Garage Pris – Se hvad en garage koster her i 2024

Her kan du få information om priserne på totalentreprise, finde ud af hvad det indebærer, samt modtage 3 gratis tilbud på totalentreprise.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 15. januar 2024
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Garage Pris - Se hvad en garage koster her i 2024
Der er stor forskel på den Garage Pris du får tilbudt, af de forskellige håndværkere, så derfor bør du sikre at få tilbud fra flere, for at sikre at du får det bedste tilbud.

Få 3 Tilbud på at få bygget en garage

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

En af de mest betydningsfulde fordele ved at eje en garage er, at det giver din bil en tør og varm plads at være under tag.

Det skærmer den mod vejrforholdene, hvilket hjælper med at forhindre rust.

Er du bekendt med flere fordele ved et praktisk overdække?

Garagen kan også fungere som et værksted, et opbevaringsrum eller et hobbyrum, hvis du ønsker at drage fuld fordel af de ekstra kvadratmeter.

På denne side kan du finde oplysninger, der forbereder dig godt på byggeprocessen.

Er du parat til at begynde med det første skridt i fundamentets konstruktion?

Lær mere om de forskellige muligheder og deres omkostninger ved opførelse, inden du starter.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Garage Pris – Hvor meget koster en garage?

Garage Pris - Hvor meget koster en garage

Ønsker du din nye garage som en separat struktur eller som en tilføjelse til dit eksisterende hus? Dette vil påvirke prisen, ligesom dit valg af materialer vil. Dog er det antallet af kvadratmeter, der har størst indflydelse på prisen for en garage.

En lille garage, designet til at rumme kun én bil, bør være omkring 40 m2, mens en dobbelt garage kræver mindst 50 m2. Du kan forvente, at prisen pr. m2 starter på 5.000 kroner. Men, hvis du er dygtig nok til selv at opføre den, kan du normalt spare penge.

En dobbeltgarage er den mest bekostelige.

En ny tilføjelse er altid en dyr investering, uanset om du foretrækker træ- eller murstensbyggeri. Hvis du har brug for plads til to biler eller ekstra opbevaringsplads, er en dobbeltgarage et oplagt valg. De ekstra kvadratmeter tilføjer betydelig glæde og funktionalitet til din dagligdag, og giver masser af plads til at komme ud af bilen og bringe indkøbene ind. Desuden kan møbler eller andre ting let gemmes væk her.

Er en dobbelt løsning, der tilbyder rigelig plads til både ind- og udkørsel, noget der ville gøre din hverdag nemmere? Både store og små biler vil drage fordel af den ekstra plads, når det kommer til problemfri parkering. Prisen på din garage vil selvfølgelig afhænge af størrelsen, men forvent at betale omkring 400.000 for en fuldmuret dobbeltgarage.

Vælg den korrekte garage

Når du har truffet beslutningen om at bygge en garage, er der mange store valg, der skal træffes. Der er en bred vifte af muligheder at vælge imellem, og din hovedopgave bliver at identificere den løsning, der opfylder alle dine krav.

Ønsker du at bygge en garage i træ eller mursten? Har du brug for en enkelt, dobbelt eller en garage med en automatisk åbning og lukning af porten? Der er mange overvejelser, du skal gøre dig, før det endelige resultat kan blive en realitet. Du skal også overveje, hvor mange biler, der skal parkeres i garagen, og om der skal være plads til cykler, scootere, græsslåmaskinen eller andet udstyr.

Nogle vælger at anvende annekset til opbevaring af brænde, da det forbliver tørt her, indtil det bruges i brændeovnen eller pejsen. Hvis du har brug for et værksted eller hobbyrum til dine mange projekter, kan det være en god idé at bygge en løsning med fuld isolering.

Har du brug for mere information, før du træffer din beslutning om hvilken model du skal vælge? Du kan nedenfor dykke ned i de mange forskellige varianter, der kan tilpasses dine behov.

Garage Muret

Garage Muret
Her ses et eksempel på en muret garage.

Den mest udbredte metode er at konstruere en garage i mursten, især hvis den bygges i forlængelse af huset. I vådt vejr er det både praktisk og behageligt at kunne gå ind i hjemmet uden at blive våd, og det er en stor fordel, hvis man har ting i bilens bagage, som skal ind i huset.

Der er dog en lang række faktorer, du skal være opmærksom på, inden du begynder at bygge tilbygningen. Det er først og fremmest afgørende, at der er plads til den nye garage, og derfor kan det være en fordel at søge rådgivning fra en professionel allerede fra starten. En dygtig murer har de nødvendige færdigheder, som kan hjælpe dig trygt igennem hele processen fra begyndelse til slut.

Er du bekendt med byggetilladelser, love og regler? Fagfolkene kender til de formaliteter, der skal være på plads, før byggeriet kan starte. Dette sikrer, at alt forløber som planlagt.

Hvis du ønsker en muret garage, er det første skridt at tage en jordbundsprøve, der kan fortælle, hvordan byggeriet skal udføres. Jordbundens sammensætning har stor indflydelse på byggeriets udformning, da sand, ler og kalk kræver forskellig behandling. Efter de nødvendige målinger begynder udgravningen til fundamentet, der støbes i beton, hvorefter væggene mures op. Derefter installeres porten og eventuelle vinduer, og til sidst påføres der spær på din garage, så taget kan lægges.

En muret garage er et robust valg, der ikke kræver meget vedligeholdelse.

Trægarage

Trægarage
Her ses et eksempel på enTrægarage

Du ser ikke altid en trægarage, når du kører ned ad de danske villaveje. Dette luksuriøse valg er typisk foretaget i sommerhusområder, hvor det naturlige udseende fremhæver den hyggelige ferieatmosfære.

I modsætning til en mursten garage, vil en trægarage kræve vedligeholdelse. Hvert år skal du behandle træet med olie eller maling for at sikre dets holdbarhed. Når du vælger at bygge med et naturligt materiale, skal du forvente at kontrollere konstruktionen mindst to gange om året for at sikre, at træet er i god stand, og forhindre fugt og råd i at brede sig i bygningen.

Det er vigtigt at overveje, om du har brug for en enkelt eller dobbelt garage, før byggeriet påbegyndes. Begge løsninger har deres fordele og ulemper, så det er vigtigt at forstå, hvilken model der bedst opfylder dine behov.

En enkelt garage er den mest økonomiske løsning, og hvis du kan klare dig med et lille areal, er det et godt valg. Hvis du derimod har brug for mere plads, kan det være en god idé at forøge arealet.

Ønsker du en dobbelt garage med værksted eller hobbyrum? Jo flere kvadratmeter du bygger, jo mere plads har du til dine projekter. Det store rum giver dig også plads til ting, du ikke vil have i dit hus eller skur. Det kan være alt fra møbler, du ikke bruger, til et ekstra køleskab, brænde, en havetraktor, surfbrætter, cykler og andet udstyr.

Skal du bygge din egen garage eller vælge en færdigstøbt løsning?

Skal du bygge din egen garage eller vælge en færdigstøbt løsning

Ønsker du selv at påtage dig byggeprojektet, eller foretrækker du en nøglefærdig garage? Du har muligheden for at erhverve en garage i form af et byggesæt, som du selv samler, eller du kan vælge en færdigstøbt model.

Hvis du vælger byggesættet, kommer det med alle nødvendige materialer og en plan, så du nemt kan påbegynde opførelsen, forudsat at du er praktisk anlagt. Det er en populær og økonomisk løsning, der giver dig mulighed for at spare på håndværkeromkostningerne. Men selvfølgelig er det også en mulighed, at professionelle håndværkere opsætter byggesættet for dig.

Har du specielle krav til byggeriet? Et byggesæt kan ikke dække alle dine behov, så hvis du har specifikke forventninger til byggeriet, bør du overveje en nøglefærdig garage. Det ville være til din fordel at konsultere en arkitekt, der kan tilpasse en løsning til dig og i samarbejde med en murer og tømrer, levere et solidt resultat. På den måde er du også sikret, at jord- og fundamentarbejde er inkluderet i prisen.

Konstruer din egen garage

Før du begynder at bygge din egen garage, skal du sørge for at have styr på alle formaliteter. Dette er gældende, uanset om du er begynder eller har mange års erfaring med at bygge selv.

Du skal først beslutte, om du vil købe en færdig pakkeløsning fra byggemarkedet, eller om du vil tegne din nye garage selv. Den sidste løsning giver dig mulighed for selv at bestemme, hvordan tilbygget skal se ud, og hvilke materialer det skal bygges af. Skal din garage have stålspær, eller foretrækker du træ? Alle disse valg er op til dig, når du begynder byggeriet, så sørg for at afsætte nok tid til projektet.

Det er vigtigt at være informeret om love og forskrifter

Hvis du planlægger at bygge din egen garage, skal du være opmærksom på en række love og regler, som skal overholdes. Før du begynder at bygge noget nyt, skal du have en tilladelse fra kommunen, så det er vigtigt at gøre dette før du starter med at grave fundamentet.

Hvis du har tænkt dig at bygge en fritstående garage, der i alt er mellem 35 m2 og 50 m2, er det ikke nødvendigt at anmode om en byggetilladelse. I dette tilfælde skal du blot informere kommunen om, at du bygger en ny bygning – medmindre du bor i et rækkehus. Hvis dette er tilfældet, skal du indberette nybyggeriet, hvis arealet er over 20 m2.

Desuden er det vigtigt at vide, at der skal være mindst 2,5 meter til naboen, og at taget på tilbygningen ikke må være højere end 2,5 meter. Du kan finde flere detaljer om alle disse regler i byggereglementet, som er tilgængeligt på kommunens hjemmeside.

Hvis din tilbygning ikke overholder alle disse regler, kan du blive tvunget til at rive garagen ned. Derfor er det essentielt, at du gør dig bekendt med alle gældende love.

Få 3 Tilbud på at få bygget en garage

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet.dk

Tinglysning.dk