Rullegræs Pris – Prøv prisberegner og få tips & tricks her

Rullegræs er den hurtigste måde at anlægge en ny græsplæne, men hvad koster det og hvor meget dyre er det end græsfrø? Få svaret her.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 20. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Rullegræs Pris - Prøv prisberegner og få tips & tricks her
Hvis du ønsker at få en ny græsplæne, så kan du vælge at plante græs selv eller at anskaffe rullegræs. Dog skal du forvente at den Rullegræs Pris du får præsenteret er en del dyrere end at plante det selv, men det går en del hurtigere at lægge rullegræs, da græsset allerede er vokset op.

Beregn rullegræs pris med vores prisberegner nedenfor


En velplejet, grøn græsplæne er en sand fryd for øjet, og ligesom et blødt tæppe, inviterer den til mange hyggelige stunder i haven.

Er du i behov for at se hurtige resultater, eller trænger din nuværende græsplæne til en reparation?

Rullegræs er hurtigt at etablere, hvilket gør det til en effektiv løsning, der resulterer i en frodig græsplæne uden mos og ukrudt.

På denne side finder du svar på alle de spørgsmål, du måtte have om rullegræs. Blandt andet kan du blive klogere på, hvad det koster at lægge rullegræs og hvordan du gør det.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Rullegræs Pris – Hvad koster rullegræs?

Rullegræs Pris - Hvad koster rullegræs

Prisen på rullegræs afhænger af den ønskede mængde. For 50 m2 er prisen fra 263 kr. pr. m2. Hvis du har brug for 150 m2, er prisen fra 128 kr. pr. m2. Hvis du har brug for endnu mere, nemlig 300 m2, er prisen fra 95 kr. pr. m2. Du vil bemærke, at prisen bliver mere fordelagtig, jo større mængde du køber.

Selv om rullegræs ikke er omkostningsfrit, behøver det ikke at være en bekostelig investering for at få en flot græsplæne.

Den mest økonomiske løsning ville være at så græsfrø, men de tager længere tid om at gro, og derfor foretrækker de fleste husejere at købe rullegræs. Dette giver hurtigere resultater, så din græsplæne er klar til sjov og afslapning på kort tid.

Prisen på rullegræs skal ikke skræmme dig, da det er en forholdsvis økonomisk løsning. Prisen afhænger af mængden du har brug for, men de ovenstående eksempler giver dig en idé om hvad du kan forvente.

Beregn din omkostning til rullegræs

Din udgift til rullegræs er primært baseret på det antal kvadratmeter, du har brug for. Generelt kan du forvente at rullegræs koster mellem 15-30 kroner per m2, men prisen bliver lavere jo mere du køber.

Skal du have et stort areal med rullegræs? Husk at tillægge leveringsomkostningerne til den totale pris, medmindre du selv afhenter græsrullerne. Vær også opmærksom på, at de er meget store og tunge, og hurtigt kan overskride din trailers lastekapacitet.

Hvilken er bedst – græsfrø eller rullegræs? 

Hvis du vil have hurtige resultater, er rullegræs det rette valg. Hvis du derimod har tid og tålmodighed, er græsfrø en økonomisk løsning. Frøene skal sås mellem april og oktober og det er essentielt at vande dem godt, så de kan spire.

Desværre er der ingen garanti for at opnå en jævn og robust græsplæne, der kan modstå mos og ukrudt. Dette er dog sikret med rullegræs, som hurtigt bliver til et tæt, grønt lag.

At vælge rullegræs er nemt, hurtigt og smukt – her er grunden

At vælge rullegræs er nemt, hurtigt og smukt - her er grunden

Hovedfordelen ved rullegræs er, at det giver dig mulighed for hurtigt at begynde at bruge din græsplæne. Du behøver faktisk kun at vente 2-3 uger, før du kan begynde at spille fodbold på græsset, i modsætning til en plæne sået fra frø, som først kan bruges et par måneder senere. Den kræver også mere vedligeholdelse, så hvis du ønsker et smukt, vedligeholdelsesfrit resultat, er rullegræs en effektiv løsning.

Rullegræs leveres i form af grønne løbere, som du ruller ud på den bare jord, og de begynder hurtigt at vise tegn på sundhed. Fordi græsrullerne er dyrket under kontrollerede forhold, behøver du ikke bekymre dig om mos, mælkebøtter og andet ukrudt blandt græsstråene. Med rullegræs får du en robust græsplæne uden ukrudt.

Hvis du vælger at så fra frø, kan du ikke forvente det samme. De små græsstrå skal kæmpe en hård kamp mod ukrudtet, hvilket er grunden til, at det tager længere tid at få en brugbar plæne, når du sår den selv.

Ønsker du at lægge rullegræs, men mangler de grønne fingre? 

Fortvivl ikke, for med en omhyggelig forberedelse kan du selv lægge rullegræs uden at skulle hyre en gartner. Uanset om du vælger at etablere din nye græsplæne ved hjælp af frø eller rullegræs, er processen den samme: Du skal fjerne ukrudt og sten og løsne jorden.

I det følgende kan du finde en trin-for-trin guide til, hvordan du lægger rullegræs, så du er klar til en dag med gør-det-selv-arbejde i haven.

Instruktioner til korrekt udlægning af rullegræs

Inden du begynder på selve udlægningen af rullegræs, skal fundamentet være på plads. Det er vigtigt at fjerne ukrudt, sten og grene, og derefter grave eller fræse jorden for at gøre den jævn og flad.

Det er nemmere for græssets rødder at finde fodfæste i ren, løs jord, så for hurtigt at se grønne resultater, bør du ikke springe dette afgørende skridt over.

Befrugt jorden, så den er rig på næring til den nye græsplæne.

Rullegræs skal lægges i forbandt, hvilket betyder at det skal være forskudt og placeret kant mod kant uden huller, for at samlingerne ikke bliver synlige senere. Omkring blomsterbede og hjørner, kan det være nødvendigt at skære rullegræsset til med en kniv eller spade, så det passer.

Efter lægningen skal græsplænen tromles, så rødderne får kontakt med jorden. Afslutningsvis skal du vande grundigt.

Her er tre tips til udlægning af rullegræs:

  1. Det er vigtigt at lægge rullegræs indenfor 8 timer efter modtagelsen.
  2. Den mest optimale periode for udlægning strækker sig fra maj til september.
  3. For at sikre, at græsset ikke tørrer ud i de første par uger efter udlægning, er det nødvendigt at vande det dagligt.

Afsted med plæneklipperen

Når græsset når en højde på 3-4 centimeter, er det tid til at tage plæneklipperen en tur. Du kan forvente, at dette vil være nødvendigt cirka to måneder efter udlægningen.

Få 3 Tilbud på anlægning af rullegræs

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

DLF.dk