Varmetabsberegning – Se hvad det koster og indhent tilbud
Skal du have lavet en varmetabsberegning? Se hvad det koster her og få hjælp til at indhente flere tilbud for at få en skarp Varmetabsberegning pris.
Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:
For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.
For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.
Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Få 3 Tilbud på at få lavet en varmetabsberegning
- Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
- 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
- Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.
Når du ønsker at søge om tilladelse til en renovering eller tilføjelse til dit hjem, har du brug for en ny varmetabsberegning.
Varmetabsberegningen giver dig et overblik over din bygnings varmeøkonomi, og kan give dig en dybere forståelse af, hvor stort et varmetab dit nye byggeri vil have.
Din byggesagsproces starter først, når du har indsendt din varmetabsberegning til kommunen. I dag bliver mange året rundt boliger energimærket baseret på, hvor meget varme og energi de bruger. Varmetabsberegningen er derfor afgørende for, at din bolig med den nye bygning kan få den korrekte energimærkning.
Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker
Oversigt
Varmetabsberegning pris – Hvad er prisen på en varmetabsberegning?
Hvis du har brug for en varmetabsberegning, vil du som udgangspunkt skulle kontakte en bygningsingeniør eller bygningskonstruktør. Mange arkitekter har også kompetencer til at assistere dig med denne opgave.
Typisk koster en timepris for en varmetabsberegning omkring 1000 kr. inkl. moms, og det tager som regel et par timer at beregne. Derfor kan du forvente, at regningen for din varmeberegning vil ligge mellem 3.500 og 4000 kr.
For at sikre, at du ikke vælger den dyreste løsning, anbefales det, at du tager kontakt til mindst tre firmaer, der kan assistere med en varmetabsberegning. En let måde at gøre dette på er ved at kontakte vores samarbejdspartner, 3byggetilbud.dk.
De sørger for, at tre specialister i dit område kontakter dig. 3byggetilbud.dk garanterer altid for, at de personer, de formidler, er højt kvalificerede specialister, og at de har kapacitet til at påtage sig opgaven nu.
Hvad er hensigten med en energiberegning?
Bygningslovgivningen foreskriver, at du skal udføre nye energiberegninger, når du opfører et nyt hus eller en udvidelse af en eksisterende bygning.
Hvad er hensigten? At påvise det samlede energibehov i din bygning. Din bygning kan således først få et energimærke, når beregningerne er gennemført.
Det er dog vigtigt at bemærke, at beregningerne af energi- og varmetab ikke viser, hvor godt din bygning er isoleret, men snarere mængden af CO2, din bygning udsender.
Hvad er forskellen mellem en energiramme og en varmetabsramme?
Når du opfører en helt ny bygning, gennemføres energirammen. Denne ramme angiver den mængde energi, målt i kWh pr. m2 pr. år, der er nødvendig for at opvarme dit hus.
Efter bygningen er færdig, sendes energiberegningerne til en energikonsulent, der beregner bygningens energimærke.
Beregningen af energirammen for en tilbygning er kun mulig, hvis dit hus er helt nyt ved opførelsen. For at starte projektet, skal du dog bruge en varmetabsberegning.
Når du foretager en tilbygning til dit hus, beregnes varmetabsrammen
Din varmetabsramme for tilbygningen skal være i overensstemmelse med bestemmelserne i bygningsreglementet. Dette indebærer blandt andet, at du ikke kan udføre en beregning af varmetab, hvis din bygnings U-værdier ikke er i overensstemmelse med §268 i bygningsreglementet.
U-værdier angiver, hvor meget varme (udtrykt i kWh) der strømmer gennem 1 m2 bygningsdel, når temperaturforskellen på hver del af bygningssiden er 1 °C.
For at få udført en varmetabberegning skal der foretages to beregninger – en med de aktuelle U-værdier og en med de værdier, der tidligere er blevet beregnet i overensstemmelse med BR18.
BR18 blev gældende fra 1. januar 2018 og er de standarder, din nye bygning skal opfylde i dag.
Tabet af varme i din nye bygning må ikke overstige det i din nuværende bygning.
Det er naturligvis vigtigt at minimere energitab, når du bygger en ny struktur.
Det totale varmetab i dit eksisterende bygning og den planlagte tilføjelse må derfor ikke overstige det tab, der allerede er beregnet i henhold til BR18.
Forstå dine byggematerialer i forvejen
Det er essentielt, at du specificerer hvilke konstruktionsmaterialer der skal anvendes til dit byggeprojekt. Beregningen af varmetabsrammen er nemlig delvis baseret på, hvilke materialer din tilbygning skal konstrueres med.
Adskillige bygningsingeniører kan råde dig i dit valg af byggematerialer, så du oplever minimalt varmetab, når din tilbygning er klar til anvendelse.
Denne proces kaldes U-værdiprojektering og kan medføre ekstra omkostninger, grundet det mere omfangsrige arbejde.
Til hvad kan jeg anvende min beregning af varmetab?
Beregning af varmetab er langt mere end blot obligatoriske data og veiledninger fra bygningsreglementet.
Når du forstår varmetabet og den nødvendige produktion af varmt vand til din udvidelse, kan du blandt andet bestemme størrelsen på din kedel, varmepumpe eller fjernvarmeinstallation.
Beregning af varmetab anvendes også for at bestemme den korrekte størrelse af radiatorer og eventuel gulvvarme i din tilbygning.
Din beregning af varmetab kan derfor hjælpe med at sikre, at din tilbygning bliver opvarmet på en rimelig og energieffektiv måde.
Få 3 Tilbud på at få lavet en varmetabsberegning
- Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
- 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
- Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.
Metode og kilder
Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.
Kilder: