Quadro by Icopal: Se Fordele, Ulemper & 2023 Priser Her

Quadro tagdækning er et ståltag, der ligner Decra, men har et unikt udseende. BMI Group, som er producenten af Quadro, tilbyder en lang levetid med 30 års garanti, og tagpladernes lave vægt gør dem til en ideel tagdækning til tag-over-tag løsninger.

Find ud af mere om priser, modeller og tips til at installere Quadro på dit tag i artiklen nedenfor.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 14. september 2023
Quadro tag
Foto fra BMI Danmark: Et Quadro tag fra Icopal er et flot tag med holdbar belægning, som har en meget lav vægt.

Få 3 Tilbud på et Quadro By Icopal tag

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Hvor meget koster Icopal Quadro inklusive montering? 

Prisen for et nyt Quadro-tag inklusive montering afhænger primært af, om tagbelægningen monteres på det eksisterende tag. Ved at benytte den såkaldte tag-på-tag-løsning kan man nemlig spare 30-40 procent af den samlede udgift til tagrenovering.

Pris for et Quadro tag

Pris: Et nyt Quadro med en tag-på-tag-løsning koster normalt 700-1.000 kr. inklusive moms pr. kvadratmeter. Prisoverslaget inkluderer nye tagrender og rygninger og udføres af en tagdækker med BMI RoofPro-certificering, hvilket giver 20 års udførelsesgaranti.

Hvis det drejer sig om et helt nyt tag med Quadro, vil kvadratmeterprisen være betydeligt højere, da der i dette tilfælde også skal budgetteres med omkostninger til fjernelse af det eksisterende tag og montering af et nyt undertag.

Priseksempel: Montering af Icopal Quadro på et 100 m2 tag

I denne opgave har vi benyttet en tag-på-tag-metode, hvor Icopal Quadro er monteret ovenpå et ældre tag med bølgeeternit. Det drejer sig om et 100 m2 tag på et etplanshus, så der er ikke behov for leje af stillads. Prisen inkluderer nye rendejern, tagrender og nedløbsrør, men ikke andet tagtilbehør som f.eks. ovenlysvinduer eller tagkviste.

Der er produktgaranti på 30 år og udførelsesgaranti på 20 år, da opgaven er udført af en tagdækker med BMI RoofPro-certificering. Prisen inkluderer også nye sternbrætter rundt om taget, opretning af tagkonstruktionen med forstærkning af spærrene, nye rendejern og tagrender i galvaniseret stål samt nye nedløbsrør med 15 års garanti. 

Prisen er 89.600 kr. inkl. alt.

Du kan også læse vores artikel om Decra tag eller vores artikel om nyt tag ovenpå det gamle her.

Hvad er Icopal Quadro?

Icopal Quadro er ståltagplader fremstillet af BMI Danmark, som også er kendt for at producere Monier betontagsten, Icopal tagpap og Decra/AeroDek.

Quadro pladerne er, ligesom Decra tagplader, konstrueret omkring en kerne af stål, der er galvaniseret med Aluzink og belagt med en slagfast pulverlakering. Dette garanterer et robust materiale, der holder i adskillige årtier. Quadro adskiller sig fra Decra-serien ved at være formet som rektangler, hvilket navnet også antyder.

Den slagfaste pulverlakering på Quadro sikrer, at tagpladerne er lydisolerende. Det betyder, at taget ikke støjer under regn- eller haglvejr, hvilket tidligere har været et problem med ståltage.

Du kan se en beskrivelse af et Icopal Quadro tag i videoen nedenfor

Hvilke farver er tilgængelige for Icopal Quadro?

Icopal Quadro er tilgængelig i to farvevarianter: sort og grafit. Begge farver besidder en mat finish, der bidrager til tagets konsekvent minimalistiske og elegante æstetik.

5 trin: Sådan installerer tagfirmaet et nyt Quadro tag på din ejendom

I denne oversigt over, hvordan tagfirmaet installerer et nyt Quadro tag, fokuserer vi på en tag-ovenpå-tag løsning, som er den mest populære metode til et nyt Quadro tag. Vi antager også, at pris og aftale er underskrevet og godkendt mellem bygherre og tagfirma.

1. Tagfladen inspiceres, og eventuel opretning af spær udføres (1-2 dage)

Inden tagfirmaet påbegynder installationen af det nye Quadro tag, skal de først inspicere tagfladen. Det er vigtigt, at tagfladen er nogenlunde jævn, så der højst er +/- 5 mm afvigelse målt med en 2 m retholt langs spærene. Desuden bør der højst være en afvigelse på +/- 5 mm på tværs af 4 spær med en afstand på 3 m.

Hvis afvigelsen er større end dette, vil tagfirmaet udføre en opretning af spærene. Dette gøres normalt ved at forstærke spærene, så afvigelsen reduceres til maksimalt +/- 5 mm.

2. Montering af lægter og tætning af undertag (0,5-1 dag)

Det nuværende tag bruges som undertag til det nye Quadro-tag, men det eksisterende tag skal tætnes, og eventuelle skader skal udbedres.

For at fastgøre Quadro-taget til den nuværende tagdækning, skal der monteres lægter.

3. Opsætning af Quadro tagplader

Nu påbegynder tagfirmaet installationen af Quadro tagpladerne. Generelt påbegyndes monteringen ved tagets rygning og fortsætter til tagfoden. Tagpladerne fastgøres til taglægterne ved hjælp af søm (enten traditionelle håndsøm eller skudsøm). Det er vigtigt, at sømmene følger tagets hældningsretning og ikke placeres vandret.

4. Montering af nye tagrender og afløb

Det nyinstallerede Quadro-tag vil hæve tagets højde med 8-9 cm. Af denne grund er det nødvendigt at montere nye rendejern, tagrender og nedløbsrør.

Hvilke oplevelser har man haft med Icopal Quadro tagdækning?

Det er vigtigt at være opmærksom på, at adskillige kunder har påtalt BMI Danmarks (producenten af Icopal Quadro) begrænsede garanti. Derfor har Icopal Danmark – et datterselskab til BMI Danmark – i øjeblikket en moderat Trustscore på Trustpilot på 1,9 ud af 5 baseret på 17 anmeldelser.

Kundernes anmeldelser refererer især til BMI Danmarks 30-årige produktgaranti, som ifølge dem kun dækker vandindtrængning og ikke for eksempel afskalning af tagpladerne. De tidligere udfordringer med afskalning af malingen på Quadro og Decra skulle dog angiveligt være løst.

Uanset dette er det en god idé at sikre, at den version af Quadro, du vælger, ikke har de samme udfordringer med afskalning af maling som tidligere modeller. Samtidig er det en god idé at undersøge, hvad garantien dækker, herunder om malingens afskalning er inkluderet i garantien.

Få 3 Tilbud på et Quadro By Icopal tag

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om Icopal Quadro

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad er Quadro by Icopal?

Quadro by Icopal er en serie af ståltagplader der ofte benyttes til renovering af et eksisterende tag med en tag-på-tag løsning, men som også kan benyttes til nybyg.

Hvad koster Quadro by Icopal?

Lagt som en tag-på-tag løsning koster Quadro by Icopal fra 700-1000 kr pr. Kvm tag.

Hvad længe holder Quadro by Icopal?

Icopal tilbyder 30 års produktgaranti som dækker gennemtæring. Man siger dog at levetiden for et ståltag er 50-100 år og du kan derfor godt forvente længere levetid end garantien. Du skal dog ikke forvente at malingen holder lige så længe som pladen og skal derfor forvente at taget skal males eller begynder at skifte udseende med tiden.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Quadro by Icopal