Carport – Prøv prisberegner og find inspiration her

Skal du have ny carport? Prøv at beregne prisen her eller find inspiration og tips til materialer, størrelse og meget andet.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 15. januar 2024
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Carport - Prøv prisberegner og find inspiration her
Her ses en carport, som er populært til mange danske boliger, for at sikre at man undgår den slemme nattefrost og at skrabe bilen fri for sne om vinteren.

Få 3 Tilbud på at få en carport

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Hvis du ønsker at beskytte din bil året rundt ved at overdække den, kan det være en god idé at opføre en carport på din ejendom.

På denne side kan du finde information om prisen på en carport, og vi tilbyder også vejledning i, hvordan du vælger den mest passende løsning for dig.

Du har mange forskellige muligheder, når det kommer til at forbedre din bils parkeringsplads, og det er en god mulighed at kombinere bygningen med et skur, et redskabsrum eller gøre det til en del af husets indgang.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Carport pris – Hvad er prisen på en ny carport?

Carport  pris - Hvad er prisen på en ny carport

Prisen for en ny carport inkl. installation starter ved 70.000 kr. og går opad.

Før du accepterer et attraktivt tilbud, er det essentielt, at du har en klar idé om, hvad en carport vil koste.

Den moderne garage kan fås i forskellige priskategorier lige fra den mest økonomiske træstruktur til den store, arkitektonisk designede løsning. Dine specifikke ønsker til byggeriet vil derfor være afgørende for den endelige pris på din carport.

Har du en præference for en model i træ eller stål? Overvejer du en dobbelt carport med plads til flere biler eller overvejer du at inkludere et skur i designet?

Der er mange priser at tage højde for, når du begynder at undersøge markedet, så det er vigtigt at have klare forventninger til det færdige projekt fra starten.

På den måde kan du sikre dig, at du kender den endelige pris, før du begynder opførelsen af den nye bygning.

Din nye carports pris vil blive hævet på grund af dette.

Hvis du er handy, kan du konstruere en omkostningseffektiv carport med få materialer. Men hvis du er bevidst om dine begrænsninger i forhold til håndværksfærdigheder, er det sandsynligvis bedst at overlade opgaven til en professionel. Hvis du vælger den sidste mulighed, vil det naturligvis være dyrere end et gør-det-selv-projekt.

Carporte i stål og træ varierer også betydeligt i pris, ligesom en dobbelt carport med et værktøjsrum eller en arkitekttegnet tilbygning også vil være i den højere pris ende.

Dit materialevalg vil også påvirke prisen. De mest populære materialer til en carport er stål og træ, men mursten, plastik og glasfiber er også mulige valg. Hvis du vælger en fuldmuret carport, er det den mest kostbare variant på markedet.

Vælg den korrekte carport

Vælg den korrekte carport

Hvis du ønsker at parkere din bil under optimale forhold, kan det være en fordel at bygge en carport. Men hvilken løsning passer bedst til dine behov?

En carport er typisk en åben tilbygning, som kan være fritstående på grunden eller monteret i forlængelse af huset. Det er også almindeligt at konstruere carporten med et skur eller et redskabsrum, hvor cykler, plæneklipper og havemøbler kan opbevares beskyttet igennem vinteren.

Inden du går i gang med at bygge, bør du derfor grundigt overveje, hvad du ønsker at anvende kvadratmeterne til.

Gør plads til begge køretøjer i en dobbelt carport.

Er du den privilegerede ejer af to køretøjer? Det er vidunderligt at kunne parkere begge biler under samme tag frem for at blokere villavejen for naboerne. Ved at opføre en dobbelt carport får du plads til begge biler. Hvis du samtidig bygger en dobbelt carport med skur eller værktøjsrum, får du maksimal værdi for dine penge.

Udnyt rummet: Carport med værktøjsrum og skur

Hvis du ønsker at optimere hver kvadratmeter, kan du tage en dobbelt carport med værktøjsrum eller skur i betragtning. Denne løsning giver rum til både dine biler samt cykler, grill, havemøbler og haveredskaber. Hvis der er el installeret, kan du endda placere en fryser under det overdækkede område.

Hvilket materiale skal du vælge til dit carport – stål eller træ?

Hvilket materiale skal du vælge til dit carport - stål eller træ

Valget af materiale kan ofte afgøre, hvilken carport du ender med at vælge. Hvis dit hus er bygget af træ, ville det være naturligt at vælge en carport af træ, mens et minimalistisk hjem med skarpe linjer vil kunne komplementeres af en stål carport.

En økonomisk løsning ville være at vælge en traditionel træ-carport. Priserne for disse starter fra 6.500 kroner, og det trykimprægnerede materiale sikrer en god holdbarhed over for vind og vejr. Selv med den laveste pris, vil din bil blive beskyttet året rundt.

Ønsker du at opgradere til en stål carport? Det vil koste mere, da stål er et utroligt slidstærkt materiale. Men som en fordel vil du få en meget lang levetid, og du behøver ikke bekymre dig om vedligeholdelse, da stål ikke kræver pleje. Prisen for en stålmodel starter fra 26.000 kroner, og hvis du ønsker en dobbelt carport i stål, vil det koste dig 10.000 kroner ekstra.

Få 3 Tilbud på at få en carport

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet.dk