Sommerhuset

Nøglefærdigt sommerhus: Sådan finder du det rette byggefirma

Et nøglefærdigt sommerhus er en populær løsning hvor byggefirmaet påtager sig et større ansvar end ellers. I denne artikel ser vi på hvordan du undgår at stå med en lang næse når du overtager nøglerne og hvad det koster at få byggefirmaet til at overtage en del af risikoen.

Journalist
Christian Soelberg Due
Ajourført d. 28. januar 2024
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Længehuset fra nor:houses

Hvad er et nøglefærdigt sommerhus?

Et nøglefærdigt sommerhus er et hus, som leveres helt færdigbygget af et byggefirma. Køberen får huset “nøglefærdigt”, hvilket betyder, at det er klar til indflytning uden yderligere bygge- eller finisharbejde. Denne løsning er populær, da den tilbyder en problemfri proces og samler hele ansvaret for byggeriet hos byggefirmaet.

Hvor meget koster et nøglefærdigt sommerhus?

Et bygge et nyt sommerhus er en stor beslutning som ofte starter med en drøm som derefter bliver til “Har vi overhovedet råd?” Derfor er det også vigtigt at få nogle tal på bordet og se hvad det koster tidligt i processen.

Derfor har vi skrevet en hel artikel og lavet en beregner der kan udregne prisen på et nyt sommerhus. Prøv beregneren her.

Nøglefærdige sommerhuse koster ca. 1 million for 50 kvm og derefter 400.000,- for hver efterfølgende 25 kvm.

Oveni den pris skal du huske udgiften til grunden, anlægning af have, tilslutningsafgifter og belåning.

Find det rette byggefirma

Selvom du finder drømmesommerhuset og prisen passer med dit budget, så er det ikke sikkert at det er det rette valg for dig. Husk på at når du har skrevet under, så har du juridisk bundet dig til at arbejde sammen med det firma som sidder på den anden side af bordet og derfor gælder det om at finde et du stoler på.

I vores oversigt over byggefirmaer til sommerhuse har vi gjort det let for dig at se alle byggefirmaer i Danmark med regnskabstal og udtalelser fra tidligere kunder. Det er din sikkerhed for at de har det økonomiske i orden og er fornuftige at arbejde sammen med.

Er du ikke sikker? Intet byggeprojekt er 100% risikofrit, men du kan gøre dit forarbejde og lytte til din mavefornemmelse.

Få 3 tilbud på et
Nøglefærdigt sommerhus

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Du betaler for convenience

At købe et nøglefærdigt sommerhus er et must for mange sommerhuskøbere. Det er nemlig nemt og bekvemmeligt, men du betaler også for denne komfort.

Du skal kun tale med en og det er byggefirmaet som står for alle opgaver indtil selve sommerhuset er indflytningsklart og du overtager nøglerne.

Samtidig giver du byggefirmaet en større del af risikoen ved ofte først at skulle betale ved nøgleoverdragelse og ikke selv stå for dele af entreprisen. Det betyder også at der sjældent kommer ekstraregninger ved denne byggeform.

Har du selv erfaring med eller mod på at stå for dele af byggeprojektet kan der være penge at spare. Måske kan du selv udføre dele af opgaven eller få en bedre pris hos en lokal håndværker. Husk at mange af byggefirmaerne enten skal køre langt eller betale for overnatning til deres håndværkere.

Det bedste valg for dig afhænger helt af dit budget, dine ønsker og dine evner.

Læs også: Nedrivning af sommerhus: Sådan sparer du op til 50.000,-

Find inspiration

Når du vælger et nøglefærdigt sommerhus er det ofte bestemte modeller du kan vælge imellem og en stor del af processen er derfor at finde lige netop det sommerhus du forelsker dig i.

I galleriet herunder kan du finde inspiration i en række danske sommerhuse.

Få 3 tilbud på et
Nøglefærdigt sommerhus

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad er et nøglefærdigt sommerhus?

Et nøglefærdigt sommerhus er et sommerhus hvor du har et byggefirma som står for hele entreprisen fra byggemodning af grunden til nøglen afleveres. Du har derfor kun en partner på projektet som står for alt.

Hvad koster et nøglefærdigt sommerhus?

Et nøglefærdigt sommerhus koster fra 1 million og opefter. Prisen er for 50 kvm og indeholder ikke udgiften til en grund, byggemodning og finansieringsomkostninger. Et typisk sommerhus på 120 kvm koster inklusiv grund og byggemodning fra 3 millioner.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.