Landskabsarkitekt – Se hvad en landskabsarkitekt koster her

Hvilke opgaver kan en landskabsarkitekt udføre? Hvad koster de? Få svar på spørgsmålene og bliv klogere på landskabsarkitekter her

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 18. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Landskabsarkitekt - Se hvad en landskabsarkitekt koster her

Hvad er en landskabsarkitekt?

En landskabsdesigner, der har kontrol over dit projekt, sikrer, at du opnår det landskab, du altid har længtes efter. En landskabsdesigner fungerer som din samarbejdspartner, der for eksempel assisterer dig med at realisere dine haveideer.

Hvert landskab er unikt, så en landskabsdesigner kan hjælpe med at afgøre, hvad der er bedst for dit specifikke projekt.

Er der nogle specielle overvejelser eller forhold, der skal tages i betragtning, eller er dine drømme ikke helt opnåelige med dit budget? Alt dette kan en landskabsdesigner hjælpe med at afdække.

Landskabsdesignere arbejder også med planlægning og design af ubebyggede områder – fra overordnede beregninger og arealanalyser til idegenerering og detaljeret planlægning og projektudvikling.

En landskabsdesigner kan derfor udføre en bred vifte af opgaver, alt afhængigt af behovet.

Få 3 Tilbud fra en landskabsarkitekt

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Pris: Hvor meget koster en landskabsarkitekt?

En landskabsarkitekts pris varierer typisk fra 600-1000 kr. pr. time inkl. moms.

Prisen for en landskabsarkitekt kan svinge, afhængigt af hvilket firma du kontakter. Det er ikke altid, at prisen hos et stort firma er højere end hos en selvstændig landskabsarkitekt, så det kan være fordelagtigt at få flere tilbud for din opgave.

Det er både muligt at få en fast timepris eller et samlet tilbud fra en landskabsarkitekt, da dette varierer fra firma til firma.

Prisen kan også afhænge af, om du skal have løst en stor eller lille opgave. Større opgaver vil ofte have et samlet tilbud, mens mindre opgaver vil have en timepris.

Vær opmærksom på, at der kan være yderligere omkostninger som f.eks. kørsel, hvis du betaler en timepris. Derfor er det ofte en fordel at få et samlet tilbud, da dette vil inkludere alle omkostninger, og du derfor kender den endelige pris fra starten.

Timeprisen for en landskabsarkitekt kan også variere. Den ligger som regel mellem 600-1000 kr. pr. time inkl. moms.

For at finde den rigtige landskabsarkitekt til din opgave til en god pris, er det derfor bedst, hvis du sørger for at få minimum 3 forskellige tilbud.

Hvad er en landskabsarkitekts rolle?

Hvad er en landskabsarkitekts rolle
En landskabsarkitekts rolle er stor i forbindelse med etablering af en have eller anlægsarbejde, hvor de sikre at alle detaljerne er på plads inden påbegyndelsen af arbejdet.

En landskabsarkitekt har en mangfoldig rolle og er ikke begrænset til kun at arbejde med haver, i modsætning til en havearkitekt. De beskæftiger sig med forskellige typer af landskaber, hvilket er grunden til deres titel.

Nogle af de opgaver, de kan tage sig af, kan inkludere:

 • Ombygning af haver
 • Design af private haver
 • Udvikling af byer
 • Genoplivning af byområder
 • Design af veje med vegetation
 • Skabelsen af parker, grønne områder osv.
 • Grønne steder og rum for børn


Dette er blot et udpluk af de mange opgaver, en landskabsarkitekt kan håndtere. Private kunder henvender sig ofte til en landskabsarkitekt for at designe deres haver.

Overvej at få assistance fra en havearkitekt til at realisere din drømmehave

Har du brug for hjælp til at designe en ny have? Eller er du bare træt af din nuværende have, der bliver mere og mere vild? Hvis ja, er det perfekt at få hjælp fra en erfaren og professionel have- eller landskabsarkitekt, der er specialiseret i design af private haver.

Mange mennesker har masser af ideer til deres have, men er usikre på, hvor de skal begynde, eller hvordan de skal bringe deres vision til virkelighed. En landskabsarkitekt kan hjælpe med det.

Havearkitekten tager højde for alt fra design, form og funktionalitet, baseret på dine ønsker og behov. Derfor er det fordelagtigt for dig, som søger hjælp til at designe din have fra start til slut.

Er det værd at hyre en landskabsarkitekt?

I de fleste situationer vil det for mange være en god investering at ansætte en landskabsarkitekt, da de kan lave en plan for haven, som tager hensyn til eventuelle udfordringer og problemer, din have måtte have.

En haveplan er en detaljeret fremstilling af, præcis hvordan din have skal se ud, med fokus på de mest ideelle løsninger.

En landskabsarkitekt kan også vejlede dig i at træffe de mest økonomisk fornuftige beslutninger for fremtiden og dit budget.

En dygtig og erfaren landskabsarkitekt vil ikke bare lave en plan for at lave en plan, men vælge de mest realistiske og logiske løsninger, der passer til dine præferencer.

Derfor bør du ansætte en landskabsarkitekt

Derfor bør du ansætte en landskabsarkitekt

Du har nok en forestilling om, hvordan din drømmehave skal se ud, og at du har en forkærlighed for grønne planter frem for blomster.

Men hvordan sørger du for, at disse elementer kombineres på den mest optimale måde i din have? Det er her en landskabsarkitekt kommer ind i billedet, du skal blot levere ideerne og vente på, at landskabsarkitekten udarbejder den perfekte løsning.

Det er en fornuftig beslutning at ansætte en professionel landskabsarkitekt, hvis din have skal etableres. Din have skal nemlig ikke forsømmes, men skal vedligeholdes og passes lige så godt, som dit hus skal vedligeholdes både indvendigt og udvendigt.

Ved at få bistand fra en landskabsarkitekt til at designe en ny have, vil du opnå en harmonisk og æstetisk fusion mellem hus og have.

Hvorfor så investere i en landskabsarkitekt?

Valg af planter og materialer

En landskabsarkitekt har indsigt i, hvilke planter og materialer, der komplementerer hinanden godt.

Ser haven i et overordnet perspektiv

Landskabsarkitekten betragter haven som et integreret hele, hvor alle funktioner og elementer skal være i harmoni.

Assistere med budget

En landskabsarkitekt kan sikre, at dit haveprojekt ikke bliver unødigt dyrt. Hvis du allerede har en solid base, er der ingen grund til at starte fra bunden.

Rådgivning og forslag

En landskabsarkitekt kan give gode råd og forslag til dit haveprojekt og vil samarbejde med dig gennem hele processen for at sikre, at du får den have, du drømmer om.

Faglig kompetence og ekspertise

Mange mennesker er usikre på, hvordan de bedst indretter deres have. En landskabsarkitekt kan hjælpe med at finde en løsning, der sikrer, at din have stadig ser flot ud efter 5 år.

Overvejelser du bør gøre dig

Før en landskapsarkitekt starter sit arbejde, vil der blive aftalt et møde, hvor du kan diskutere dine tanker og ønsker for projektet. Det vil dog være en fordel, hvis du overvejer nogle faktorer, før landskabsarkitekten ankommer.

 • Hvad er dine behov, og hvad ønsker du? (Skal det være en lav vedligeholdelseshave, eller er du villig til at lægge en indsats?).
 • Har du brug for plads til mange mennesker, eller foretrækker du en mere intim have?
 • Hvad vil du gerne have i din have?
 • Er der nogen specielle funktioner og elementer, du ønsker i din have?

Få 3 Tilbud fra en landskabsarkitekt

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om landskabsarkitekter

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad laver en landskabsarkitekt?

Hvor en anlægsgartner typisk har fokus på haver og parker har landskabsarkitekten fokus på boligområder, store haveanlæg og større udendørs arealer. Det kan være alt fra et udendørs område ved en ny skole til planlægningen af alle kommunale områder i en hel kommune.

Hvad koster en landskabsarkitekt?

En landskabsarkitekt koster typisk 600-1000 kr. Pr. time. Nogle opgaver laves dog til fast pris.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Landskabsrådet