Hvad koster det at få lagt nye fliser? Prøv vores beregner

Hvor meget koster det at få en terrasse anlagt af en professionel? Læs videre her og find ud af priserne for at få anlagt en terrasse med forskellige typer af sten.

Hvad koster det at få lagt nye fliser
Med en ny terrasse som bliver lagt med fliser, får du en vedligeholdelsesfri terrasse, som år efter år fremstår stort set ens, dog hvor der måske skal fjernes alger eller lignende fra efter en årrække.

Hvis du overvejer at få en ny terrasse, kan det spare dig for meget arbejde at hyre en professionel til at lægge den for dig. Der er overvejende to typer af eksperter, der lægger terrasser: brolæggere og anlægsgartnere.

I denne artikel undersøger vi priseksempler fra forskellige brolæggere samt priser på forskellige materialer såsom herregårdssten og granitfliser.

Få 3 Tilbud på en ny terrasse

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Læs også: Fliser i indkørsel – Hvad koster det pr. M2? Få svar her

Sådan opnår du det bedste overblik over brolæggerens priser

Hvis du ønsker at kende den nøjagtige pris på dit belægningsprojekt og undgå at betale for meget, så bør du læse videre – Jeg sparede selv næsten 20.000 kroner.

Uanset om du planlægger at lægge fliserne selv eller få en brolægger til at gøre det, er det ALTID en god idé at få en brolægger ud for at vurdere opgaven. Det giver nogle uvurderlige råd fra erfarne fagfolk, som ved mere om brolægning end dig.

Benyt dig af platformen 3byggetilbud.dk for at indhente 3 tilbud fra lokale håndværkere. Det er helt gratis og uforpligtende. Brolæggerne, der kommer ud og giver et tilbud på dit projekt, ved, at du har indhentet 3 tilbud og er derfor nødt til at give en konkurrencedygtig og fair pris, hvis de vil have opgaven.

Blandt de 3 tilbud jeg modtog, var der næsten 30% forskel mellem det dyreste og billigste tilbud – Du bør ALTID indhente mere end ét tilbud! Du kan gøre det online her.

Hvis du beslutter dig for at takke nej til de forskellige tilbud, har du stadig fået nogle værdifulde indspark og et interessant indblik i, hvad du kan spare ved at lægge fliserne selv.

Læs også: Træterrasser – Alt du skal vide inden du bestemmer dig

Fordelen ved fagfolk

Der er mange fordele ved at få lagt en terrasse af fagfolk, selvom det er dyrere end at gøre det selv. Nogle af fordelene er:

 • Du får professionel rådgivning om planlægning og materialer til terrassen
 • Du kan være sikker på, at terrassen bliver anlagt korrekt og holder i lang tid
 • Du sparer en masse tid og undgår at kaste dig ud i et ukendt projekt
 • Det er en god investering, hvis du er usikker på at gøre det selv eller ikke kan overskue hele processen med planlægning, indkøb af sten, leje af værktøj og lægning af grus og sten eller fliser.

Hvis du ikke har meget erfaring med at lægge en ny terrasse, kan det være udfordrende at gennemføre hele processen på egen hånd. Det kræver en grundig planlægning fra starten.

Fagpersonerne i denne artikel har venligt givet et skøn på en ny terrasse på 25 m2 i forskellige materialer, men det bemærkes, at de ikke kan holdes ansvarlige for denne pris.

Holmegårdssten er en eftertragtet betonbelægning

Holmegårdssten er en eftertragtet betonbelægning
Eksempel på holmegårdssten

En Holmegårdssten har dimensioner på 14 x 21 cm og er fremstillet af beton. Prisen ligger normalt på 70 kr. pr. m2. Betonfliser og andre betontyper til belægning er et yndet valg til terrasser. Årsagen er, at de er både prisvenlige, holdbare og lette at lægge. Det er ligeledes enkelt at udskifte enkelte sten eller fliser senere, hvis terrassen skal opdateres, eller hvis de uventet bliver beskadiget.

Holmegårdssten er en særlig populær sten blandt mange boligejere. Holmegårdstenen er tilgængelig i et væld af interessante farver, såsom:

 • Gulmix
 • Rød
 • Koks
 • Grå


Ved hjælp af de flotte Holmegårdssten kan du skabe et attraktivt mønster på din terrasse. Stenen har et rustikt udseende og passer særligt godt til den nye terrasse.

Terrasse med granitfliser

Terrasse med granitfliser
Eksempel på en terrasse med granitfliser

Granitfliser er et yndet valg til terrassen, specielt hvis du foretrækker natursten frem for betonprodukter som de populære Holmegårdssten. En belægning med granitfliser giver et enestående og smukt udtryk. Hver eneste granitsten har sit eget unikke udseende, der skaber et flot og anderledes spil på terrassen.

Granitfliser er dannet af naturen, og derfor er de aldrig helt ens. De fås i et utal af forskellige former og farver, hvilket giver dig mulighed for at designe din nye terrasse på en helt ny og unik måde, der skiller sig ud fra naboens.

Ved at vælge granitfliser til din terrasse sikrer du dig en meget holdbar løsning. Granitflise-terrassen er let at vedligeholde, da fliserne er et naturprodukt, der ikke er forbehandlet. Alt, det kræver, er en højtryksrenser en gang imellem, særligt hvis du ønsker at fjerne alger og snavs.

Terrasse i skifersten eller chaussésten

Terrasse i skifersten eller chaussésten
Eksempel på Terrasse i skifersten

Skifer er et robust og naturligt materiale. Det er en flot sten med et karakteristisk og råt udseende, der vil gøre din terrasse utrolig attraktiv og eksklusiv at betragte.

En terrasse lavet af skifersten er meget let at vedligeholde. Skifersten kan holde i mange år. Skifersten indeholder mange fordele og er derfor yderst velegnet til din nye terrasse.

Skifer er en mørk og solid natursten, som giver dig en meget smuk rå, men også en særdeles holdbar terrasse. Skifer er en lidt dyrere løsning og koster som regel 300 kr. pr. kvadratmeter.

Prisen for en ny terrasse varierer afhængigt af flere faktorer

I denne artikel præsenteres nogle omtrentlige priser, der kan give dig en ide om, hvad du kan forvente at betale for din nye terrasse og bruge dem som et nyttigt udgangspunkt:

Terrasse materiale: Beton Holmegårdssten

Omtrentlig pris pr. m2 ekskl. moms: 500 kr.

Omtrentlig pris for 25 m2 terrasse inkl. moms: 15.000 kr.

Terrasse materiale: Granitfliser

Omtrentlig pris pr. m2 ekskl. moms: 625 kr.

Omtrentlig pris for 25 m2 terrasse inkl. moms: 19.500 kr.

Terrasse materiale: Skifersten

Omtrentlig pris pr. m2 ekskl. moms: 800 kr.

Omtrentlig pris for 25 m2 terrasse inkl. moms: 25.000 kr.

Men som alle brolæggere ofte påpeger, er det nødvendigt med en besigtigelse af arbejdsområdet, før man kan give en nøjagtig pris på en ny terrasse. Du kan få 3 gratis og uforpligtende besigtigelser her.

Få en flot terrasse, som er lagt af en anlægsgartner eller brolægger

Hvis du overvejer at få en ny terrasse til dit hjem, er det værd at tænke på at få en professionel til at lægge din nye terrasse. En erfaren fagmand har mange års ekspertise i at anlægge en smuk terrasse. De ved nøjagtigt, hvordan det skal gøres, så terrassen både ser flot ud og holder i mange år fremover.

Ud over at anlægge din terrasse, kan dygtige fagfolk også rådgive dig om, hvilken terrasse og hvilke materialer der passer bedst til din bolig og have. De kan også hjælpe dig med at vælge mellem holmegårdssten, granitfliser eller skifer.

Både brolæggere og anlægsgartnere arbejder med at anlægge terrasser. Det kan derfor være en god idé at kontakte et par lokale fagfolk for at få et nøjagtigt tilbud på anlæggelse af din nye terrasse.

Ved at ansætte en fagmand kan du spare dig selv for meget arbejde og potentielle frustrationer, hvis du ikke er erfaren med store gør-det-selv-projekter.

Få 3 Tilbud på en ny terrasse

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om ny terrasse pris

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvor vanskeligt er det at anlægge en terrasse selv?

At lægge en terrasse selv er et omfattende arbejde. Du skal for eksempel grave 40 cm ned under terrassens niveau og placere sand eller stabilgrus, som derefter skal komprimeres eller vibreres på plads. Først da kan du placere dine fliser ved hjælp af rettesnore og fugesand. Du kan sagtens gøre det selv, men vær forberedt på at få sved på panden.

Er det muligt at anlægge en ny terrasse oven på en ældre en?

Ja, det er det. Du skal så placere cirka 10 cm stabilgrus eller brolæggergrus oven på de gamle fliser. Det skal derefter stampes, og så kan du lægge de nye terrassefliser oven på. Husk at overveje højden på den nye terrasse, så den passer til diverse terrassedøre.

Kan jeg genanvende stabilgruset fra min gamle terrasse?

Ja, det kan du uden problemer. Uanset om du lægger terrassen selv eller får hjælp, kan sand og grus genbruges. Der vil dog sandsynligvis være behov for at fylde lidt op hist og her, selv hvis du anlægger den nye terrasse, hvor der før var en anden, og herefter skal det hele stabiliseres igen med en pladevibrator.

Hvordan beskytter jeg min terrasse mod ukrudt?

Ved at sørge for at fylde fugerne mellem fliserne godt ud med stenmel eller fugesand, reducerer du ukrudtsvæksten betydeligt og undgår en masse arbejde.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

FC Beton