Processen med at udforme og præsentere et skitseforslag

Sponseret

Hvis du står over for et byggeprojekt, hvor du skal opføre et nyt hus, lave en tilbygning eller renovere, kan du henvende dig til en arkitekt, der kan hjælpe dig med at få dit projekt godt og sikkert i mål. Et af de første skridt er at skabe et skitseforslag. Processen for dette vil blive forklaret nedenfor.

Hvad er et skitseforslag?

Et skitseforslag er det første konkrete udspil til dit byggeprojekt. Det er arkitektens måde at omsætte dine idéer og ønsker til virkelighed. Det er her, arkitekten giver dine idéer vinger og skaber et unikt design, der er skræddersyet til dine behov og ønsker.

Skitseforslaget er en vigtig del af processen, da det giver dig mulighed for at visualisere og evaluere forskellige muligheder, før du træffer en endelig beslutning. Skitsefasen koster typisk fra 15.000 kr. og opefter, men prisen kan variere meget fra projekt til projekt. Du kan få lavet et skitseforslag hos ARK.

Indledende telefonopkald og efterfølgende skitsemøde

Processen med at skabe et skitseforslag af en arkitekt begynder typisk med at kontakte en arkitekt pr. telefon. Her gennemgås projektet helt overordnet, og det afgøres, om der er et match mellem arkitekten og klienten. Hvis der er det, vil der blive arrangeret et skitsemøde, hvor dine idéer og ønsker vil blive gennemgået mere detaljeret.

Skitsemødet er en vigtig fase i processen, hvor du har mulighed for at dele dine tanker og idéer med arkitekten. Det er også her, arkitekten kan stille spørgsmål og få en bedre forståelse af dine behov og ønsker. Jo mere information du kan give arkitekten på dette tidspunkt, desto bedre vil skitseforslaget kunne tilpasses dine behov.

Opmålinger og billeder af eksisterende bebyggelse

Inden arkitekten begynder at arbejde på skitseforslaget, vil der blive foretaget opmålinger og taget fotos af de eksisterende bygninger på grunden. Dette er vigtigt for at få en nøjagtig forståelse af det eksisterende miljø og de fysiske rammer, som projektet skal tilpasses.

Et eller flere skitseforslag bliver lavet – og præsenteret

Næste trin er at lave et skitseforslag. Ofte bliver der først lavet et foreløbigt forslag og derefter et endeligt forslag. Skitseforslaget vil være baseret på de oplysninger, der er blevet indsamlet under skitsemødet og opmålingerne af de eksisterende bygninger.

Når skitseforslaget er færdigt, vil det blive præsenteret på et afsluttende møde. Her har du mulighed for at give feedback og stille eventuelle spørgsmål til arkitekten. Hvis alt er, som det skal være, kan I fortsætte til næste trin – nemlig myndighedsprojektet.