TIPS & RÅD

Kan man flytte en faldstamme? Se priser (2023)

Skal du have flyttet en faldstamme, eller er du i tvivl om det er muligt? Så er der en hel del ting du bør forholde til dig inden du igangangsætter dette projekt. For når man skal flytte faldstammer, så er der en række funktioner, som du bør tage med i dine overvejelser, da det er en større opgave.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 22. august 2023

Skal du have flyttet en faldstamme, så er det en ganske stor opgave, som tager lang tid. Der vil altid skulle bruges fagfolk for at flytte en faldstamme, grundet opgavens omfang, så derfor hjælper vi dig med at få afklaring på de mest stillede spørgsmål, når en faldstamme skal flytttes.

Få 3 Tilbud på flytning af faldstamme hos 3byggetilbud.dk

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Faldstamme Renovering & Udskiftning
Flytte faldstamme – er det muligt?

Flytte faldstamme prisberegner – Beregn pris på at flytte en faldstamme

Two columns
Vertical
Horizontal
Prisberegner til renovering af faldstamme
Kloak + Faldstamme prisberegner
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Your service request has been completed!
We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Payment method: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.title }}: {{ item.value }}

Få 3 Tilbud På faldstamme opgaver

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Kan man flytte en faldstamme?

Kan man flytte en faldstamme?
Kan man flytte en faldstamme?

Om du kan flytte en faldstamme, afhænger af placeringen af faldstammen, men ofte er det muligt at flytte faldstammen, selvom det oftest er en stor opgave som både er tidskrævende og dyr.

Faldstammen har nemlig nogle bestemte lovkrav, som betyder at den skal have en hældning på 2 cm per meter rør mellem køkken og bad, ud til hovedfaldstammen.

Det betyder at du oftest ikke kan flytte et badeværelse eller køkken mere end 3 til 4 meter, hvis du bor i en etageejendom. Årsagen til denne begrænsning, er at hvis der kommer en afstand på over 3 til 4 meter, så kan afløbsrørene ikke længere være i gulvet, og vil derfor blive synlige i loftet hos underboen.

Flytte toilet faldstamme

Når man skal flytte en toilet faldstamme, så er det ofte en af de største rør i en bolig, og derfor er det også typisk den største opgave at få fortaget. Så hvis man skal have flyttet om på badeværelset, enten i forbindelse med renovering af et badeværelse eller lignende, så skal man have flyttet toilet faldstammen.

Når du skal flytte toilet faldstamme, så skal man huske at faldstammen under toilettet løber direkte ned igennem ejendommen og ned i lejligheden nedenfor, hvilket gør opgaven endnu større, såfremt den skal flyttes markant, hvilket er årsagen til at man ofte fravælger at flytte faldstammen fra toilettet.

Her i videoen kan du se hvordan man udskifter og flytter en faldstamme

Flytte faldstamme i køkken

Hvis du skal have flyttet en faldstamme i køkken, så er dette oftest fordi du ønsker at renovere køkkenet, og derfor også ønsker at flytte din vask, eftersom køkkenvasken er koblet på faldstammen.

Når man skal have flyttet en faldstamme i et køkken, så kan det enten være fordi den står i vejen, eller fordi man ønsker at flytte vasken, og derfor er nød til at sikre at der er nok hældning på rørene fra vasken og hen til hovedfaldstammen.

Læs også vores andre artikler omkring Faldstammer

Faldstamme skjuler: Skjul rør med en rørskjuler

TV-Inspektion af Faldstamme: Beregn pris og Få Tilbud

Faldstamme relining: Hvad er det? (Beregn pris)

Hvad er en faldstamme? Sådan fungerer den

Faldstamme udluftning – Sådan undgår du lugt fra kloak

Strømpeforing Kloak + Faldstammer: Beregn pris

Faldstamme Renovering & Udskiftning: Se Prisen Online

Reparation af tagrende: Tætning af tagrende

Hvornår er det nødvendigt at flytte en faldstamme?

Årsager til at flytte en faldstamme

 • Renovering af køkken
 • Renovering af badeværelse
 • Hvis bad, toilet og køkkenvask flyttes.

Der er flere årsager til at det kan blive nødvendigt at flytte en faldstamme, men ofte så er det grundet der bliver fortaget renoveringer af lejligheder, at man flytter en faldstamme.

Hvis man ønsker at flytte en faldstamme, så er det ofte fordi man renovere et badeværelse eller køkken, hvor man flytter rundt på de forhold der kræver afløb.

Det kan f.eks. hvis du i et gammelt badeværelse har en faldstamme placeret midt i rummet og derfor gerne vil gemme den væk. Eller hvis du ønsker at flytte badeværelset helt ind i et andet rum.

Det er dog tit den sidste udvej, når man vælger at flytte en faldstamme, da det er en kæmpe opgave i de fleste tilfælde, som også er forholdsvis dyrt at få lavet.

Vi anbefaler derfor altid at du tager fat i en professionel, som kan hjælpe med at finde ud af den bedste og billigste løsning i din situation.

Flytte faldstamme pris – Hvad koster det at flytte en faldstamme?

Prisen på at få flyttet en faldstamme kan variere utroligt meget, eftersom det afhænger utrolig meget af de specifikke forhold. Du skal forvente at det koster fra omkring 35.000 kroner at få flyttet en faldstamme i en lejlighed.

Grunden til at det koster mange penge at flytte en faldstamme, er at alle i en ejendom bruger den samme faldstamme, og derfor er det en stor opgave, hvis hele faldstammen skal flyttes. Men i nogle situationer, så kan en pumpe installeres i rørene, som betyder at faldstammen ikke har samme behov for hældning, som ellers. Men dette kan kun en fagperson konkludere.

Prisen på at flytte en faldstamme afhænger af ting såsom:

 • Hvor skal faldstammen flyttes fra?
 • Hvor skal faldstammen flyttes til?
 • Antal meter fra hoved faldstammen?
 • Kan der laves 2 cm hældning per meter rør til hoved faldstammen?

Du bør kontakte en professionel VVS’er, for at få et konkret tilbud på hvad det netop koster at få flyttet din faldstamme.

I denne video kan du se hvordan man flytter en faldstamme samt reetableringen

Hvor lang tid tager det at flytte en faldstamme?

Du skal forvente at det tager et sted mellem 6 og 10 ugers arbejde i hver lejlighed af flytte en faldstamme. Derudover skal du forvente at der ikke er tændt for vandet i lejligheden i 2 uger, hvilket betyder at boligen ikke er mulig af bo i, mens arbejdet står på.

Hvem kan flytte en faldstamme?

Hvem tilbyder at flytte en faldstamme?

Typisk så vil det være en professionel VVS’er som kan hjælpe flytte en faldstamme.

Der kan være mange penge at spare ved at sammenligne tilbud, så derfor anbefaler vi at du får tilbud fra 3byggetilbud.dk her

Hvis du ønsker at få flyttet en faldstamme, så bør du tage fat i professionelle fagfolk, da det ikke er en opgave man selv kan klare.

Her bør du tage fat i en autoriserede VVS’er, som kan hjælpe med at kigge på opgaven.

Uanset om du rent faktisk vælger at få lavet opgaven, eller blot ønsker at få en priside samt løsningsforslag, så er det en god ide at få en VVS’er ud, som kan give et overslag over mulighederne i netop din situation.

Få 3 Tilbud På faldstamme opgaver

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Kan man flytte en faldstamme?

Ja, man kan i langt de fleste tilfælde godt flytte en faldstamme, men det er ofte en stor og dyr opgave, som man vil forsøge at undgå.

Hvad koster det at flytte en faldstamme?

Prisen få at flytte en faldstamme afhænger utrolig meget af placeringen af faldstammen, samt hvor den skal flyttes hen. Men du skal forvente at det koster fra 35.000 kroner at få flyttet faldstammen og opefter.

Hvor lang tid tager det at flytte en faldstamme?

Du skal forvente at det tager et sted mellem 6 og 10 uger at få flyttet en faldstamme, da det kræver et større nedrivningsarbejde af den gamle faldstamme, samt klargøring af placeringen hvor faldstammen skal flyttes hen.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet.dk

Teknologisk.dk

Build – Institut for byggeri, by og miljø

Henvisninger:

Regler og bygningsreglementet for afløb her.

Læs reglerne og lovgivningen omkring her

Læs omkring SBI 252 om vådrum