Annonce

Træfældning – Se hvad det koster og hvordan du sparer penge

Skal du have fældet et stort træ? Se her hvad du selv kan og må, hvad det koster at få professionel hjælp og hvordan du får det bedste tilbud.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 17. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Træfældning - Se hvad det koster og hvordan du sparer penge
Træfældning kan i mange tilfælde, være en opgave som man selv kan løse, men med større træer

Få 3 Tilbud på træfældning

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Hvis du skal have fjernet et træ fra din have, kan det i de fleste tilfælde være en god ide at lade en professionel håndtere opgaven. Træfældning kan være risikabelt, og det er ofte ikke dækket af en standard forsikring. Den professionelle træfælder ved, hvordan arbejdet skal udføres sikkert, og har naturligvis de nødvendige forsikringer.

Der kan være mange årsager til, at du ønsker at fjerne et træ fra din ejendom. Det kan være, at du skal konstruere noget på det sted, hvor træet befinder sig. Det kan også være, at træet er blevet for stort og kaster for meget skygge i haven. Eller måske er træet dødt, og du vil forhindre, at det pludselig vælter under en storm.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Er det tilladt at fælde træer selv uden omkostninger?

Hvis du besidder de nødvendige færdigheder, det korrekte udstyr og har dine forsikringer på plads, er det muligt for dig at stå for træfældning selv. Dog vælger de fleste oftest at overlade denne opgave til en professionel, da det kan være risikabelt, hvis du ikke er sikker på, hvordan du skal gøre. Desuden dækker almindelige forsikringer typisk ikke, hvis træet rammer noget, mens du selv er i gang med at fælde det.

Træfældning Pris – Hvor meget koster det at fælde træer?

Træfældning Pris - Hvor meget koster det at fælde træer?

Prisen for at fælde et træ kan variere fra 1.000 kr. til 7.000 kr. pr. træ, hvilket afhænger af træets størrelse og kompleksitet.

Kostprisen for træfældning varierer betydeligt, og de forskellige virksomheders beregningsmetode spiller også en stor rolle. Nogle virksomheder anvender en fast timepris, uanset opgavens art. Andre har varierende priser baseret på, om opgaven er stor eller lille. Hos nogle virksomheder er prisen baseret på antallet af meter træ, der skal fældes.

Prisen påvirkes også af, hvor mange medarbejdere virksomheden skal udsende, og om de kan fælde træet fra jorden, eller om de skal topkappe det.

På grund af de mange variabler kan prisen for at fælde et enkelt træ svinge mellem 1.000 kr. og 7.000 kr., eller endda mere.

Modtag tre tilbud på fældning af træer

Da træfældningspriser kan variere betydeligt, er det altid en god idé at indhente mindst tre tilbud fra firmaer i dit nærområde, der specialiserer sig i træfældning. Dette vil give dig en bedre idé om deres prisniveau, og hjælpe dig med at vælge det firma, der tilbyder den mest rimelige pris.

Det er dog ikke kun prisen, der er afgørende når du skal have et træ fældet. Det er lige så vigtigt at firmaet ved hvad de laver, og at du føler dig tryg ved at benytte deres service. Dette kan være svært at vurdere på forhånd, hvis du ikke har brugt dem tidligere.

For at sikre dig, at det valgte firma både kan levere et højt kvalitetsniveau og har styr på tingene, kan du benytte dig af et firma som vores samarbejdspartner, 3byggetilbud.dk. De har samarbejdsaftaler med flere kompetente folk rundt omkring i Danmark, der kan håndtere træfældning. Alle disse skal opfylde en række krav, som 3byggetilbud.dk stiller til deres samarbejdspartnere. Dette bidrager til at give dig en højere grad af tryghed.

Hvordan udføres processen med at fælde træer?

Hvordan udføres processen med at fælde træer

Før du eller en professionel kan fælde et træ, er det nødvendigt at fastslå træets højde. Dette er afgørende for at bestemme, i hvilken retning træet vil falde. Hvis din bolig eksempelvis befinder sig ti meter fra træet, er det afgørende at vide, om træet er fem eller femten meter højt.

Efter du har fastslået træets højde og den retning, du ønsker det skal falde, skal du binde et reb omkring træet så højt oppe som muligt. En assistent skal holde i rebets anden ende for at sikre, at træet falder i den ønskede retning.

Hvis træet er et større træ på 4-5 meter eller mere, skal det først topkappes, før du kan påbegynde fældningen. Dette indebærer, at du skal klatre op i træet og skære toppen af, hvilket kan være farligt, hvis du er uerfaren. Det er derfor tilrådeligt at lade en professionel udføre denne opgave.

Uanset om træet er stort eller lille, skal du lave et forhug i den retning, du ønsker træet skal falde. Dette gøres ved at lave et skråt snit ovenfra og et vandret snit, så du skærer en trekant ud.

Endelig skal du skære vandret fra den modsatte side, indtil der kun er et par centimeter tilbage ind til forhugget. Når der kun mangler så lidt, kan du skubbe træet i den retning, du ønsker det skal falde, mens din assistent trækker i rebet, indtil træet falder i den korrekte retning.

Er det muligt for mig at fælde træer selv?

De eneste love, der kan hindre dig i at fælde træer på dit eget territorium, er bevarelsesregler. Hvis du er usikker på, om de gælder for dit område, er det vigtigt, at du tjekker det først. Hvis du ved, at de ikke gør det, kan du altid begynde at fælde træet.

Inden du starter, er det dog en god idé at tage højde for en række forskellige aspekter. Du skal både overveje, om det er en opgave, du sikkert kan håndtere, og om du har de nødvendige forsikringer i forbindelse med træfældning.

Hvis du er i tvivl om nogen af disse faktorer, vil det altid være bedst at få en professionel til at fælde dine træer. Professionelle har de korrekte forsikringer, så hvis træet uventet rammer naboens garage eller lignende, kan du være sikker på, at du er dækket. Dette kan ikke garanteres med dine egne forsikringer.

Derudover har den professionelle naturligvis også kontrol over sikkerheden. Han er vant til at betjene en motorsav og fælde træer. Han ved derfor, hvordan han skal få træet til at falde i den rigtige retning, og hvordan han undgår at skade sig selv.

Få 3 Tilbud på træfældning

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om træfældning

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad er prisen for at fælde et træ?

Prisen for at fælde et træ kan variere mellem 1.000 kr. og 7.000 kr. per træ, afhængigt af træets størrelse og kompleksitet.

Hvordan går processen med træfældning?

Processen med træfældning begynder med at bestemme træets højde, uanset om du selv eller en professionel skal fælde det. Dette er vigtigt for at afgøre, hvor træet kan falde. Du kan finde en trin-for-trin guide her på siden.

Er det tilladt selv at fælde mine træer?

Ja, det er muligt selv at fælde dine træer, såfremt du har de nødvendige færdigheder, det korrekte udstyr og de relevante forsikringer. Dog er det noget, de fleste foretrækker at overlade til en professionel.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Brs.dk