Gør-Det-Selv

Plastmo Faskine: Gør-det-selv Guide

Plastmo lancerede i 2018 deres faskine i stenuld som har gjort det lettere for gør-det-selv folk at lave en faskine i deres have. Stenulden betyder at du ikke længere skal være bange for rødder eller slås med fiberdug rundt omkring selve faskinen. I denne artikel finder du alle informationer om plastmo faskiner som du skal bruge inden du går igang.

Fagekspert
Christian Soelberg Due
Ajourført d. 7. juni 2023

Plastmo er kendt for deres tagrender, men har løbende udvidet deres sortiment til at inkludere flere produkter indenfor regnvandshåndtering. Ud over faskinen har de også lavet linjedræn, brønde og en regnvandsventil til tagnedløb.

Plastmo faskinen er lavet af 100% naturmateriale med undtagelse af drænrøret som er plastik. Plastmo faskinen er fremstillet af stenuld, som er fibre lavet af smeltet sten og derefter formet til en blok. Det giver et produkt der er meget modstandsdygtigt overfor elementerne og som bevarer sin effekt, selv efter mange år.

Plastmo fakta

 • Dansk Virksomhed: Plastmo blev grundlagt i 1959 hvor de begyndte at producere tagrender og nedløb i plast.
 • Højteknologisk Produktion: Produtionen af mange af Plastmo produkterne foregår stadig i Ringsted med højteknologiske maskiner.
 • Stor Ekspertise: Plastmo er en del af virksomheden ACO som har mere end 65 års erfaring med effektive regn- og spildevandsløsninger.

Få 3 Tilbud På En Ny Faskine

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Plastmo Faskinen

Plastmo lancerede i 2018 deres faskine som er lavet af stenuld med et drænrør i midten. Faskinen adskiller sig fra andre faskiner på markedet ved at være let at grave ned for en enkelt mand og kræve mindre opgravning.

Plastmo Faskine Beregner

Plastmo har udviklet en faskine beregner der kan bruges når du skal udregne hvor mange moduler du skal indkøbe. Det kræver dog at du har lavet en test af den hydrauliske ledningsevne, hvor du enten kan lave en test selv eller bruge en af deres 5 predefinerede kategorier.

Gå til beregneren her

Plastmo Faskine Vejledning

At lave en Plastmo faskine er ikke svært og alt efter størrelsen kan det klares på en weekend med en spade, skovl og trillebør.Her er en lille trin-for-trin guide der kan hjælpe dig godt igang:

 • Grav en rende på 130cm i dybden og mindst 20cm i bredden.
 • Graver du i græsplænen? Så gem dine græstørv for at lave en pæn afslutning.
 • Træk røret 6 cm ud af den første faskine og forbind faskinen med sandfangsbrønden.
 • Træk røret 6cm ud på alle de efterfølgende faskiner og sæt dem i forlængelse af hinanden.
 • Afslut med en prop i den sidste faskine.
 • Dæk hullet fra faskinen, brug gerne sand lige omkring faskinen og stamp det let med en lægte eller lign.
 • Læg evt. dit græstørv ovenpå.

Vil du vide mere? Så anbefaler vi at du downloader folderen “Faskine” fra Plastmo her

Få 3 Tilbud På En Ny Faskine

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

🚗 FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvem er Plastmo?

Plastmo blev grundlagt i Danmark i 1958 og er markedsleder i Danmark indenfor håndtering af regnvand. Selskabet er en del af den internationale koncern ACO med over 5000 medarbejdere på verdensplan.

Hvor mange Plastmo faskiner skal jeg bruge?

Du kan beregne hvor mange Plastmo faskiner du skal bruge ved at benytte faskineberegneren som du finder her.

Skal jeg bruge fiberdug til en Plastmo faskine?

Du skal i modsætning til andre faskiner ikke bruge fiberdug udenom Plastmo faskinen. Det betyder at montering er hurtigere og at du ikke skal være bekymret for rødder fra havens planter og træer.

Hvad er Plastmo faskinen lavet af?

Plastmo faskinen er lavet af stenuld som du kender fra isoleringsmaterialet Rockwool. Det har den fordel at der ikke skal benyttes en fiberdug omkring faskinen og at den kan holde til at rødder fra træer og buske vokser ind i den.

Kan Plastmo faskinen renses?

Der er et gennemgående drænrør i Plastmo faskinen som gør at det kan renses eller suges hvis der skulle komme blade eller andet større materiale i faskinen.

Er Plastmo faskinen kørefast?

Nej du kan ikke benytte Plastmo faskinen i områder hvor der kører biler eller tung trafik. De er udelukkende lavet til nedgravning i have o.lign.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Plastmo

Henvisninger:

Folderen Faskine fra Plastmo

Plastmo Faskine Beregner