og uforpligtende tilbud på et sommerhus? Så viser vi dig hvordan du let får tilbud flere byggefirmaer her.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 17. august 2023
Hvad koster det at bygge sommerhus Prøv prisberegneren her
Hvad det koster at bygge et sommerhus, afhænger fuldstændig af størrelsen på sommerhuset, men også hvad det skal indeholde. Et sommerhus med pool, koster f.eks. mere end et sommerhus uden.

Få 3 Tilbud på at få bygget et sommerhus

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Livet i et sommerhus er fantastisk! Naturen er lige ved hånden, presserende deadlines eksisterer ikke, og solen synes altid at skinne. Det er i hvert fald sådan det føles, når man pakker sin taske og tager en pause fra hverdagens travlhed.

Planlægger du at bygge et sommerhus?

Du kan få mere viden om, hvad det vil koste at bygge et sommerhus, hvilke typer af sommerhuse du kan overveje, og hvilke regler du bør være særligt opmærksom på.

Læs også: Byg sommerhus pris – Prøv vores prisberegner her

Hvad koster det at bygge sommerhus?

Hvor meget koster det at bygge et sommerhus
Spørgsmålet Hvad koster det at bygge sommerhus, er svært at svare på, da der er mange ting der spiller ind. Jo flere krav, jo dyrere bliver det.

Drømmer du om et selvbygget sommerhus eller et der allerede er bygget? Vil du have det designet af en arkitekt, være rummeligt nok til mange gæster eller er et tiny house det, du ønsker mest? Der er mange faktorer, der bestemmer, hvad det koster at bygge et sommerhus.

Derfor kan svarene varierer, når det kommer til prisen pr. kvadratmeter. Et sommerhus koster omkring 18.000 kroner per kvadratmeter at bygge.

Det er nemlig afhængig af, hvilken designstil du foretrækker, hvor mange kvadratmeter du har behov for, om det eksisterende sommerhus skal nedrives, og hvilke materialer og faciliteter du vil have. En god tommelfingerregel er, at jo mere sommerhuset skal tilpasses dine behov, desto højere bliver prisen.

Specifikt pris eksempel

Et nyt sommerhus kan have en pris på 1.485.000 kr.

Dette eksempel er baseret på følgende detaljer:

  • 82 kvadratmeter stor
  • 3 rum
  • 6 sengepladser

Opnå en fordelagtig pris på et nyt sommerhus

Opnå en fordelagtig pris på et nyt sommerhus

Er du klar til at påbegynde byggeriet af din nye sommerbolig? Før du kan indtage dit færdige sommerhus, skal du finde en god pris. Det er sandsynligt, at du allerede har et budget til byggeprojektet, og derfor er det vigtigt med et attraktivt tilbud.

Når du forsøger at finde den bedste pris på et nyt sommerhus, vil du hurtigt bemærke, at priserne varierer betydeligt. Ville det ikke være dejligt at spare penge, hvis du kan få det samme produkt billigere hos en anden leverandør? Det er gavnligt at indsamle tilbud fra flere forskellige firmaer og håndværkere, så du kan sammenligne priserne.

Har du brug for et gratis og uforpligtende tilbud? På 3byggetilbud.dk kan du komme et skridt nærmere den helt rigtige pris på dit nye sommerhus. Her kan du let få et overblik over dine muligheder, så du kan finde det tilbud, der passer bedst til dig. Selvfølgelig er det helt gratis og uforpligtende.

Lav det selv og spar dine penge

Er du typen, der ikke frygter for at iføre sig arbejdstøjet og assistere håndværkerne i sommerhusbyggeriet? Der er mulighed for økonomisk besparelse, hvis du selv deltager aktivt i byggeprocessen. Medbyg er ofte mere økonomisk end et nøglefærdigt sommerhus, hvor alt du skal gøre er at flytte ind og tænde for grillen.

Hvis du er praktisk anlagt, kan det være en fordel at være en aktiv medspiller i byggeriet for at spare penge. For mange er det en givende oplevelse at være en del af byggeprojektet, så de med stolthed kan udtale, at de selv har bygget deres sommerhus.

Vælg et sommerhus designet af en arkitekt

Vælg et sommerhus designet af en arkitekt

Ønsker du et skræddersyet sommerhus? En arkitekt kan designe dit ideelle hus, der opfylder alle dine behov. At vælge en arkitekt betyder, at du får en samarbejdspartner, som kan råde og vejlede dig gennem byggeprocessen. Men det øger naturligvis også prisen på dit nye hjem.

Har du tænkt på et modulært sommerhus?

At bygge et sommerhus tager tid, og du kan ikke forvente at have nøglerne til et fuldt færdigt sommerhus inden for et par dage. Der er dog visse byggemetoder, der tillader en hurtigere arbejdsproces end andre.

Tænker du på at konstruere dit sommerhus i moduler? Der er adskillige fordele ved denne metode. Modulerne bliver bygget i produktionshaller og bliver først samlet på din sommerhusgrund til allersidst. Dette betyder, at den udendørs byggeproces skifter til et tørt klima, så der kan bygges uanset vejret. Et modulært sommerhus er et pålideligt valg, hvis du ikke ønsker at blive forsinket i dit byggeprojekt.

Husk at få byggetilladelsen, før du begynder.

Har du fået grønt lys til at påbegynde byggeriet? Et nyt sommerhus skal bygges i overensstemmelse med alle forskrifter, og det er afgørende, at du sætter dig grundigt ind i alle regler, inden du starter. Du er sikkert allerede klar over, at byggetilladelse er en essentiel forudsætning for dit byggeprojekt, men er du også opdateret på lokalplaner, BBR og alt det øvrige?

Hvis du vælger et nøglefærdigt sommerhus, behøver du ikke bekymre dig om den komplicerede lovgivning. Det er bygherrens ansvar. Derfor kan du flytte ind i dit nye sommerhus med en følelse af ro, velvidende at alle regler og bestemmelser er overholdt.

Få 3 Tilbud på at få bygget et sommerhus

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

bygogmiljoe.dk