Struktør – Se hvad en struktør koster og kan lave her

Hvilke opgaver kan en struktør udføre? Hvad koster en struktør? Få svar på spørgsmålene og bliv klogere på struktører i denne artikel

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 18. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Struktør - Se hvad en struktør koster og kan lave her
Struktøren er ansvarlig for jordarbejdet og installationen af kloak, kabler og fundament, mens bygningsstrukturen opføres, typisk i armeret beton.

Få 3 Tilbud fra en struktør til belægning

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Hvad er en struktør?

Struktøren er ansvarlig for jordarbejdet og installationen af kloak, kabler og fundament, mens bygningsstrukturen opføres, typisk i armeret beton.

Brolæggeren har ansvaret for at anbringe granit- eller natursten, hvilket skaber slidstærke og æstetisk tiltalende belægninger på pladser og gågader.

Struktører og brolæggere arbejder for entreprenør-, bygge- og anlægsvirksomheder eller er ansat af kommunen.

Som struktør er du ansvarlig for det grundlæggende arbejde til en bygning eller et anlæg. Du besidder en specifik viden om byggematerialer, med særlig fokus på beton.

Som anlægsstruktør er du ofte den første fagkyndige person, der træder ind på en bygge- eller anlægsplads. Du har ansvaret for jordarbejdet og støbningen af fundamentet til bygningen, samt anlægning af kloak og forsyningsledninger.

Din ekspertise er også nødvendig, når der skal konstrueres veje og jernbaner, etableres fortov og cykelstier, samt private indkørsler og terrasser mm. Du udfører jordarbejdet, betonbelægningen og fliselægningen.

Her er nogle eksempler på de mest almindelige arbejdsopgaver for en anlægsstruktør, bygningsstruktør eller brolægger:

Opgaver der udføres af en struktør:

  • Jordarbejde: Dette indebærer blandt andet at grave og planlægge med gravemaskiner, dozere, rendegravere osv. (f.eks. vejanlæg, byggeri).
  • Kloakarbejde: Dette indebærer at etablere en kloak, dvs. grave ud, sikre at faldet er korrekt, og lægge rør.
  • Betonarbejde: Dette kan blandt andet være at støbe fundamentet til en bygning eller et anlæg.
  • Belægningsarbejde: Dette kan blandt andet være at lægge betonfliser, fortov osv.
  • Renovering og vedligeholdelse, f.eks. kloak (rørsystemer) eller fortov (belægning).

Få 3 Tilbud fra en struktør til belægning

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om struktører

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad er en struktør?

En struktør er uddannet til at arbejde med anlægning af fortove, pladser o.lign. I beton. Struktøren er også uddannet til at lægge rør og ledninger i jorden samt etablere kloakker. Kort sagt er struktøren uddannet til at anlægge de grundlæggende strukturer i et byggeri.

Hvad koster en struktør?

Timelønnen for en struktør er typisk 600-1000 kr. 

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Struktøruddannelsen