Sommerhuset

Sommerhus medbyg: Skær op til 15% af prisen på sommerhuset

Vælger du dit sommerhus som medbyg skal du enten have hænderne skruet godt på, være håndværker alle have nogle gode venner med evnerne. Medbyg betyder nemlig oftest at du får leveret sommerhuset som råhus med de resterende materialer og selv skal foretage alt indvendigt.

Journalist
Christian Soelberg Due
Ajourført d. 28. januar 2024
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Trend Basic fra Skanlux

Hvad er et medbyg sommerhus?

Et medbyg sommerhus er et byggeprojekt, hvor køberen er mere aktivt involveret i byggeprocessen. I modsætning til et nøglefærdigt hus, hvor alt er færdigt ved overdragelsen, tillader et medbyg hus køberen at deltage i visse dele af byggeriet. Dette kan omfatte indvendige finisharbejder som maling, gulvlægning eller installation af køkken. Medbyg-konceptet tilbyder ofte lavere omkostninger og mere personlig tilpasning.

Hvad er prisen for medbyg af sommerhus?

Hvor mange penge du kan spare ved at vælge medbyg afhænger både af byggefirmaet og af hvad de leverer. Tager vi udgangspunkt i at byggefirmaet leverer et råhus og materialerne til det sidste af byggeriet kan du typisk spare 5-15% ift. et nøglefærdigt sommerhus.

Ud af den besparelse kan du enten vælge at få tilbud fra lokale håndværkere på alle opgaver eller lade autoriserede håndværkere udføre el og vvs og selv stå for resten.

Selvom besparelsen i procent ikke er så stor vil en besparelse på blot 5% ud af et byggeri på 3 millioner stadig være 150.000,-

Vil du have et mere nøjagtigt bud? Så prøv vores prisberegner til sommerhuse her

Du sparer typisk 5-15% af prisen på et husbyggeri ved at vælge medbyg.

Ud af de penge skal du dog betale for elektriker og vvs installatør til en række opgaver der kræver autorisation, men kan stadig forvente at spare op til 10% ved selv at løse resten.

Find et byggefirma til medbyg

Selvom du finder et byggefirma der har et sommerhus du kan lide, de tilbyder medbyg og prisen er i orden, så er det ikke sikker at de er ret rette valg for dig. Det sidste parameter som mange glemmer er tilliden, for når du først har sat din underskrift har du bundet dig til et samarbejde på godt og ondt med det firma som sidder på den anden side af bordet.

I vores oversigt over byggefirmaer til sommerhuse har vi gjort det let for dig at se alle byggefirmaer i Danmark med regnskabstal og udtalelser fra tidligere kunder. Det er din sikkerhed for at de har det økonomiske i orden og er fornuftige at arbejde sammen med.

Er du ikke sikker? Intet byggeprojekt er 100% risikofrit, men du kan gøre dit forarbejde og lytte til din mavefornemmelse.

Læs også: Nøglefærdigt sommerhus: Sådan finder du det rette byggefirma

Find inspiration

Når du vælger et sommerhus som selvbyg er det ofte en række bestemte modeller du kan vælge imellem. Derfor gælder det ikke kun om at finde et firma du kan stole på, men også om at finde lige netop dit drømmesommerhus.

I galleriet herunder kan du finde inspiration i en række danske sommerhuse der tilbydes som medbyg.

Få 3 tilbud på et
Medbyg sommerhus

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad betyder medbyg af et sommerhus?

Medbyg betyder at du står for dele af byggeriet selv. Oftest er det sådan at byggefirmaet leverer råhuset og du står for den sidste del selv. Om byggefirmaet også leverer materialerne til det indvendige er forskelligt.

Hvad er prisen for medbyg af et sommerhus?

Har du hænderne skruet godt på kan du forvente en besparelse på 5-15% ift. et nøglefærdigt byggeri. Ved et byggeri på 3 millioner betyder det en besparelse på 150-450.000,-

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.