Bortkørsel af jord – Beregn Pris & Se Hvordan du spare penge

Der er stor forskel for hvad bortkørsel af jord koster. Se her bortkørsel af jord pris og hvordan du indhenter flere tilbud og hvad du sparer ved at hjælpe selv.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 9. november 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Bortkørsel af jord - Se hvordan du sparer penge her
Bortkørsel af jord, kan blive nødvendigt hvis der f.eks. skal arbejdes i haven, graved ud til at bygge, graves en trampolin ned og lignende.

Beregn pris på bortkørsel af jord med vores prisberegner


Få 3 Tilbud på bortkørsel af jord

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Der kan være mange forskellige årsager til, at du skal have fjernet jord. Det kan være, du skal bygge noget nyt og derfor har gravet ud til et fundament. Eller det kan være, at en del af jorden på din grund er forurenet, og du ønsker derfor at få den fjernet.

Når du skal transportere mere end 1 m3 jord, skal du altid informere kommunen. De vil derefter vejlede dig om, hvor du kan deponere jorden. Kommunen har et anmeldelseskema, du skal udfylde, før du flytter jorden.

Hvis du skal flytte mindre end 1 m3 jord, og jorden ikke er forurenet, kan du selv køre det til genbrugsstationen.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Bortkørsel af jord pris: Hvad er prisen for at fjerne jord?

Bortkørsel af jord pris Hvad er prisen for at fjerne jord

Prisen for at fjerne let forurenet jord ligger omkring 130 kr. – 180 kr. pr. ton, mens det koster mellem 800 kr. og 1.000 kr. pr. ton at fjerne meget forurenet jord.

Hvis du står overfor en stor opgave med at skulle grave og fjerne en masse jord fra din ejendom, kan det være en fordel at overveje at hyre et entreprenørfirma til at håndtere opgaven. Dette vil gøre det betydeligt nemmere at komme af med jorden.

Selvom denne løsning er dyrere end at gøre det selv, vil det spare dig for en masse arbejde. Hvis du skal fjerne en stor mængde jord, vil du alligevel skulle leje udstyr til at grave jorden op og en lastbil til at transportere jorden væk, hvilket også kan blive dyrt.

Før du hyrer et entreprenørfirma, er det essentielt, at du spørger dem, hvordan de vil forhindre traktose. Dette er et problem, der opstår, når jorden komprimeres så meget af store maskiner, at vandet ikke kan sive igennem den.

Det er dyrere at komme af med forurenet jord

Hvis du har forurenet jord på din ejendom, kan det være en besværlig opgave at håndtere fjernelsen selv, da det kræver opbevaring i en lukket beholder. Dette er for at undgå at tabe forurenet jord under transport. I sådanne tilfælde kan det være særligt gavnligt for dig at hyre et entreprenørfirma.

Omkostningerne ved at flytte forurenet jord er højere end for ren jord. Det vil koste omkring 130 – 180 kroner per ton for lettere forurenet jord, og 800 – 1000 kroner per ton for stærkt forurenet jord.

Ofte er det en olietank, pesticider, affaldsdeponering og spildevand, der er kilden til forureningen. Hvis du er usikker på, om din jord er forurenet, kan du tage en prøve og sende den til et laboratorium.

Modtag tilbud om fjernelse af jord

Uanset om du skal af med forurenet jord eller ej, er det en fordel at indhente tre tilbud på opgaven. Dette hjælper dig med at få et indblik i priserne og de forskellige virksomheder i dit lokalområde.

Du kan gøre det let for dig selv ved at få de tre tilbud på bortkørsel af jord via vores samarbejdspartner, 3byggetilbud.dk. Deres service er uden omkostninger, og de samarbejder udelukkende med håndværkere, der leverer arbejde af meget høj kvalitet.

Er det tilladt for mig selv at fjerne jord?

Du er velkommen til selv at håndtere transporten af jord, men det er vigtigt altid at informere kommunen. Det er tilladt at flytte jord inden for din egen ejendom uden tilladelse. Men hvis du ønsker at transportere forurenet jord til et ikke-forurenet område, er det nødvendigt med en tilladelse.

Hvis du planlægger at transportere forurenet jord fra din ejendom til det område, kommunen har udpeget, er det dit ansvar at sikre, at transporten sker i en lukket beholder, der overholder gældende regler.

Hvad er vægten af 1 kubikmeter jord?

Vægten af 1 m3 jord kan variere afhængigt af dets sammensætning. For eksempel vejer 1 m3 højbedsmuld 950 kg, mens 1 m3 harpet muld vejer 1500 kg. Forskellige jordtyper kan også indeholde sand, hvor 1 m3 sand vejer 1600 kg.

Hvor meget jord kan en lastbil rumme?

En lastbil kan bære 22 m3 jord.

Hvis du tænker på at leje en lastbil, skal du tage højde for, at en lastbil har kapacitet til at transportere 32-33 tons jord. Dette er tilsvarende 22 m3.

Få 3 Tilbud på bortkørsel af jord

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om bortkørsel af jord

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad er prisen for at fjerne jord?

For let forurenet jord, vil det koste omkring 130 kr. til 180 kr. per ton, mens for meget forurenet jord, vil det være mellem 800 kr. og 1.000 kr. per ton.

Hvor meget jord kan en lastbil rumme?

En lastbil kan indeholde op til 22 m3 jord. Hvis du overvejer at leje en lastbil, skal du være opmærksom på, at den kan transportere omkring 32-33 tons jord, hvilket svarer til 22 m3.

Er det muligt at foretage jordfjernelse selv?

Ja, du kan selv fjerne jord, men det er vigtigt, at du underretter kommunen. Du kan flytte jord inden for din egen grund uden tilladelse. Reglerne er dog anderledes, når det kommer til fjernelse af forurenet jord.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Miljøstyrelsen