Tips & Råd

Rottespærre: Kloak

Rotter lever naturligt i vores kloaksystem, men bygger helst rede udenfor kloakken for at undgå oversvømmelser under regnskyl. Vil du gerne undgå at de bygger rede hos dig? Så kan du i denne artikel læse hvordan du får en rottespærre i kloakken og stopper dem inden de kommer ind på din grund.

Fagekspert
Christian Soelberg Due
Ajourført d. 24. august 2023

Rotter er et stigende problem for grundejere og det er aldrig sjovt at skulle bruge energi og penge på at kæmpe med de små skadedyr.

Hvis rotterne først begynder at gnave i dine rør ender du ofte med en regning for udbedring af skaderne på 20.000+ og det kan derfor godt betale sig at forebygge frem for at udbedre skaden.

Det kan en rottespærre heldigvis hjælpe med og selvom det ikke er et alternativ til almindelig vedligehold af betyder det at rotten får svære ved at komme ind på din grund og derved får færre steder at leve og yngle.

Vil du se hvad en rottespærre koster? Så læs videre i næste afsnit eller brug knappen herunder og bestil 3 tilbud på lige netop din opsætning.

Brun rotte

Få 3 Tilbud På En Rottespærre

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

💰Hvad koster en rottespærre til kloak?

En rottespærre til kloakken koster imellem 1.000,- og 2.000,- og oveni den pris skal du tilføje montagen. Den normale pris incl. montage er 2.500,- til 3.500,- alt efter størrelsen på din brønd og adgangsforhold.

Montagen tager fra 15 minutter til en time og kan foretages selvom du ikke er hjemme. Bare husk at sørge for let adgang til din gennemløbsbrønd ud imod stikledningen. Ved du ikke hvor det er, kan det være en god idé at være tale med kloakmesteren inden besøget. I nogle tilfælde er brønden gemt under belægning og/eller buskads og skal derfor graves frem inden rottespærren kan monteres.

For at få en mere nøjagtig pris på en rottespærre kan du klikke på knappen under beregneren “Få Uforpligtende Tilbud” hvorefter du vil få 3 tilbud fra håndværkere tilknyttet 3byggetilbud.dk

Få 3 Tilbud På En Rottespærre

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

🧰 Kan jeg selv montere en rottespærre i kloakken?

I princippet kan du godt selv montere en rottespærre, men du må lovmæssigt ikke. Det hænger sammen med de store konsekvenser der er hvis der opstår en blokering af kloakken og det anbefales derfor altid at du følger loven og får en autoriseret kloakmester med et kursus i montage af rottespærre til at montere den.

Hvis du har hænderne skruet godt på kan du istedet overveje at spare det årlige service og selv foretage inspektion og evt. rensning af rottespærren. Det kan du evt. gøre imens du alligevel er rundt og rense tagrender og sandfang inden efteråret går igang.

Se her i videoen hvordan en rottespærre virker i en kloak

Få 3 Tilbud På En Rottespærre Til Nedløbsrøret

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

❓ Ofte Stillede Spørgsmål Om Rottespærre I Kloakken

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Kan man selv montere en rottespærre i kloakken?

At selv montere en rottespærre er desværre ikke lovligt. Det er kun autoriserede kloakmestre som har taget et ekstra kursus der må montere en rottespærre.

Er det lovpligtigt med en rottespærre i kloakken?

Det er ikke lovpligtigt med en rottespærre i kloakken, men bygningsreglementet kræver at rotter hindres i at trænge ud af installationerne og ind i eller under bygningerne hvilket i princippet blot vil sige at kloakken skal være tæt.

Hvad koster en rottespærre til kloak?

Det koster normalt 2.500-3.500,- at få monteret en rottespærre i kloakken. Det afhænger dog af din brøndstørrelse og adgangsforhold. I nogle tilfælde er det nødvendigt med mere end en rottespærre hvis du har seperat kloakering til regnvand hvilket også vil øge udgiften.

Hvordan virker en rottespærre i kloakken?

En rottespærre er oftest en ret simpel konstruktion med en envejsventil som lukker spildevand ud fra huset, men ikke tillader rotten at passere ind. Nogle rottespærre er med dobbelt ventil så rotten ikke kan gå igennem selvom vand er ved at passere.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bekendtgørelsen om forebyggelse og bekæmpelse af rotter