Tips & Råd

Pumpebrønd Til Spildevand: Beregn Pris

Døjer du med vand i kælderen eller er du ved at bygge om og ønsker at lave et badeværelse i kælderplan? Så bør du overveje om du har behov for en pumpebrønd til dit spildevand. I denne artikel ser vi på hvordan den fungerer og hvad det koster at etablere og vedligeholde.

Fagekspert
Christian Soelberg Due
Ajourført d. 24. august 2023

Har man først prøvet at stå med vand i kælderen ved man at gode råd er dyre. Netop derfor er der mange som udskyder løsningen på problemet med at kloakken kan løbe retur hvis den over overfyldt.

Problemet og løsningen er faktisk simpel. Når kloakken er fyldt, f.eks. under et skybrud, vil den automatisk gå retur til det laveste sted og hvis din kælder ligger lavere end ristene i vejen vil det være her kloakken forsøger at tømme spildevandet.

Løsningen er at lave en envejsløsning så spildevand kan forlade din kælder, men ikke komme retur.

Problemet er bare at løsningen ofte er relativt dyr. Det er derfor noget du skal medregne hvis du planlægger at benytte din kælder til f.eks. et ekstra badeværelse eller hvis du vil renovere en kælder til opholdsrum.

Alt efter hvordan din kælder er opbygget kan løsningen være en pumpebrønd til gråt spildevand, et højvandslukke på kloakken eller en pumpebrønd med kværn.

I denne artikel ser vi på fordele og ulemper ved en pumpebrønd til spildevand og ikke mindst hvad det koster. Læs med herunder.

Få 3 Tilbud På En Pumpebrønd

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

🚰Hvordan virker en pumpebrønd til spildevand?

En pumpebrønd til spildevand består af:
– En lukket brønd
– En pumpe
– En flyder der starter pumpen ved en bestemt højde i brønden og slukker den igen ved en anden højde.

Hvis du ønsker at benytte den til sort spildevand er det dog en pumpe med kværn der skal bruges og ikke blot en alm. dykpumpe.

Konceptet er her at vandet fra kloakken i kælderen ledes hen til pumpebrønden hvor pumpen starter når flyderen når en bestemt højde og derfor pumper vandet ud i kloakken.

Der er samtidig et tilbageløbsstop i pumpen så vand fra kloakken ikke kan løbe retur i brønden i tilfælde af skybrud.

En pumpebrønd til spildevand kræver tjek 1-2 gange årligt alt efter mængden af spildevand der kører igennem den. Her vil en autoriseret kloakmester tage pumpen op, rengøre og servicere.

Se i videoen hvordan en pumpebrønd ser ud

💰Hvad koster en pumpebrønd til spildevand?

Hvis du har brug for en pumpebrønd til både gråt og sort spildevand skal du have en pumpebrønd med kværn som koster fra 60.000,- inkl. montering og reetablering af jorden.

Hvis du kun har behov for en pumpebrønd til gråt spildevand kan du klare det fra 40.000,- inkl. montering og reetablering af jorden.

Hvis du skal have reetableret fliser eller lign. må du påregne en øget udgift til dette.

Det koster normalt 750-1000,- at få udført et årligt service af pumpen og det anbefales at gøre halvårligt i etageejendomme.

For at få en mere nøjagtig pris på en pumpebrønd med kværn kan du klikke på knappen under beregneren “Få Uforpligtende Tilbud” hvorefter du vil få 3 tilbud fra håndværkere tilknyttet 3byggetilbud.dk

Få 3 Tilbud På En Pumpebrønd

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

🧰 Kan jeg selv montere en pumpebrønd til spildevand?

Du må ikke selv opsætte en pumpebrønd da det kræver en autoriseret kloakmester. Du må til gengæld gerne selv gøre klar til pumpebrønden og reetablere når den er monteret hvilket kan spare dig mange tusinde kroner.

Få 3 Tilbud På En Pumpebrønd

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

❓ Ofte Stillede Spørgsmål Om Pumpebrønde Til Spildevand

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster en pumpebrønd til spildevand?

En pumpebrønd til spildevand koster fra 40.000,- hvis den kun skal håndtere gråt spildevand og fra 60.000,- hvis den skal kunne håndtere både gråt og sort spildevand. Priserne er incl. montage og reetablering af jorden.

Hvordan virker en pumpebrønd til spildevand?

En pumpebrønd til spildevand bruges til at transportere spildevand ud i kloakken, hvis kloakken i kælderen ligger for dybt til at opnå tilstrækkeligt fald til den offentlige kloak. Det virker samtidig som sikring mod tilbageløb ved f.eks. skybrud og kan derfor erstatte et højvandslukke.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet BR18