Skal du flytte? Få 5 gode råd her

Er du klar for en flytning? Det kan virke som et stort og skræmmende kapitel at få pakket dine ting og flytte til et nyt sted. Men med de rette råd og god planlægning kan du gøre det til en god oplevelse.

Skal du flytte Få 5 gode råd her

Fordel vægten

Når du skal pakke dine ting ned i flyttekasser, er det en god ide at tænke strategisk. Nogle ting er meget tungere end andre, og hvis du kun pakker det i én kasse, kan det blive svært at få den flyttet op på 4. sal. Bøger er et godt eksempel på ting, som er ret tunge. For at undgå en masse tunge kasser, der er svære at fragte, skal du fordele bøgerne ud over flere kasser. Fyld derefter kassen halvt op, og tilføj tøj, der ikke vejer meget. På den måde sikrer du, at din flytning går gnidningsfrit.

Læs også: Reparation Af Yderdøre: Sådan Bevarer Du Den Originale Dør

For at gøre det nemmere for dig selv, kan det være en god idé at navngive alle dine flyttekasser. På den måde vil du vide, hvilke kasser du skal bruge til hvad, uden at skulle åbne dem alle. Du kan således gå direkte til den kasse med køkkensager, som du har brug for.

At navngive kasserne giver et godt overblik og gør det lettere at organisere og huske, hvad der er hvor. Det kan også spare dig tid, da du ikke længere skal lede efter det, som du har brug for. Det er altså en god idé at navngive dine flyttekasser, når du flytter.

Dette gør det også nemmere at fordele dine flyttekasser, så du med det samme kan placere dem i det rum, hvor de skal bruges. Dermed kan kassen med sengetøj komme ind i soveværelset, kassen med håndklæder og toiletsager kan komme ind på badeværelset, og så videre.

Når du skriver på dine flyttekasser, kan du også informere dine hjælpere om, at de muligvis skal til at fragte en kasse med skrøbeligt indhold. Dermed ved de, at de skal være ekstra forsigtige med lige netop denne flyttekasse.

Pak skrøbelige genstande sikkert ind.

Hvis du ønsker at sikre dine skrøbelige ting så godt som muligt, så skal du skrive på flyttekassen, at indholdet er skrøbeligt, og samtidig anvende beskyttende emballage. Avispapir, bobleplast eller bølgepap er effektive måder at beskytte glas, tallerkner og vaser mod stød, ridser og slag. Således sikrer du, at dine ting kommer intakte frem til din nye bolig. Selvom uheld kan ske, så formindskes risikoen for ødelagte ting betydeligt, når du bruger denne type emballage.

Læs også: Problemer med vinduerne? Se 4 typiske problemer og løsninger

Flyt lette genstande med plastiksække!

For nem og økonomisk transport af lette genstande som tøj, sengelinned og håndklæder, kan det være en god idé at bruge plastiksække i stedet for flyttekasser. Dette er et billigt alternativ, der gør det nemt at flytte sine ejendele, og man undgår samtidig, at tekstilerne bliver beskidte under flytningen. For at undgå krøl på tøjet, kan det være en god idé at rulle det sammen, inden det lægges i sækkene.

Plastiksække er altså et oplagt valg, hvis man står og mangler flyttekasser, eller hvis man ikke ønsker at bruge alle sine penge på dem – så kan man med fordel pakke sit tøj heri. Med et par plastiksække kan man let transportere de bløde genstande, uden at det tager al for meget tid eller penge.

Læs også: Træk fra vinduer: 5 tips til at slippe for træk fra vinduer

Pak en håndbagage! 

For mange flytninger tager mere end én dag, så sørg for at pakke det absolut vigtigste i én kasse, så du har det lige ved hånden uden at skulle rode i 40 flyttekasser efter tandbørste eller oplader. 

Her er en liste over ting, du bør have med i din ‘håndbagage’: 

  • Nøgler
  • Pung
  • Pas
  • toilettaske
  • oplader til telefon
  • computer/iPad og oplader
  • værktøjskasse med hammer, søm, skruer og skruemaskine
  • sorte sække (til skralde ved udpakning)
  • ekstra tøj og madpakke. 

Pak derfor det vigtigste, så du er godt klædt på til flytningen!

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvordan pakker man bedst når man skal flytte?

Pak altid de tunge ting i bunden af flyttekasserne, og fyld de lette genstande såsom puder og tøj i toppen. Fyld ikke mere i kasserne, end at du kan løfte kassen ud i strakt arm.

Hvor mange timer tager en flytning?

En normal størrelse familie som flytter fra hus til et andet hus, tager omkring 8 timer, men det afhænger fuldstændig af mængden af ting der skal flyttes og den afstand de skal flyttes.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Borger.dk – Du kan melde flytning i Danmark på borger.dk her