Annonce

Kloakmester – Se hvad en kloakmester koster og kan lave her

Hvilke opgaver kan en kloakmester udføre? Hvad koster en kloakmester? Få svar på spørgsmålene og bliv klogere på kloakmestre i denne artikel

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 18. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Kloakmester - Se hvad en kloakmester koster og kan lave her

Hvad er en Kloakmester?

Hvis din køkkenvask blokerer, eller din kælder oversvømmes med vand, kan det være tid til at søge professionel assistance fra en kloakmester.

En kloakmester er en specialist inden for dit kloaksystem og dine brønde, og uanset om du skal have løst et tilstoppet toilet problem eller forhindre rotter i dit kloaksystem, kan du finde hjælp hos en certificeret kloakmester.

Der er mange kloakvirksomheder over hele landet, og hvis du står overfor en stor opgave, kan det være en god idé at indhente tilbud fra forskellige virksomheder – således undgår du at betale overpris for kloakarbejde.

Her på siden giver vi dig yderligere information om det arbejde, en kloakmester udfører, og vi giver også en idé om, hvilken timepris du kan forvente fra en certificeret kloakmester.

Få 3 Tilbud fra en Kloakmester

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Hvad kan du forvente at betale for en kloakmester? 

En kloakmester løser mange forskellige opgaver og bruger forskellige værktøjer. Det er selvfølgelig mere omkostningsfuldt, hvis en slamsuger skal tilkalde, end hvis kloakmesteren selv kan klare det problem, der er opstået hos dig.

Ligeledes kan der være flere omkostninger, hvis kloakmesteren vurderer, at der skal bruges TV-inspektion for at finde ud af, hvor problemet er i kloaksystemet.

Prisen for en kloakserviceopgave er derfor ikke kun baseret på hvor mange timer der bruges, men også på opgavens art.

Timepris for en kloakmester

Prisen for en time hos forskellige kloakfirmaer kan variere, men du kan forvente at betale en timepris på omkring 350 kr. til 450 kr. for at få en kloakmester på besøg. Prisen kan dog variere afhængigt af opgavens natur og det nødvendige udstyr til at løse opgaven. Hvis der for eksempel er behov for TV-inspektion eller en slamsugervogn, vil der være ekstra omkostninger.

Vi har samlet en oversigt over priserne for udvalgte opgaver, som en certificeret kloakmester udfører for sine kunder. Priserne er indsamlet fra tilfældige certificerede kloakmestre, der alle tilbyder en bred vifte af kloakservice.

Eksempler på omkostninger fra kloakprofessionelle:

Kloakspuling: 550 kr.

Billeddokumentation og rapport til forsikringsfirma: 535 kr.

TV-undersøgelse af kloak: 1200 kr.

Installation af rottebarriere: 3000 kr.

Hvad er en kloakmesters job?

Hvad laver en kloakmester?

Hvad laver en kloakmester
En kloakmester, er redningen, hvis der er sket brud på dine kloakrør på steder, hvor du ikke kan komme til dem selv. Her kan de hjælpe med at løse denne type opgaver.

Kloaksystemet er en usynlig, men afgørende del af ethvert hjem. Selvom det er gemt under jorden, kan det forårsage betydelige skader og forstyrrelser i dit hjem, hvis det ikke fungerer korrekt.

En kloakmester, som navnet antyder, er en ekspert i alt relateret til kloaksystemer. Med den nødvendige autorisation kan en kloakmester udføre en bred vifte af opgaver inden for kloakservice for både private og erhvervskunder.

Opgavelisten for autoriserede kloakmestre inkluderer:

 • Højtryksrensning og spuling af kloaksystemer
 • Installation af en godkendt rottespærre
 • Rensning og vedligeholdelse af kloakker og afløb
 • Hjælp ved stoppet toilet, vask eller afløb
 • Slamsugning
 • Opbygning af nedsivningsanlæg
 • Opsætning af minirenseanlæg
 • Udførelse af andre typer autoriseret kloakarbejde

Rensning af kloakken

Rensning af kloakken
Rensning af kloakken, er også en opgave som en kloakmester kan hjælpe med, hvor de kommer og suger alt slam og skidt op, for at sikre at der ikke er noget der blokere for at vandet kan løbe igennem.

Hvis din kloak er blokeret, kan det manifestere sig på forskellige måder. Det kan forårsage, at din vask bliver blokeret, eller problemet kan være med toilettet. Hvis din kloak er blokeret, skal du straks kontakte din lokale, autoriserede kloakmester, der kan løse problemet og rense dit kloaksystem.

Der er mange forskellige måder at udføre en kloakrensning på. Den metode, som den specifikke kloakmester bruger, afhænger af problemets omfang. En simpel kloakrensning kan nogle gange være nok, men i andre situationer skal der anvendes mere drastiske løsninger – som højtryksrensning eller spuling af kloakken.

Undgå at få rotter i dit kloaksystem

Kloakkerne er ideelle levesteder for rotter. De trives i dette miljø og har tendens til at formere sig hurtigt. Hvis du får en rotte i dit kloaksystem, kan det hurtigt udvikle sig til en hel koloni. Mange mennesker tager først handling, når problemet med rotter i kloakken er eskaleret, men vi anbefaler, at du i stedet forebygger problemet.

Rotter har evnen til at gnave sig igennem næsten alt. Hvis de først begynder at bruge deres skarpe tænder i kloaksystemet, kan de forårsage betydelige skader på de omkringliggende kloakrør. Hvis du gerne vil undgå dette scenario, er det en god idé at tage skridt til at forhindre rotter i dit kloaksystem, i stedet for bare at vente på, at problemet opstår.

Stop rotterne inden de ankommer

En af de ting du kan gøre for at forhindre rotter er at hyre en autoriseret kloakmester til at installere en rottespærre. En rottespærre er designet på en sådan måde, at den tillader spildevand at løbe ud, men forhindrer rotter i at komme ind. Med en rottespærre kan du være helt sikker på, at du ikke får rotter i dine kloakrør. Det er en behagelig tanke, er det ikke?

Inspektion af dit kloaksystem

Inspektion af dit kloaksystem
En kloakmester kan hjælpe med at identificere de fejl der måtte være i din kloak, og hjælpe med at lokalisere dem, så de derefter kan reparere dem og løse dine problemer.

En certificeret kloakmester har i de fleste situationer mulighed for hurtigt at identificere eventuelle fejl i dit kloaksystem. Der kan dog opstå tilfælde, hvor det kræver en mere omfattende undersøgelse af kloaksystemet for at klarlægge problemets oprindelse. Her vil kloakmesteren oftest gøre brug af en TV-inspektion for at finde problemets kerne.

Nedsivningsinstallationer for spildevand og regnvand

Hvis du bor i et sommerhusområde eller en kolonihave uden kloaksystem, kan det være nødvendigt for dig at installere et nedsivningsanlæg. Dette er en opgave, der skal varetages af en certificeret kloakmester. Du skal søge om tilladelse, før du kan etablere et nedsivningsanlæg. Din lokale kloakmester kan også hjælpe med denne proces.

I simple termer er et nedsivningsanlæg en installation, der leder regnvand og spildevand væk fra huset ved at lade det filtrere ned i jorden. Det er en helt lovlig løsning, forudsat at du har søgt og fået tilladelse til det.

Slamsugning af kloakken

En kloakmesters tjenester kan være nødvendige for en grundig rensning af din kloak, som kan involvere en slamsugning. En slamsuger, en specialkøretøj designet til kloakrensning, bruges i denne proces. Den renser og skyller din kloak med rent vand, hvilket efterlader din kloak ren og funktionel.

En slamsuger er i stand til ikke kun at spule, men også at suge snavs som grus, slam eller fedt ud af din kloak. Sådanne faste stoffer hører ikke hjemme i din kloak, og de kan forårsage forskellige problemer som f.eks. blokeringer i afløb, håndvaske eller toiletter.

Hvad indebærer det at være en autoriseret kloakmester?

Hvad indebærer det at være en autoriseret kloakmester

Du har selvfølgelig lov til at rense dit afløb eller toilet, hvis det er blokeret, som privat borger, men du har ikke lov til at foretage indgreb i din kloak. Kloakarbejde kræver en autorisation, som en autoriseret kloakmester har.

Uanset om du ønsker at beskytte din kloak mod rotter ved hjælp af en rottespærre, eller du ønsker at få installeret et nedsivningsanlæg, skal du overlade dette til din lokale kloakmester. Hvis du udfører en kloakopgave, der kræver autorisation, uden at have den nødvendige autorisation, kan du blive bødet, hvis det opdages.

Hvordan bliver du autoriseret kloakmester?

Hvis du tænker på at uddanne dig som kloakmester, kræver det både teoretisk og praktisk uddannelse. Der er flere forskellige veje til at blive kloakmester. Du kan enten tage en række AMU-kurser eller en bestemt kloakmesteruddannelse.

Når du har bestået din eksamen og opnået en vis mængde praktisk erfaring, kan du søge om at få en kloakmester autorisation. Med denne autorisation har du ret til at udføre alle slags opgaver som kloakmester – også dem, der kræver en særlig autorisation.

Få 3 Tilbud fra en Kloakmester

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om kloakmestre

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad laver en kloakmester?

En kloakmester kan dimensionere, projektere og udføre alle former for installationer til spildevand, regnvand og drænvand. Ud over nye installationer består en stor del af kloakmesterens opgaver i at fejlsøge og udbedre skader på eksisterende systemer.

Hvad koster en kloakmester?

Du kan forvente at betale en timepris på omkring 350 kr. til 450 kr. for at få en kloakmester på besøg. Prisen kan dog variere afhængigt af opgavens natur og det nødvendige udstyr til at løse opgaven.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Danske Kloakmestre