Altan på søjler: Få inspiration, beregn priser og få tilbud

En altan med søjleunderstøttelse passer godt til villaer eller etageejendomme, hvor man ønsker en større altan. En facademonteret altan har nemlig begrænsninger i størrelsen, da facaden skal kunne håndtere vægten af altanen. En altan understøttet af søjler giver derfor mulighed for at få en større og mere imponerende altan.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 17. oktober 2023
Annonce
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Altan på søjler
Her kan du se eksempler på hvordan altan på søjler ser ud i et etagebyggeri.

Der er flere spørgsmål, man skal overveje, når man installerer en ny altan på søjler: Hvor store skal søjlerne til altanen være? Skal søjlerne være galvaniserede for at undgå rust? Skal værnet bestå af lodrette tremmer – eller måske i glas?

Få 3 Tilbud på en altan på søjler

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Læs også: Hvad koster en altan? Beregn pris med vores prisberegner

Hvor meget koster en søjleunderstøttet altan?

Du kan finde ud af prisen på en søjleunderstøttet altan nedenfor. Prisoverslagene er baseret på en række fakturaer, som Tagrenovering.dk har samlet og beregnet et gennemsnit af.

Vær opmærksom på, at prisoverslaget kun er vejledende, da den endelige pris vil variere afhængigt af forskellige faktorer (se efterfølgende afsnit). For at få et nøjagtigt prisoverslag for, hvad altanen vil koste, anbefaler vi, at du bruger formularen til 3byggetilbud øverst på denne side.

Eksempel på pris

Altan med søjleunderstøttelse på 9 m2

Dobbelt altandør

Ingen ejer- eller andelsforening

Pris: 343.000 DKK inkl. moms

Læs også: Fransk Altan Pris: Beregn pris og se regler

Hvad påvirker prisen for en søjleunderstøttet altan?

Hvad påvirker prisen for en søjleunderstøttet altan
Prisen på en altan på søjler afhænger af hvor mange der skal sættes op, størrelse og hvilken type altan man ønsker sig, så jo flere der skal sættes op, jo billigere bliver det typisk per altan.

Den endelige pris for en ny altan afhænger af mange faktorer, og derfor er det svært at give et præcist prisestimat. For at få det mest nøjagtige tilbud på en søjleunderstøttet altan anbefales det at bruge formularen øverst på denne side.

Nogle af de faktorer, der påvirker prisen på en ny altan, er:

 • Fælles altanprojekter med ejer- eller andelsforeningen: Når man skal have en ny altan, er der visse faste omkostninger for altanfirmaet, såsom tegninger, beregninger, parkering, arbejdsplatform, etablering af byggeplads, eventuel hejs og rådgivning/administration. Hvis du bor i en etageejendom, kan det være en fordel at samarbejde med andre om altanprojektet for at dele disse faste omkostninger.
 • Tilvalg: Prisberegneren her tager udgangspunkt i en simpel altan uden ekstra udstyr. Men der er mulighed for at tilkøbe forskelligt tilbehør, såsom træhåndliste, trægulv, lakeret rækværk eller bundramme, hvilket kan give altanen det sidste touch og påvirke prisen.
 • Størrelse og materiale af søjler: Når man skal oprette en søjleunderstøttet altan, skal man vælge størrelse og materiale for søjlerne, hvilket også vil påvirke den samlede pris.
 • Etablering af byggeplads: Når en altan skal monteres, skal der etableres en byggeplads. Hvis porten til lejlighedsgården er meget smal, skal arbejdsplatformen løftes ind i gården over taget med en særlig mobilkran. Dette er et omfattende arbejde, der kan øge den endelige pris på altanen.
 • Indhentning af flere tilbud: Det kan være en god idé at indhente flere tilbud fra forskellige altanfirmaer for at finde det mest konkurrencedygtige tilbud og spare penge.

Læs også: Spansk Altan Pris: Beregn pris og se regler

Sådan laver du en opgavebeskrivelse for en søjleunderstøttet altan

Når man anmoder om et tilbud på en søjleunderstøttet altan, er det vigtigt – som med alle andre byggeprojekter – at være så nøjagtig og detaljeret som muligt i forhold til, hvad opgaven indebærer. På den måde undgår man uoverensstemmelser med byggevirksomheden senere hen og får et korrekt billede af, hvad en ny søjleunderstøttet altan kommer til at koste.

En omfattende opgavebeskrivelse bør inkludere:

 • Adresse
 • Deadline for arbejdets udførelse
 • Ønsket kvadratmeter (længde og bredde) for altanen
 • Højde samt foretrukket materiale til rækværket omkring altanen
 • Information om der i dag er et vindue, hvor altandøren skal placeres, samt vinduets mål.
 • Ønskede mål for altandøren
 • 1-, 2- eller 3-fags altandør
 • Muligt ekstraudstyr
 • Hvis der skal udformes ansøgning om byggetilladelse hos kommunen
 • Desuden vil det være nyttigt for altanfirmaet, hvis du også vedlægger billeder af området, hvor altanen ønskes.

Du er velkommen til at bruge skabelonen nedenfor for en omfattende projektbeskrivelse:

Kære [Altanfirma]

Vi bor på [adresse] og er interesserede i en ny altan i [stål, aluminium eller et andet materiale]. Vi håber, at arbejdet kan være færdigt inden [tidsfrist], så vi kan nyde altanen i løbet af sommeren

Altanen skal være [bredde] meter bred x [længde] meter lang. Den skal have rækværk rundt om hele omkredsen med en højde på [højde] cm i [stål, glas eller et andet materiale] samt søjler til at bære altanen. Vinduet, der skal ændres til en altandør, måler [højde af vindue] cm i højde x [bredde af vindue] cm i bredde. Tilbuddet skal også omfatte ekstraudstyr som [træhåndliste, trægulv el.lign.].

Vi har endnu ikke søgt om byggetilladelse fra kommunen og ville sætte pris på jeres hjælp til dette. Vi ser frem til at høre fra jer angående tidsplan og pris

Med venlig hilsen

Læs også: Altaner i stål: Beregn pris på stålaltan

Hvilke regler er der for en ny altan?

Der er en række lovkrav i bygningsreglementet og andre love for altaner:

 • Altaner og tagterrasser skal ikke give betydelige indbliksgener i forhold til andre bygninger (BR18 §188). Dette betyder, at altanen ikke må forårsage væsentlige indbliksgener for andre bygninger på ejendommen og nabo ejendomme. Indbliksgenerne afhænger dog af en konkret vurdering fra kommunens tekniske forvaltning under behandlingen af byggetilladelsen.
 • Altandøre skal have en mindste fri passagebredde på 77 cm (BR18 §52 og §53).
 • Der skal være niveaufri adgang til altaner, hvor der er direkte adgang fra bolig eller opholdsområde – dørtrin må højst være 2,5 cm (BR18 §51 og §53).
 • Nye døre og vinduer skal overholde gældende krav til isolering (BR18 §258).
 • Værn skal være mindst 100 cm høje og designet, så det er vanskeligt for børn at klatre op på dem. Afstanden mellem de lodrette tremmer må højst være 89 mm fra midte til midte. Desuden bør altaner have et værn, der er designet således, at flasker og andre genstande ikke kan forårsage personskade (BR18 §58 – §60).
 • Altaner må ikke være placeret foran en trappeopgangs brandsektion af hensyn til brand og redningsveje (BR18 §126 – §133).
 • Da en stor altan kan reducere dagslyset for en underbo betydeligt, skal nye altaner dimensioneres og placeres, så de ikke reducerer underboens dagslys med mere end 10 procent (BR18 §379 – §381). For at overholde 10%-reglen kan man øge glasarealet ved at etablere altandør med glaspartier. En altan med en udkragning på under 30 cm vurderes at have en ubetydelig skyggevirkning og vil altid være acceptabel uanset dagslysforholdene.
 • Altaner skal konstrueres i overensstemmelse med gældende normer (BR18 §340 – §357).
 • Alle altaner, der strækker sig ud over et vejareal, skal placeres mindst 2,8 m over fortovet og mindst 1,5 m fra kanten af kørebanen/cykelsti. Alle altaner, der strækker sig ud over et vejareal med kørebaneareal langs bygningen, skal placeres mindst 4,2 m over terræn (Lov om offentlige veje mv. §86 stk. 2).

Kolonne-støttede altaner er ofte foretrukket til villaer

Kolonne-støttede altaner er især efterspurgte til villaer, idet det tillader en større altan, uden at man skal bekymre sig om underboen, når søjlen etableres. Dette skaber også muligheder for forskellige altanmodeller, såsom buede altaner, samt altaner med trapper.

Få 3 Tilbud på en altan på søjler

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om altan på søjler

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster en altan på søjler?

En altan på søjler koster fra 50.000,- og opefter. De første kvm er dyre og de sidste billige og det kan derfor anbefales at bygge den så stor som muligt i første omgang.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet BR18