Nedrivning af væg – Se hvad du skal være opmærksom på her

Vil du gerne rive en væg ned? Se her hvad du skal være opmærksom på, hvilke tilladelser du skal bruge og om det er et gør-det-selv projekt.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 17. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Nedrivning af væg
Nedrivning af væg, kan åbne op i en bolig og give en anden værelsesopdeling, som giver en helt anden opdeling af hjemmet.

Få 3 Tilbud på nedrivning af væg

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Er du også en fan af store rum med masser af naturligt lys? Så kan nedrivning af en væg være løsningen.

Selvom du kombinerer flere rum til et, skal du stadig være forsigtig – du kan ikke bare nedrive vægge, som du vil.

Det kan derfor være en god idé at samarbejde med et professionelt nedrivningsfirma, der besidder den nødvendige ekspertise. Markedet er fyldt med mange virksomheder, så det er vigtigt, at du gør din research grundigt og finder det bedste nedrivningsfirma til dit projekt.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Omkostninger ved fjernelse af en væg

Firmaer specialiseret i nedrivning udfører forskellige typer af nedrivningsopgaver – alt lige fra fuldstændig nedrivning af en bolig, til fjernelse af et køkken eller en væg. Selvom mange af disse nedrivningsfirmaer tilbyder lignende tjenester, kan priserne svinge betydeligt. Dette er også tilfældet ved nedrivning af en væg.

Omkostningerne ved nedrivning af en væg er desuden bestemt af flere faktorer:

  • Står du selv for at rydde op og bortskaffe murbrokkerne?
  • Bor du i et hus eller en lejlighed?
  • Er det en bærende væg, der skal fjernes?
  • Hvor stor er væggen?

Nedrivning af væg pris – Hvad koster det at rive en væg ned?

Nedrivning af væg pris - Hvad koster det at rive en væg ned

Det kan være vanskeligt at angive en nøjagtig pris for nedrivning af en væg. En indikativ pris for fjernelse af en bærende væg hos de fleste nedrivningsfirmaer ligger dog omkring 5.000 kr., eksklusiv statiske beregninger.

Det er en god idé at indsamle mere end ét tilbud på din vægs nedrivning. Sørg for at indhente mindst tre tilbud for at øge chancerne for at få den bedst mulige pris for nedrivning af din væg.

Gør-det-selv guide: Er det muligt at rive en væg ned selv?

Ja, det er muligt selv at rive en væg ned. Hvis du overvejer at fjerne en væg i din lejlighed for at skabe mere plads, er det vigtigt, at du ikke bare griber den første hammer, du finder, og begynder at nedbryde den.

Det er nemlig ikke alle vægge af mursten, der kan fjernes. Hvis du river en støttende væg ned, kan det have katastrofale konsekvenser for dit hjem. Før du starter nedrivningen af din væg, skal du sørge for, at væggen hverken er stabiliserende eller bærende.

Hvis du fjerner en bærende eller stabiliserende væg, kan du i værste fald risikere at skade dig selv, eller at huset kollapser. Skaderne kan ikke nødvendigvis ses umiddelbart, men kan vise sig senere, når bygningen udsættes for eksempelvis storm eller fugt.

Har du brug for en byggetilladelse for at rive væggen ned?

Hvis du planlægger at fjerne en væg i dit hjem, er det nødvendigt med en tilladelse fra din lokale kommune. Hvis du bor i et hus og planlægger at rive en ikke-bærende væg ned, er det tilstrækkeligt at informere kommunen. Men hvis du bor i en lejlighed, skal du søge om tilladelse.

Hvis du ejer et hus og kun ønsker at fjerne ikke-bærende vægge inden for husets ydre vægge og tag, behøver du normalt ikke en tilladelse fra kommunen.

Brug for hjælp?

Hvis du har brug for assistance til at nedrive en murstensvæg i din bolig, kan et nedrivningsfirma gøre arbejdet både hurtigt og effektivt.

Hvis det derimod er en bærende væg, du skal have nedbrudt, er det altid anbefalet at få professionel hjælp fra et nedrivningsfirma. Dette skyldes, at det kræver den nødvendige erfaring, ekspertise og forståelse af bygningsstrukturer, da der skal findes alternative løsninger for at kompensere for den mistede bæreevne.

Få 3 Tilbud på nedrivning af væg

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Byggereglementet.dk