Slibning af træterrasse – Prøv prisberegner og få tips her

Skal din træterrasse slibes? Se her hvordan du kan gøre det selv eller prøv at beregne hvad det koster at få professionel hjælp.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 16. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Slibning af træterrasse
Slibning af træterrasse, er nødvendigt af og til, for at sikre at terrassen holder sig flot og frisk i længere tid.

Få 3 Tilbud på slibning af træterrasse

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Træterrassen kan hurtigt miste sin skønhed på grund af vind og vejr. Men du kan genoplive træets naturlige farver med en simpel slibning, og få brædderne til at se nye og friske ud igen.

Hvis din træterrasse har brug for en slibning, er du kommet til det rette sted. På denne side får du information om, hvad det koster at få slebet dit udeområde, og du får også vejledning til at vælge den korrekte efterbehandling.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Slibning af træterrasse pris – Hvad er prisen for at slibe en træterrasse?

Slibning af træterrasse pris - Hvad er prisen for at slibe en træterrasse

Prisen for at slibe en træterrasse er omkring 100 kr. pr. kvadratmeter, inklusiv moms. Prisen kan variere markant, da flere elementer påvirker omkostningerne.

Her er nogle af de faktorer, der påvirker prisen:

 • Terrassens størrelse målt i kvadratmeter
 • Træets tilstand
 • Valg af overfladebehandling (som olie, trykimprægneret træ eller naturlook)
 • Metalmaterialer som søm, skruer og bolte
 • Din beliggenhed
 • Håndværkerens timeløn

Hvis du ønsker en specifik pris på slibning af din træterrasse, anbefales det at kontakte en lokal håndværker. De erfarne professionelle kan give dig kyndig vejledning og rådgive dig om den bedste løsning til at opfriske din terrasse. De vil naturligvis også være i stand til at give dig et godt tilbud på projektets gennemførelse.

Lav det selv og hold prisen nede

Ønsker du at spare penge? Det er altid en god fornemmelse at gemme nogle penge, og hvis du er dygtig med hænderne, kan du med fordel tage dig af slibearbejdet selv.

I dit lokale byggecenter kan du leje en maskine til at slibe din træterrasse. Den er nem at bruge, og hvis du sørger for at rense terrassen grundigt, før du begynder, kan du opnå et præcist og flot resultat.

Ved at gøre det selv, undgår du at betale for en håndværker. Du sparer derfor på timelønnen, hvilket hjælper med at holde omkostningerne nede. Det er faktisk betydeligt billigere at leje en slibemaskine end at få en håndværker til at komme med deres udstyr.

Hvis du derimod ikke har meget erfaring med at bruge avanceret udstyr, kan det være en fordel at få hjælp fra en erfaren person. På den måde kan du være sikker på, at slibearbejdet bliver udført ordentligt i første omgang. Desuden behøver du ikke at bruge tid på efterbehandling, da det er inkluderet i prisen fra den professionelle.

Fordelene ved at afslibe din terrasse

Fordelene ved at afslibe din terrasse

Har dit udendørs område brug for lidt omsorg, så det kan genopnå sin tidligere pragt? Vejrets påvirkninger som regn, sol, vind og kulde kan få træet til at miste sin glans. Men med en god slibning, kan træet genvinde sit ensartede og attraktive udseende.

Ved at vaske algerne væk og olie træet, vil din terrasse igen se indbydende ud. Men det handler ikke kun om glæden ved at samle familien omkring havebordet til sommerens grillmiddage. Der er flere fordele ved at slibe din terrasse.

Hvis du ønsker at bevare dit træ sundt i mange år, kan det være en fordel at prioritere en behandling. Slibning øger træets holdbarhed og styrke, hvilket forlænger bræddernes levetid. Dette betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om at skulle installere en ny terrasse hvert få år. En slibning er desuden meget billigere end at skulle udskifte terrassen sæson efter sæson.

Har du overvejet overfladebehandling? Ved at behandle træet med olie efter slibning, øger du træets modstandskraft over for vind og vejr. Træolie forhindrer fugt i at trænge ind i brædderne, hvilket resulterer i en sund og robust træterrasse.

Sådan sliber du din træterrasse

Inden du starter processen med at slibe din træterrasse, er det nødvendigt at rense den for alger. Den grønne belægning skal fjernes helt til bunds med en højtryksrenser, da det kun er muligt at opnå et pænt resultat, hvis du sliber på en fuldstændig ren overflade.

Efter forarbejdet vil træet føles råt, men det er helt normalt, da træet reagerer på nedvaskningen. Du skal dog vente med at forberede maskinen til slibning, indtil træet er fuldstændigt tørt.

Det er vigtigt at huske, at slibningen skal foregå i træets længderetning. Du skal også være omhyggelig med at fjerne støvet fra slibningen, før du fortsætter med efterbehandlingen af terrassen. De fine partikler fjernes med en haveslange, men du skal vente med at give træet olie, indtil det er helt tørt. Dette gælder både for en trykimprægneret træterrasse og en terrasse i naturtræ.

Vælg den korrekte efterbehandling 

Er træet udtørret? Nu er det på tide at træffe det rette valg om efterbehandling. Det er et vigtigt beslutning, der hjælper med at styrke træet og sikrer en længere levetid.

Den mest foretrukne metode til efterbehandling er at bruge en hurtigtørrende olie, så den udendørs plads kan bruges igen blot et par timer efter arbejdet er færdigt. Sørg altid for at vælge et produkt, der er designet til udendørs brug på træterasser. Når du har besluttet dig for hvilken farve olien skal have, kan du med fordel dække områder af med pap eller plast, hvor olien ikke skal påføres. Brug en bred pensel til at påføre olien på træplankerne i træets længderetning.

For at sikre træet er fuldt mættet og overfladen er jævn, bør du påføre olien to gange.

Du kan se frem til at nyde din nyligt slebne træterrasse, når den er helt tør.

Få 3 Tilbud på slibning af træterrasse

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet.dk