Byggefirma – Se hvordan du finder de rette til dit projekt

Ønsker du et gratis og uforpligtende tilbud fra bygningsfirmaer? Så viser vi dig hvordan du let får et sammenlignligt tilbud fra flere byggefirmaer her.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 15. august 2023
Byggefirma - Se hvordan du finder de rette til dit projekt
Hvis du skal bygge en bolig eller foretage en renovering, så er det ofte et byggefirma du skal have fat i, som kan hjælpe med at løse opgaven.

Få 3 Tilbud fra lokale byggefirmaer

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Har du drømme om at opføre et nyt hjem, hvor du selv har fuld kontrol over dit hus’ plantegning og valg af grund? Så er det vigtigt at finde det rigtige byggefirma, der kan samarbejde med dig om opgaven.

At opføre et nyt hus er en stor opgave, uanset om du ønsker at investere i et typehus eller et hus tegnet af en arkitekt. Det er en betydelig opgave at opføre et nyt hus, og det er derfor essentielt, at du vælger et velanset og dygtigt byggefirma til at realisere dit drømmehus.

Læs også: Byggesagkyndig – Se hvad en byggesagkyndig koster og kan lave

Vejledning: Sådan får du bedre priser på byggefirmaer

Det er essentielt, når du skal undersøge byggefirma-markedet, at du ikke begrænser dig til blot at tage kontakt til et enkelt firma. Det ideelle ville være at indsamle flere tilbud fra forskellige byggefirmaer for at få en realistisk pris for bygningen af dit drømmehus.

Tilbuddene fra de forskellige byggefirmaer kan variere betydeligt, og det er sandsynligt, at det, der er inkluderet i hvert enkelt byggefirmas tilbud, også vil variere. Det er derfor en god idé at lave en omhyggelig sammenligning af tilbuddene, så du ved, hvad du får for dine penge hos de enkelte byggefirmaer.

Hvor meget koster det at bygge et nyt hus?

Hvor meget koster det at bygge et nyt hus

At fastsætte en konkret pris på et nyt hus kan være udfordrende. Prisen er ikke kun afhængig af husets type, som du ønsker at bygge, men også af dets størrelse og de materialer du vælger at anvende. Den geografiske placering kan også spille en væsentlig rolle, især når det kommer til omkostninger hos byggefirmaer og håndværkere.

Her er nogle spørgsmål, som kan påvirke prisen:

 • Hvor stort ønsker du, at huset skal være?
 • Hvilken type tag ønsker du at få installeret?
 • Ønsker du et hus i et eller to planer?
 • Hvilke vinduer foretrækker du?
 • Ønsker du at huset skal være designet af en arkitekt?
 • Ønsker du det skal være et standardhus?
 • Har du planer om at bygge i Jylland eller på Sjælland?

Priseksempler

Her er nogle eksempler på, hvad det kan koste dig at få opført et hus med hjælp fra et byggefirma:

 • Et vinkelhus på 180 m2 koster 1.820.000 kr.
 • En funkisbolig på 220 m2 over to etager koster 3.120.000 kr.
 • Et længehus på 129 m2 med ensidig taghældning koster 1.762.000 kr.
 • Et gårdhavehus på 174 m2 med valmtag koster 1.979.000 kr.


Prisen på dit nye hjem afhænger stærkt af, hvilken type hus du ønsker at få opført. Et hus designet af en arkitekt vil typisk være dyrere end et typehus, og et hus på 300 m2 vil selvfølgelig være dyrere at bygge end en mindre villa på 120 m2.

Spar penge ved at hjælpe til selv

Arbejdslønnen er en væsentlig faktor, når man skal bygge, og der er mulighed for at spare en betydelig sum ved at påtage sig nogle af opgaverne selv. Du kan eksempelvis selv håndtere visse uafhængige arbejdsopgaver som at køre skrald væk eller male samtlige vægge, og du kan også agere som en ekstra assistent på specifikke projekter.

Det kan være, at du selv, dine forældre eller nogle gode venner kan bidrage med hjælp i løbet af processen.

Jo flere timer I kan investere i konstruktionen af dit nye hjem, jo mere kan I skære af den samlede pris for opførelsen af dit drømmehjem.

De fleste byggevirksomheder vil sætte pris på en ekstra hånd, da de er fuldt bevidste om, at de fleste husbyggere gerne vil bidrage så meget som muligt for at minimere husets pris. Husk altid at diskutere det med det pågældende byggefirma, inden byggearbejdet indledes.

Derfor er det nødvendigt at anvende et byggefirma

Derfor er det nødvendigt at anvende et byggefirma
Større byggeopgaver kan trække tænder ud, og derfor kan det være en fordel at anvende et byggefirma, til at hjælpe med hele processen, så du kan slappe mere af under hele projektet.

Der findes flere fordele ved at indgå et partnerskab med et byggefirma omkring dit drømmehus, og ikke kun én. Det kan være lidt mere omkostningskrævende at bruge et byggefirma sammenlignet med ‘selvbyg’ og at indhente tilbud fra forskellige håndværkere til din opgave. Men det er også værd hver en øre.

 • Du behøver kun at kommunikere med et enkelt byggefirma, der har ansvaret for hele byggeprocessen.
 • Du får et samlet tilbud, der dækker omkostningerne til dit nye hus.
 • Fra begyndelsen til enden har du et bedre overblik over dine byggeomkostninger.
 • Du kan undgå at skulle tage dig af den styrings- og koordineringsmæssige rolle.
 • Du arbejder med et firma, der er vant til at bygge huse.
 • Et byggefirma kan tilbyde kvalificeret sparring og ekspertise.
 • Mange byggefirmaer er omfattet af en garantiordning.

Hvad er de forskellige muligheder i stedet for byggefirmaer?

Hvis du beslutter dig for ikke at overlade hele byggeprojektet til et entreprenørfirma, har du mulighed for selv at indsamle tilbud fra de forskellige håndværkere, der skal bidrage til konstruktionen af dit hus. Dette indebærer, at du selv skal finde tilbud fra en murer, tømrer, elektriker, maler og lignende.

Hvad er kravene for at undgå at bruge et byggefirma?

At indhente tilbud fra diverse håndværkere og udarbejde en plantegning for dit drømmehus er en ting. En anden er at håndtere byggeprocessen og fungere som projektleder. Hvornår er mureren tilgængelig? Og hvornår er det passende for tømreren at komme og installere køkkenet?

At skulle stå for det samlede ansvar for husbyggeriet og koordinere med de mange forskellige håndværkere, kan være en enorm opgave. Og for at kunne håndtere det, skal du helst have en solid viden om husbyggeri. Ellers kan det hurtigt blive en overvældende udfordring.

Hvis du derimod vælger at hyre et byggefirma til at klare opgaven, kan du slippe for at skulle varetage denne rolle – og i stedet kan du bruge din energi på at vælge materialer og se frem til at flytte ind i dit nye hus.

Hvad er de services, et byggefirma kan tilbyde?

Hvad er de services, et byggefirma kan tilbyde

De enkelte byggefirmaer kan variere i, hvilke opgaver de udfører. Noget de dog alle har til fælles er, at de påtager sig hovedentrepriser, hvilket indebærer det samlede ansvar for byggeriet af huse eller sommerhuse. Derudover er størstedelen af dem også specialister indenfor tilbygninger og renoveringer af huse.

 • Nybyggeri
 • Renovering af huse
 • Tilbygning til huse
 • Opførelse af sommerhus
 • Nedrivning eller restaurering
 • Opsætning af køkken
 • Badeværelse og vådrum
 • Opbygning af gulve og vægge
 • Installation af vand, varme og el
 • Maleropgaver og anden form for finish
 • Alt inden for husbyggeri

Priserne på de forskellige ydelser afhænger både af opgavens karakter og af, hvilket byggefirma som du vælger at indhente tilbud fra. Gør derfor dig selv den tjeneste at lave din research ordentligt og henvende dig til mere end et enkelt byggefirma.

Hvad er kravene for at opføre et nyt hus? 

Om du har erfaring med at opføre et nyt hjem eller ej, vil du finde, at det er en omfattende proces, der kræver en betydelig mængde faglig ekspertise og en række beslutninger fra din side.

Hvor højt ønsker du, at badeværelsesvinduet skal være placeret? Hvor stort er dit ønske om naturligt lys i stuen? Hvilken type bordplade foretrækker du i dit køkken? Hvor mange kvadratmeter skal hvert børneværelse tildeles? Hvor meget rum skal bruserområdet optage?

Der skal tages mange beslutninger, når du skal bygge et hus

Der skal tages mange beslutninger, når du skal bygge et hus
Det er ofte en stor opgave at bygge en ny bolig, og der er en lang række beslutninger, som du ikke havde tænkt over inden du begyndte, som du nu skal tage stilling til. Derfor kan et erfarent byggefirma være en stor hjælp, til at træffe de rigtige beslutninger.

Du vil sandsynligvis blive overvasket over, hvor meget arbejde det kræver at konstruere et nyt hjem. Det er tydeligt, at det forenkler processen betydeligt – for både dig og byggefirmaet, hvis du vælger at opføre et standardhus. Mange beslutninger er allerede taget på forhånd i denne sammenhæng. Men selv med et standardhus er der stadig mange aspekter, du skal tage stilling til.

Før du iværksætter et nyt byggeprojekt, skal du derfor vurdere, om du har det nødvendige overskud og de nødvendige ressourcer. Og her taler vi ikke kun om økonomiske ressourcer. Der kan være mange fornuftige grunde til at påbegynde et byggeprojekt på et tidspunkt i dit liv, hvor du ikke er belastet af arbejde og familieliv.

Hvis du ansætter et erfarent byggefirma til at håndtere opgaven med at bygge dit nye hjem, kan du få utrolig værdifuld rådgivning, der gør det meget lettere for dig at tage de mange beslutninger i løbet af den proces, som et byggeri er. Den rådgivning er uundværlig.

Kan vi assistere dig med at indsamle tilbud?

Ved vores associerede partner 3byggetilbud, kan du få bistand til at indsamle tilbud fra top byggefirmaer. Denne service er ikke alene let at benytte, men også helt gratis og uden forpligtelser. Hvis de byggefirmaers tilbud, der indhentes for dig, ikke lever op til dine forventninger, har du fuld ret til at afvise dem.

Uanset hvordan du planlægger at bygge et nyt hjem, husk altid at hente tilbud fra flere byggefirmaer eller håndværkere. Det sikrer dig de bedste betingelser for at realisere dit drømmehus til en rimelig og konkurrencedygtig pris.

Få 3 Tilbud fra lokale byggefirmaer

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet