Isolering af tag Pris: Se hvad det koster at isolere taget

I Danmark udgør varmetab gennem loft og tag mellem 25 og 40 procent af det samlede varmetab i boliger. Dette gør isolering af taget til en væsentlig faktor for energieffektivitet i hjemmet. Ved at investere i tagisolering, kan man ikke alene bidrage til et bedre klima, men også opnå økonomiske fordele gennem lavere varmeregninger.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 23. december 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Isolering af tag Pris
Din Isolering af tag Pris bliver ofte blive tjent hjem indenfor forholdsvis kort tid, og er derfor typisk en attraktiv investering.

Brug for et isoleringstjek?

Et isoleringstjek af dit tag er en vigtig del af vedligeholdelsen af din bolig, især i Danmark, hvor vejret kan være barskt. Dette tjek hjælper med at identificere eventuelle problemer med eksisterende isolering, som utætheder eller varmetab.

En professionel vil undersøge tagets tilstand og isoleringens effektivitet for at vurdere, om der er behov for udskiftning eller forbedring. Dette kan medføre betydelige besparelser på din varmeregning og forbedre boligens samlede energieffektivitet. Derudover bidrager et godt isoleret tag til et sundere og mere komfortabelt indendørsklima.

Bestil et isoleringstjek herunder

Et isoleret tag kan øge værdien af din ejendom

Isolering af tag og loft er en vigtig del af energieffektiviseringen i et hjem. Op til 30% af varmetabet i en bolig kan ske gennem tag og loft, så efterisolering kan være en fordel selv i huse, der kun er få år gamle. Dette kan både reducere varmeregningen, forbedre indeklimaet, øge boligens værdi og mindske CO2-udslippet. Korrekt isolering kan også reducere risikoen for fugt og skimmelsvamp, idet temperaturen på loftets inderside stiger efter isolering​​.

Der findes forskellige metoder til at isolere tag og loft, afhængigt af husets konstruktion. For eksempel, i et uudnyttet loft med nem adgang, kan isoleringen bestå af at lægge isoleringsmåtter ud på loftets gulv eller blæse granulat ind i loftsrummet. Hvis loftet er udnyttet til beboelse, skal isoleringen fokuseres på skråvæggene, enten indefra eller udefra, afhængigt af tagkonstruktionen og adgangsforholdene​​​​.

Ved ændringer i tagdækningen, spær og loftsbeklædning er der krav om at efterisolere i henhold til Bygningsreglementet. Husene opdeles i energiklasser som BR10, BR15, BR20 og passivhuse, hver med specifikke krav til isolering. For at opfylde Bygningsreglementets krav, skal isoleringen som minimum være på 300 mm eller 400 mm for at opnå lavenerginiveau. Det er vigtigt at overveje konstruktionsmæssige begrænsninger, da disse kan påvirke mulighederne og omkostningerne ved isolering​​.

Yderligere er der forskellige isoleringsmaterialer at vælge mellem, som mineraluld, papirisolering, træfibre, hørfibre og hampfibre. Mineraluld er det mest almindelige materiale, men der er også alternative løsninger, som kan være mere bæredygtige. Nogle isoleringsarbejder kan udføres af boligejerne selv, men andre, såsom isolering udefra, anbefales at blive udført af fagfolk. Det er vigtigt at overveje sikkerhed, korrekt placering af dampspærre og potentielle problemer med fugt og kuldebroer

Hvad koster isolering af taget?

Isolering af loftområde
Isolering af loftområde er en god ide, da der typisk i gamle huse ikke er særlig godt isoleret, derved kan hentes en stor besparelse ved en forholdsvis billig investering.

Prisen for isolering af loftet i Danmark varierer afhængigt af flere faktorer, herunder størrelsen af loftet, tykkelsen af isoleringen, og om der er behov for yderligere installationer som en gangbro eller vindstopplader. Generelt kan gennemsnitsprisen for efterisolering af loftet ligge på omkring 100.000 kr., men dette kan variere betydeligt fra projekt til projekt, med priser mellem 50.000 og 165.000 kroner​​​​.

I mere detaljerede termer, afhænger prisen på isolering per kvadratmeter af tykkelsen af den valgte isolering. For eksempel, hvis du vælger en isolering på 100 mm, kan det koste omkring 90 kr. per kvadratmeter, mens en tykkelse på 300 mm kan koste omkring 200 kr. per kvadratmeter. For et loftareal på 120 kvadratmeter ville dette resultere i en samlet pris på henholdsvis ca. 10.800 kr. og 24.000 kr., eksklusive eventuelt tillægsudstyr. Udover selve isoleringsmaterialet kan der være omkostninger forbundet med installation af en gangbro og vindstopplader, som er nødvendige for at beskytte isoleringen og sikre korrekt luftcirkulation. Disse tillægsudstyr kan koste mellem 200-250 kr. per meter for en gangbro og 100-125 kr. for vindstopplader​​​​.

Det er vigtigt at bemærke, at disse priser inkluderer arbejdsløn samt materialer. Prisen kan også variere afhængigt af det valgte isoleringsmateriale, såsom papiruld eller isoleringsbatts, og om arbejdet udføres af et professionelt firma eller som et gør-det-selv-projekt. Hvis du overvejer at efterisolere dit loft, er det en god idé at indhente flere tilbud for at få et mere præcist prisoverslag baseret på dit specifikke projekt.

Få 3 Tilbud på isolering af tag

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvordan isolerer man et tag?

Der er mange måder at efterisolere et tag. Derfor er det bedst at få en bygningssagkyndig ud og vurdere hvordan det bedst kan betale sig at efterisolere netop dit tag.

Hvor meget isolering skal man bruge til et tag?

Det kræver 350-400mm isolering at overholde de nyeste BR18 krav fra bygningsreglementet. Er den gamle isolering presset sammen eller ødelagt kan den ikke tælle med i beregningen af hvor tyk den samlede isolering skal være.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet – Efterisolering