Facaderenovering – Beregn pris pr. m2 og få vores tips her

I denne guide hjælper vi dig med at finde hoved og hale i facaderenovering, se hvad det koster og hvad du skal være opmærksom på. Læs mere her

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 10. oktober 2023
Facaderenovering - Beregn pris pr. m2 og få vores tips her
Facaderenovering kan være nødvendigt hvis der er skader på facaden, eller hvis man ønsker at renovere sin bolig, enten ved at male facaden og reparere eventuelle skader.

Få 3 Tilbud på facaderenovering

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Renovering af facade

Vejrforhold kan efterlade spor på dit murede hjem, og uanset hvor robust huset er, vil det med tiden blive påvirket af miljøet. Er dit hjem i nød for en makeover? En facaderenovering kan forny dit hus, så det ser frisk og velvedligeholdt ud.

På denne side kan du finde gavnlige oplysninger, som kan være til stor hjælp, hvis du overvejer at renovere din boligs facade. Se eksempler på, hvad en renovering involverer, og få information om, hvad en facaderenovering koster.

Læs også: Murer – Få den bedste pris på dit murerarbejde

Hvor meget koster det at renovere en facade?

Hvor meget koster det at renovere en facade
Prisen på facaderenovering afhænger af hvad det kræver at fortage renoveringen som f.eks. stilladser og sikkerhed, samt materialerne som er nødvendige.

Din bopæls geografiske placering har betydning for prisen, når det kommer til facadevedligeholdelse. Prisen for en facaderenovering i Aalborg kan variere betydeligt sammenlignet med København. Men, det er ikke kun de regionale prisforskelle, du skal tage i betragtning, når du forsøger at afgøre, hvad en facaderenovering vil koste dig.

Prisen er også afhængig af, hvilke specifikke arbejder der skal udføres på dit hjem. Derfor kan det være svært at give en nøjagtig pris pr. kvadratmeter.

Hvis du vil have et mere præcist billede af, hvad en facaderenovering vil koste dig, skal du kontakte din lokale murer. Denne professionelle vil også være i stand til at give dig et attraktivt tilbud, hvilket sikrer, at du får arbejdet udført til den bedste pris.

Pris på facaderenovering: Det påvirker beløbet

Der kommer hurtigt mange priser på facaderenovering i spil, når du bevæger dig ind på byggemarkedet. Nogle steder begynder priserne ved 10.000 kroner, mens du andre steder kan se svimlende beløb på 40.000 eller 60.000 kroner.

Overstiger det dit budget? Du skal ikke fortvivle over den pris på facaderenovering, du mødes af. Den bestemmes nemlig af, hvad du konkret skal have renoveret. Drømmer du om netpuds og vandskuring? Specielle ønsker til arbejdet øger normalt prisen, men flere andre faktorer spiller også ind.

Herunder kan du læse mere om, hvilke elementer der påvirker de mange priser på facaderenovering.

 • Facadens stand: Har du mange skader i murværket, som skal korrigeres, øger det prisen.
 • Facadens areal: Jo flere m2, der skal renoveres, jo mere koster det.
 • Efterisolering.
 • Vandskuring, omfugning, maling eller netpuds: Efterbehandling påvirker også den samlede pris.
 • Timeantal: Bruger mureren mange timer på facaderenoveringen, kan du forvente en større regning.
 • Timepris: Det er op til det enkelte murerfirma, hvilken timepris de sætter. Derfor kan du forvente udsving afhængig af, hvilket firma du vælger.

Hvad indebærer en facaderenovering?

Hvad indebærer en facaderenovering
Facaderenovering kan være alt lige fra at spartle murstenene som på overstående billede, til at male boligen.

En facaderenovering er et omfattende begreb, der indbefatter en bred vifte af opgaver. Forstår du præcist, hvad der indgår, når du bestiller en facaderenovering? Mulighederne inkluderer blandt andet sandblæsning, efterisolering, maling, vandskuring samt reparationer af murværket. Alle disse ting kan en murer hjælpe dig med at få ordnet, når du vil have renoveret din facade.

En typisk start på facaderenoveringen kunne være en sandblæsning, der forbereder facaden til efterbehandling ved at rengøre murværket og forbedre bindingen for den efterfølgende behandling.

Næste skridt kunne være at male eller vandskure huset? Der er flere muligheder for efterbehandling, men det kan være en god idé at efterisolere facaden først. Hvis du ønsker at spare på varmeregningen, er dette en god investering, da det kan reducere dine årlige varmeudgifter betydeligt. Hvis dit hus ikke allerede er hulmursisoleret, er efterisolering den rette løsning for dig.

Når facaden er efterisoleret og dit hjem er behageligt varmt, kan du vælge at få udført en facademaling eller en vandskuring. Dit valg bør afhænge af, hvilket udseende du ønsker, at dit hus skal have.

Til sidst kan du overveje at få udført mindre reparationer, herunder udbedring af revner i soklen eller sætningsskader i murværket. Større reparationer vil som regel være inkluderet i prisen for en facaderenovering. Din lokale murer kan oplyse dig om, hvilke reparationer der er med i det samlede beløb.

Hvornår skal en facaderenovering foretages?

Hvornår skal en facaderenovering foretages
Du bestemmer selv hvornår en facaderenovering skal foretages, og typisk så bliver den fortaget, når man ønsker at friske ejendommen op.

Når husets ydre fremstår slidt og forsømt, kan det være på tide at overveje en renovering af facaden. Dette vil give huset et frisk og nyt look, og hvis du overvejer at sælge, kan det være en god investering for at øge boligens værdi betydeligt.

Husets facade er det mest eksponerede område og er derfor særligt modtagelig for vejrets påvirkning over tid. Er malingen ved at skalle af eller er fugerne mellem murstenene begyndt at falde ud? Disse kan være indikatorer på fugt i facaden. Hvis dette er tilfældet, vil det være en god idé at udføre en omfattende renovering af facaden for at sikre husets fortsatte levetid.

Nyd de utallige fordele

Ønsker du at leve i et sundt hjem med et behageligt indeklima og en attraktiv eksteriør? Ved at opretholde facaden regelmæssigt, forlænger du dens levetid. Dette sikrer, at dit hjem er sundt at bo i og samtidig ser tiltalende ud på ydersiden.

Med en facaderenovering gør du dit hjem robust over for klimaændringer, da du får en solid facade, der kan modstå regn, vind, tørke og andre vejrforhold.

En attraktiv facade øger også hjemmets værdi, hvilket kan være en fordel, hvis du overvejer at sælge dit hjem. Har du planer om at flytte? Du øger ejendommens vurdering, når huset ser velplejet ud, og du giver samtidig et godt førsteindtryk til køberen, når du åbner døren for ejendomsmægleren.

Facaderenovering: Lav det selv

Facaderenovering Lav det selv

Er du modig nok til at tage en udfordring op og ønsker du at spare penge? En facaderenovering kan du udføre selv, hvis du har det rette værktøj og den nødvendige viden.

Er du en nybegynder i gør det selv verdenen? Det kræver en betydelig mængde erfaring at renovere husets facade, og i de fleste tilfælde er det også nødvendigt med avanceret værktøj. Derfor foretrækker mange at kontakte en murer, der kan vejlede eller udføre arbejdet.

Mindre renoveringer kan du med fordel udføre selv, men hvis huset har brug for en større facaderenovering, bør du overlade opgaven til en professionel. Det er din sikkerhed for, at alt går efter planen, og du undgår at beskadige murværket – med kostbare efterregninger som konsekvens.

Ønsker du at opnå et godt resultat på en sikker måde? Din lokale murer kan løfte dit gør det selv projekt til et professionelt niveau og reparere facaden, uanset om huset er nyt eller gammelt, stort eller lille.

Få 3 Tilbud på facaderenovering

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om facaderenovering

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster en facaderenovering?

Prisen for en facaderenovering afhænger af bygningens nuværende stand og dine ønsker til materialer og f.eks. Efterisolering. Prisen ligger typisk på 300 til 800 kr pr. m2

Hvor længe holder en facaderenovering?

En facaderenovering vil typisk holde i 20 til 40 år inden der skal laves større reparationer. Der kan dog løbende komme sætninger som kræver reparation.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Wikipedia

Cembrit