Annonce

Tips & Råd

Stålhal – Beregn stålhal Pris Online (2024 priser)

Stålhaller bruges ofte til erhvervs- og landbrugsformål, som opbevaringsplads for maskiner, værktøj, traktorer og lager. Men stålhaller kan også benyttes af private personer, hvis grundens areal giver mulighed for det. Læs videre for at få information omkring stålhal pris niveauet og hvad du skal være opmærksom på ved montering.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 15. januar 2024
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Stålhal
Mange virksomheder bruger en stålhal som opbevaring til maskiner og som lager. Din stålhal pris afhænger primært af om du ønsker en isoleret eller ikke isoleret stålhal.
Modtag 3 tilbud på en
Stålhal

100% gratis og uforpligtende

Hvad er en stålhal?

En stålhal er en bygningsstruktur, primært konstrueret af stål. Den bruges ofte til industrielle eller kommercielle formål som lagerbygninger, fabrikker eller hangarer. Den er valgt for dens styrke og holdbarhed, og dens konstruktion tillader store, åbne rum uden behov for understøttende søjler indeni.

Læs også: Hvad koster en udestue? Beregn pris og find inspiration

Stålhal pris – Hvor meget koster det at få bygget en stålhal?

Beregn stålhal pris med vores prisberegner


Den stålhal pris du får tilbudt, til at etablere en ny stålhal inkluderer normalt både selve stålkonstruktionen og muligvis også betongulvets støbning. Prisen per kvadratmeter for stålhallen vil generelt være lavere, jo større stålhalens størrelse er:

Størrelse i kvmKvadratmeterpris ekskl. moms fra
Over 250 m21.500 kr.
Over 500 m21.300 kr.
Over 1.000 m21.000 kr.
Over 2.000 m2800 kr.
Tabel over stålhal priser

Derudover bør man tage højde for omkostningerne ved etablering af betongulv. Prisen ligger normalt mellem 350-450 kr. per m2 afhængigt af gulvets størrelse. Det er også muligt at isolere betongulvet, hvis det ønskes – prisen vil bl.a. afhænge af isoleringsværdi og belastning på betongulvet.

Prisestimatet i det ovenstående afsnit inkluderer stålhal med montering og etablering. Det er dog også muligt at købe materialerne til stålhallen og selv varetage eventuel myndighedsansøgning, udgravning, støbning af fundament osv. I dette tilfælde vil materialetil stålhallen koste omkring 530 kr. per m2.

Læs også: Byggefirma – Se hvordan du finder de rette til dit projekt

Hvad kræver det at få bygget en stålhal?

Ved opførelsen af en ny stålhal, vil det ofte bl.a. indeholde:

 • Fjernelse af eventuel eksisterende stålhal
 • Ansøgning om byggetilladelse
 • Konstruktionstegninger
 • Udgravningsarbejde
 • Støbning af fundament
 • Færdiggørelse af hallens ydre flader
 • Eventuel oprettelse af betongulv


Der er derfor mange faser i oprettelsen af en stålhal. De fleste stålhal-leverandører tilbyder at levere stålhallen som en “komplet” løsning – det vil sige, at de tager sig af alle de nævnte opgaver. Andre – ofte billigere leverandører – leverer kun selve byggematerialet til stålhallen, mens du selv tager dig af de resterende dele af projektet, såsom fundamentstøbning, byggetilladelse osv.

Du kan i videoen her, se hvordan der bliver rejst spær til en stålhal

Sådan laver du en opgavebeskrivelse for en ny stålhal

Oprettelse af en ny stålhal kan være en kompleks proces med mange trin involveret. Derfor er det afgørende, at du er grundig og detaljeret i din beskrivelse af opgaven, når du indsamler tilbud fra totalentreprenører. På denne måde får du et nøjagtigt billede af prisen og undgår misforståelser med entreprenøren senere i processen.

En opgavebeskrivelse for etablering af en ny stålhal bør omfatte:

 • Adressen på ejendommen, hvor stålhallen skal bygges
 • Hvorvidt der allerede er opført en stålhal, og om denne skal nedrives, før den nye stålhal bygges
 • Antallet af kvadratmeter for den ønskede stålhal
 • Hvorvidt stålhallen skal anvendes til erhvervsmæssige, landbrugsmæssige eller private formål
 • Hvorvidt der allerede er indhentet byggetilladelse og om lokalplaner, servitutter eller lignende relevante for opførelsen af stålhallen er undersøgt
 • Hvorvidt der skal foretages jordregulering i forbindelse med opførelsen
 • Den ønskede startdato for projektet
 • Vedhæftede billeder af eventuelt eksisterende stålhal eller området, hvor den nye stålhal ønskes opført

Læs også: Tilbygning – Hvad koster en tilbygning? Online Beregner

Eksempel på beskrivelse af opgave for en ny tilbygning

Hej [Totalentreprise]
Vi bor på [adresse] og er interesseret i at modtage et tilbud på en totalentreprise for opførelse af en ny stålhal.

Vi har i tankerne, at stålhallen skal have et areal på 300 m2 og anvendes til opbevaring af landbrugsmaskiner og udstyr. Udover selve opførelsen af stålhallen, skal opgaven også inkludere etableringen af et nyt betongulv i hallen.

Jeg har vedhæftet billeder af det område, hvor vi gerne vil have stålhallen placeret. Vi håber, at projektet kan starte indenfor de næste par måneder.
Vi glæder os til at høre fra jer angående pris og tidsramme.

Med venlig hilsen

Skal du have en Isoleret eller ikke-isoleret stålhal?

Isoleret eller ikke-isoleret stålhal
Isoleret eller ikke-isoleret stålhal afhænger af hvad formålet med stålhallen er. Typisk så kræver det ikke isolering, når man opretter en stålhal, da man ofte ikke anvender den til ting der kræver at der er isoleret.

Når du bygger en stålhal, skal du beslutte, om den skal isoleres eller ej. Hvis stålhallen primært skal anvendes til opmagasinering af maskiner, dyrefoder, halm og lignende, er det ofte ikke nødvendigt at investere i isolering af bygningen.

Hvis stålhallen derimod skal fungere som et værksted, eller der opbevares genstande i den, som ikke kan tåle frost, kan det være en god idé at isolere stålhallen. Man isolerer typisk stålhallen ved at anvende sandwichpaneler med mineraluld, PIR- og PUR-skum på vægge og tag indvendigt. Fordele ved at bruge sandwichpaneler med skum er, at de giver næsten dobbelt så god isolering som traditionel isolering af samme tykkelse, og de er hurtige og effektive at bygge med. Efterfølgende kan der installeres en varmekilde i stålhallen.

Få 3 Tilbud på at få bygget en stålhal

100% gratis og uforpligtende

Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster en stålhal?

En stålhal koster 800-1500 kr. Pr. kvm uden gulv og 1200-2000 kr. Pr. kvm. Hvis den skal etableres med betongulv. Skal den isoleres skal du forvente en pris på 2000-3000 kr. Pr. kvm. 

Hvad koster en stålhal som selvbyg?

Som selvbyg koster en stålhal 500-800 kr. Pr. kvm. Prisen afhænger af størrelsen på bygningen og bliver billigere jo større den er.

Hvad koster en isoleret stålhal pr m2?

Prisen for en isoleret stålhal ligger på omkring 2000 kr. pr. kvm.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Aalborg Universitet

Kerteminde.dk landzonetilladelse