TIPS & RÅD

Fuldspartling Af Væg Pris: Beregn Din Fuldspartling Pris her

Overfladen på en væg skal være helt jævn, når man skal male væggen, hvilket af årsagen til at mange får fuldspartlet vægge. Hvis der blot er små huller i væggen eller andre mindre ujævnheder, så kan pletspartling være muligt, men med en helt nybygget væg eller en væg fyldt med huller, så bliver resultatet flottest med en fuldspartling af væggen. Vi hjælper dig derfor med at finde ud af hvad din fuldspartling af væg pris bliver, da en Fuldspartling Pris kan variere en del fra hjem til hjem.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 25. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.

Fuldspartling af vægge er en populær måde at sikre at man får nogle helt rene overflader at male på, særligt ved en nybygget væg eller en væg fyldt med huller.

Med vores prisberegner kan du beregne hvad den vejledende pris bliver for at få fuldspartlet din væg.

Få 3 Tilbud på fuldspartling hos 3byggetilbud.dk

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Fuldspartling Af Væg Pris
Sådan foregår en Fuldspartling Af Væg

Beregn prisen på fuldspartling af vægge

Få 3 Tilbud På fuldspartling

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Hvad koster fuldspartling pr m2?

Fuldspartling af en væg koster 150 DKK per kvadratmeter, inklusiv moms, malerløn og materialer. Hvis væggen er nybygget og ikke malet, og der derfor også skal opsættes filt samt foretages slibning og to gange maling, ligger prisen typisk på 250 DKK per kvadratmeter, inklusiv moms og materialer

Fuldspartling af væg pris – Hvad koster fuldspartling af vægge?

Fuldspartling Af Væg Pris: Prisen på at fuldspartle en væg ligger på 150 DKK per kvm inkl. moms, hvilket dækker malerløn samt materialer. Hvis væggen er nybygget og ikke malet, så skal der også opsættes filt, som øger din Fuldspartling Pris, og som faktisk påvirker din Fuldspartling Af Væg Pris en del.

Prisen for en fuldspartling, slibning samt opsætning af filt og med 2x maling af vægge ligger typisk på 250 DKK per kvm inkl. moms og materialer.

Med vores prisberegner ovenfor kan du selv vælge mellem fuldspartling uden filt, med filt, med slibning og med maling, så du kan få et estimat på din Fuldspartling Af Væg Pris.

Din fuldspartling af vægge pris afhænger af størrelsen der skal fuldspartles, men her er et par eksempler på en lejlighed på 80 kvm:

  • Fuldspartling samt slibning af vægge: 12.000 DKK Inkl. moms.
  • Fuldspartling samt slibning, opsætning af filt + 2x maling af vægge: 20.000 DKK.

Hvis du gør brug af 3Byggetilbud.dk så vil du kunne få 3 tilbud fremsendt gratis med en konkret Fuldspartling Af Væg Pris, så du har en sikker og fast pris, og ved præcis hvad du skal betale for fuldspartling af vægge.

Du kan indhente 3 gratis tilbud på fuldspartling hos 3Byggetilbud.dk her

Fuldspartling af væg pris - Hvad koster fuldspartling af vægge
Fuldspartling af væg pris – Hvad koster fuldspartling af vægge?

Hvordan udføres en fuldspartling?

Hvis du ønsker at fuldspartle en væg derhjemme, så skal du blot følge nedstående simple trin. Det er nemt at komme i gang, men oftest så bliver resultatet markant pænere, hvis man bruger fagfolk til at fuldspartle sine vægge.

Men er du en rigtig handyman, så vil nedstående guide kunne hjælpe dig fra start til slut med din fuldspartling.

Materialer til fuldspartling

  • Spartelværktøj i form af et spartelsæt med flere spartler i forskellige størrelser (Koster typisk 100 kroner)
  • Sandspartel som anvendes til mindre huller, inden fuldspartlingen påbegyndes.
  • Grovspartel bruges til fuldspartlingen.
  • Sandpapir anvendes til at slibe efter fuldspartlingen, når den er tør.
  1. Forbered væggen: Først skal du sørge for, at væggen er ren og tør. Hvis der er huller eller revner, skal du fylde dem med spartelmasse og lade det tørre i mindst 24 timer.
  2. Beskyt området: Dæk området omkring væggen med afdækningstape eller plastik for at beskytte det mod spartelmasse.
  3. Påfør spartelmasse: Brug en spartel eller en bred murske til at påføre spartelmasse på væggen. Start fra midten af væggen og arbejd udad, og påfør et jævnt lag over hele området.
  4. Glat spartelmassen ud: Når du har påført spartelmasse over hele området, skal du bruge spartlen eller murskeen til at glatte spartelmassen ud og fjerne overskydende spartelmasse. Du kan også bruge en våd svamp til at glatte overfladen og fjerne eventuelle ujævnheder.
  5. Lad det tørre: Lad spartelmassen tørre i mindst 24 timer, eller indtil den er helt tør og hård.
  6. Sandpapir: Brug sandpapir til at slibe overfladen, så den er glat og jævn.
  7. Mal væggen: Når spartelmassen er helt tør og glat, er det tid til at male væggen. Du kan vælge den farve, du ønsker, og påføre to lag maling for at få det bedste resultat.

Husk at læse anvisningerne på spartelmassen og malingsproduktet, inden du går i gang. Du kan også se videoer på YouTube for at få en bedre forståelse af processen. Held og lykke med dit projekt!

Se nedstående video som viser hvordan du selv fuldspartler dine vægge.

Læs også:

Kalkning af hus: Se ekspert tips, pris og hvordan det gøres

Hvad er forskellen på fuldspartel og pletspartel?

Hvis du ønsker at få malet din bolig, uanset om det er lejlighed eller hus, så har du sikkert hørt begreberne pletspartel og fuldspartel. Derfor vil vi lige uddybe hvad forskellen på disse to begreber er.

Pletspartling

Pletspartling er typisk inkluderet i prisen på maling af væggene og inkluderer sporadisk spartling af huller fra f.eks. skruer, revner og lignende. Pletspartling sikre en jævn væg at male på, hvilket giver et bedre resultat af malerarbejdet.

Fuldspartling

Fuldspartling betyder at man spartler hele væggen, hvilket giver en fuldstændig jævn væg at male på, hvilket giver et bedre resultat. Hvis der er fyldt med huller og revner i væggen, eller det er en ny væg af f.eks. gips, så vil man oftest fuldspartle væggen, og herefter påsætte filt på væggen, hvorefter man kan male på væggen.

Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad er en fuldspartling?

En fuldspartling på en væg, er når du anvender spartlemasse for at jævne overfladen ud på væggen, og gøre den glat og helt uden revner. Efter fuldspartling kan man påsætte filt eller tapet og male væggen.

Hvad er prisen for at få fuldspartlet en væg?

Prisen på at fuldspartle en væg ligger på 150 DKK per kvm inkl. moms. Dette dækker malerløn samt materialer. Hvis væggen er nybygget og ikke malet, så skal der også opsættes filt, som øger prisen.

Er fuldspartling nødvendigt?

Ja, på vægge af gips, gasbeton, beton og andre materialer, så skal der fuldspartles før der kan påsættes filt eller tapet og herefter kan der blive malet. Hvis væggen ikke bliver fuldspartlet, så bliver malerresultatet ikke særlig godt.

Kan man male direkte på en fuldspartlede væg?

Ja, det er muligt at male på en fuldspartlede væg, men oftest så bliver resultatet bedst, ved at der efterfølgende bliver sat filt på vægen inden man maler.

Kan man sætte filt op uden at fuldspartle?

Det er som udgangspunkt ikke en god ide at sætte filt op, uden at fuldspartle, da alle ujævnheder skal fjernes på væggen inden der opsættes filt, og dette er svært inden man har fuldspartlet.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Flugger.dk – Læs hvordan du spartler en væg her

Gørdetselv.dk – Fuldspartle