Glarmester – Se hvad en glarmester koster og kan lave her

Hvilke opgaver kan en glarmester udføre? Hvad koster en glarmester? Få svar på spørgsmålene og bliv klogere på glarmestre i denne artikel

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 16. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Glarmester - Se hvad en glarmester koster og kan lave her
En glarmester kan hjælpe med alt indenfor glas, lige fra udskiftning af glas i dine vinduer til bilruden der skal udskiftes.

Få 3 Tilbud fra en glarmester

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Ønsker du at få det bedste tilbud på en glarmester?

En glarmester udfører mange forskelligartede opgaver inden for glas. Det kan være at installere nye vinduer i bygninger og biler, montere glasdøre og -vægge, fremstille glashylder og udstillingsmontrer, indramme kunstværker og lave specialdesignede spejle.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Hvorfor du har brug for en glarmester

Hvorfor du har brug for en glarmester

En glarmester kan håndtere en bred vifte af forskellige opgaver i dit hjem, din virksomhed og din bil. Det kan være at lave store, imponerende glaspartier, montere glasvægge og udskifte bilruder. Nogle glarmestre specialiserer sig inden for et bestemt område, som for eksempel sikkerhedsglas, mens andre har en bredere kompetence.

Udover at du er garanteret en løsning af høj kvalitet når det er en glarmester, der har lavet den, får du også en løsning, der er tilpasset dine specifikke behov. Det betyder, at dit spejl for eksempel passer perfekt ind på dit badeværelse og at du kan få flotte glashylder til din butik, hvor du kan vise dine produkter frem.

Hvad er timelønnen for en glarmester?

Det varierer meget, hvad det koster i timen at ansætte en glarmester. Det afhænger helt af, hvor erfaren personen er, og hvor stort et firma det er.

Normalt ligger timelønnen for en glarmester omkring 350 kroner. Nogle er dyrere, andre er billigere.

Når du leder efter en overkommelig glarmester, er det vigtigt, at du ikke kun fokuserer på prisen. Du bør også undersøge, hvilke oplevelser andre har haft med glarmesteren. En glarmester med en høj timeløn kan vise sig at være den mest økonomiske løsning, hvis personens arbejde holder i mange år fremover.

Nogle af de opgaver, som glarmesteren ofte udfører, har en fast pris. Det kan være termoruder, afskærmning af brusebad og montering af et spejl på badeværelset. For sidstnævnte har glarmesteren typisk en pris pr. kvadratmeter. Jo større et spejl du ønsker, desto højere bliver prisen altså.

Sådan sikrer du den mest fordelagtige pris på glarmesterarbejde

Når du bemærker timeprisen for en glarmester, er det selvfølgelig normalt, at du leder efter den billigste mulighed. Den optimale strategi for dig er at indhente tilbud fra mindst tre forskellige virksomheder. Du bør altid foretrække lokale virksomheder, da du normalt betaler for den tid, det tager for glarmesteren at nå frem til din adresse. Derfor bør du ikke vælge en, der har værksted langt væk.

De tre tilbud sikrer, at du får en retfærdig forståelse af, hvad prisen er i dit område. Det bidrager til, at du kan opnå den laveste pris. Hvis du mener, at prisen er for høj hos de tre, du har kontaktet, kan du forsøge at kontakte flere, indtil du finder en, der tilbyder en pris, du er tilfreds med. Det kræver dog, at du har god tid til at vente på, at opgaven bliver udført.

Når du modtager et tilbud fra en glarmester, vil vedkommende i nogle tilfælde kunne give dig en pris med det samme. Det vil normalt være for standardopgaver, som de nævnte ovenfor. Men det kan også være nødvendigt for glarmesteren at besøge dit hjem for at vurdere stedet, hvor arbejdet skal udføres. Det er typisk for større projekter.

Forskellige kategorier af glarmestre

Forskellige kategorier af glarmestre
Der findes glarmestre som har speciale i bilruder, vinduer eller sikkerhedsglas, så der findes en glarmester som har speciale indenfor alle former for glas til ethvert behov.

Der er flere forskellige typer af glarmestre. Nogle af de mest almindelige er:

  • Kommercielle glarmestre: de skifter vinduer, laver specialdesignede spejle, installerer glaspartier og lignende opgaver for individuelle kunder og virksomheder.
  • Sikkerhedsfokuserede glarmestre: har specialiseret sig i løsninger med sikkerhedsglas, der er sikret mod brand, brud og endda skyderi. De laver hovedsageligt løsninger for virksomheder, men du kan selvfølgelig også ansætte dem som privatperson.
  • Dekorative glarmestre: kan for eksempel lave smukke glasmosaikker, glasmalerier og andre opgaver, der kræver en særlig kreativ tilgang.

I praksis vil det dog ikke være så vigtigt for dig. Når du søger på internettet efter en glarmester, der kan hjælpe dig med at løse din opgave, er det kun de relevante, der dukker op.

Hvilke typer opgaver udfører en glarmester?

Hvilke typer opgaver udfører en glarmester
En glarmester kan typisk hjælpe med alt lige fra opmåling af glassene, til montering af de forskellige glas.

En glarmester kan hjælpe dig med en bred vifte af opgaver. De mest almindelige inkluderer at udskifte ødelagte eller fejlbehæftede ruder, montere aluminiums- og glasfacader, lave glasmosaikker og glasmalerier, montere forsatsruder, lave glasdøre, opsætte glasskillevægge, lave hylder og glasmontre, lave glasbordplader, indramme kunstværker som plakater og malerier, udskifte bilruder – ofte under titlen glasmontør – og lave specialfremstillede spejle.

Foruden at lave specialdesignet glasarbejde for både private kunder og virksomheder, driver mange glarmestre også en butik sammen med deres værksted, hvor de sælger produkter som rammer, spejle og andre glasløsninger, de har fremstillet.

Hvis du har blyindfattede ruder i en ældre bygning, og du ønsker at skifte dem ud med mere energieffektive ruder, mens du samtidig bevarer de smukke mosaikker, kan en glarmester også hjælpe med det. Dette er en opgave, mange glarmestre sætter pris på, da den giver dem mulighed for at bruge deres kreativitet og faglighed til at bevare ruderne’s originale æstetik.

Din bil’s forrude er ekstremt vigtig for sikkerheden. Hvis den ikke er installeret korrekt, kan den falde ud i tilfælde af en ulykke, hvilket kan være forskellen mellem liv og død. Derfor er det afgørende, at dine bilruder installeres af en professionel. På en mindre dramatisk note kan en glarmester også reparere din forrude, hvis den er blevet ramt af en sten.

For dem der ønsker at fremvise noget, er hylder, borde og montrer i glas et oplagt valg. Dette kan bruges både i din butik og i dit hjem. Glarmestre kan skræddersy disse elementer til dine specifikke mål, og har mulighed for at være kreative med hensyn til former, indhak og lignende.

Udskiftning af ødelagte og defekte vinduer – eller installation af energiruder

Udskiftning af ødelagte og defekte vinduer - eller installation af energiruder
Ødelagte vinduer kræver typisk at en glarmester hjælper med opmålingen og monteringen af det nye vinduesglas.

Hvis din rude er ødelagt eller defekt, er det helt klart, at du skal bruge en glarmester til at skifte den. Men selvom du har en hel rude, kan der stadig være fornuftigt at overveje en udskiftning.

Dette er primært relevant, hvis du har gamle vinduer. Hvis dine vinduer er over 25 år gamle, er de sandsynligvis termoruder. De er ikke så effektive som energiruder, så en udskiftning kan spare dig mange penge på varmeregningen.

Fremstilling og montering af specialfremstillede spejle

Hvis du ønsker en flot spejlløsning, bør du overveje at hyre en glarmester. De kan skabe et spejl, der er skræddersyet til det pågældende rum. Uanset om du ønsker et spejl i dit badeværelse, entre, stue, eller i prøverummet i din butik, kan en glarmester skabe den perfekte spejlløsning.

Indramning af plakater og malerier

En glarmester kan indramme dine plakater, malerier, billeder og alle andre typer af billeder. Deres ekspertise sikrer, at resultatet vil stemme overens med dine ønsker.

En glarmester vil altid have et bredt udvalg af rammer at vælge imellem. Det er derfor ikke kun glasset, de kan hjælpe med, men også valget af den perfekte ramme.

Døre og glaspartitioner

Glasdøre og -partitioner giver rummet godt lys, mens de samtidig tilbyder den afskærmning, du ønsker. Glasdøre er eksempelvis populære som terrassedøre, så du kan nyde udsigten over din have, selv med lukket dør. Nogle foretrækker også en glasdør som hoveddør, for at kunne se, hvem der er på den anden side, og for at få mere lys i entréen.

En glaspartition er mest anvendt i badeværelser, hvor den tilbyder god afskærmning for bruseren uden at være for dominerende. De kan også bruges i hjemmet eller på kontoret, hvor de kan hjælpe med at opdele rummet.

En glarmester kan skræddersy både glasdøre og glasvægge, så de passer præcis til det sted, de skal placeres. Dette sikrer, at du får en smuk og specialdesignet løsning.

Glarmesteren installerer drivhus og udestue

Glarmesteren installerer drivhus og udestue.
Hvis du skal have opsat et unikt drivhus, så kan en glarmester hjælpe med at lave præcist det drivhus du ønsker dig.

Drømmer du om at dyrke dine egne grøntsager i et drivhus? Eller har du en vision om et orangeri for at forlænge høstsesonen? Måske er det en udestue, der er tilføjet dit eksisterende hjem, som du fantaserer om? I så fald kan du få en glarmester til at realisere din drøm. En af fordelene ved at bruge en glarmester til at skære drivhusglas er, at de kan tilpasse det nøjagtigt til dine dimensioner. Således behøver du ikke at nøjes med et standard drivhus.

Få bistand fra en glarmester med døgnvagt

Ikke alle glasulykker sker inden for almindelig arbejdstid. Uforudsete begivenheder som vejret, indbrud og hærværk kan kræve en glarmesters hjælp uden for normale åbningstider. Derfor tilbyder nogle glarmestre døgnvagt. Dette giver dig mulighed for at kontakte dem når som helst i døgnet.

Når du anmoder om en glarmester på døgnvagt, vil skaden ikke blive repareret med det samme. I stedet vil det berørte område blive sikret, og det knuste glas fjernet. Dette giver jer mulighed for at klare jer indtil glarmesteren kan udføre arbejdet på en hverdag.

Selvfølgelig vil en glarmesters tjeneste midt om natten koste ekstra. Hvor meget ekstra varierer fra virksomhed til virksomhed. Det er altid en god idé at undersøge omkostningerne, før du beder en glarmester om at komme til dig.

Få 3 Tilbud fra en glarmester

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om glarmestre

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster en glarmester?

En glarmesters typiske timeløn ligger omkring 350 kroner. Nogle er mere omkostningskrævende, andre er mere prisvenlige. Når du leder efter en billig glarmester, er det vigtigt at huske, at pris ikke er det eneste kriterium.

Hvilke opgaver udfører en glarmester?

En glarmester kan hjælpe med en bred vifte af opgaver. De mest almindelige opgaver inkluderer: udskiftning af knuste eller beskadigede ruder, montering af forsatsruder, fremstilling af glasdøre og meget mere.

Hvornår kan jeg få hjælp af en glarmester?

Nogle glarmestre tilbyder døgnvagt. Dette gør det muligt for dig at kontakte dem når som helst i døgnet. Når du anmoder om en glarmester på døgnvagt, vil skaden ikke blive repareret med det samme. I stedet vil området blive sikret, og det knuste glas fjernet.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Glarmesterlauget