Montage af sandfangsbrønd – Gør-Det-Selv Guide & Proff Pris

Se hvordan en sandfangsbrønd skiftes, lær om du selv må skifte den og se hvad det koster at få professionel hjælp til montage af sandfangsbrønd.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 13. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Montage af sandfangsbrønd - Gør-Det-Selv Guide & Proff Pris

Få 3 Tilbud på montage af Sandfangsbrønd

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Installation af sandfangsbrønd

Hvad er prisen for en sandfangsbrønd inklusiv installation? Find svaret her.

En sandfangsbrønd er designet til at indsamle sand, grus og blade fra regnvand, før det løber ud i kloaksystemet eller en faskine. Du har mulighed for selv at håndtere en stor del af installationen og den efterfølgende rengøring.

Det er anbefalet at have en sandfangsbrønd, uanset om du leder vandet ud i kloakken eller en faskine. I begge scenarier hjælper det med at forhindre blokeringer forårsaget af det materiale, som vandet transporterer.

Din sandfangsbrønds størrelse vil afhænge af, hvor meget vand den skal kunne håndtere. Den nøjagtige mængde kan du få oplyst fra din lokale kommune, da reglerne kan variere fra kommune til kommune. Hvis du planlægger at installere en faskine, skal brønden som minimum kunne håndtere 70 liter vand.

Læs også: Sandfangsbrønd – Find den rette sandbrønd til dit projekt

Sådan installerer du en sandfangsbrønd

Ved montering af en sandfangsbrønd er proceduren forskellig, afhængig af om du udskifter en ældre model eller installerer en helt ny. En gammel sandfangsbrønd er klar til udskiftning, hvis den ikke længere er tæt. Dette kan for eksempel være tilfældet, hvis planters rødder vokser ind i den.

Udskiftning af den gamle sandfangsbrønd involverer, at du graver den op, fjerner den og placerer en ny i hullet. I mange situationer vil du have brug for et ekstra rørsegment til at forbinde delen af nedløbsrøret, der kommer fra huset, og den del, der leder til faskinen eller kloakken. Du har ikke lov til selv at koble sandfangsbrønden til eller fra kloaksystemet. Dette skal udføres af en autoriseret kloakmester.

Hvis du skal installere en sandfangsbrønd for første gang, skal du først grave et passende hul. Dette skal være placeret lige overfor nedløbsrøret. Hvis du skal installere en faskine, er det første trin at installere sandfangsbrønden.

Prisen for at montere en sandfangsbrønd

Flere faktorer påvirker prisen for installation af en sandfangsbrønd.

Først og fremmest svinger prisen for selve sandfangsbrønden, afhængigt af dens type og størrelse.

Yderligere tilkommer omkostninger til det firma, der er ansvarlig for monteringen. Denne pris kan også variere baseret på, hvor i landet firmaet har base, og hvor kompleks monteringen af sandfangsbrønden er.

For at give et generelt estimat, vil omkostningerne for en sandfangsbrønd, inklusiv montering og leje af udstyr, ligge omkring 3000 kr.

Husk at gøre brønden ren

Det er af afgørende betydning, at du regelmæssigt fjerner blade samt sand og grus, der kan ende i sandfangsbrønden, for at forhindre, at den blokerer. Vand kan også klæbe fast mellem bladene og fryse i løbet af vinteren. Da vand udvider sig, når det fryser, kan det forårsage frostskader i sandfangsbrønden og gøre den utæt.

Du kan bruge en kloakskovl til at fjerne blade og lignende fra brønden. Denne skovl kan åbnes og lukkes, hvilket gør det nemt at tage fat på det sand og jord, der har samlet sig i bunden af brønden. Når du har fjernet det, skal du inspicere brønden for eventuelle revner eller sprækker.

Installation og rengøring af en sandfangsbrønd er ikke særlig kompleks, men det kræver en vis mængde arbejde. Når dette arbejde er udført, vil du dog have en fungerende brønd, der effektivt kan lede vand væk fra dit hjem.

Få 3 Tilbud på montage af Sandfangsbrønd

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Byg Erfa – Nedsivning af regnvand i faskiner