Klikgulv – Find prisberegner samt tips & tricks her

Klikgulv er en meget praktisk gulvtype, der ikke har brug for lim eller søm for at blive samlet. Dette gør det let for dig at installere gulvet selv. Klikgulv kan fås i mange forskellige materialer, hvilket betyder, at du kan bruge dem i mange forskellige rum.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 15. november 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Klikgulv - Find prisberegner samt tips & tricks her
Klikgulv er en af de letteste gulvtyper at montere selv, men også en af de billigste gulvtyper at få monteret af en professionel, da de heller ikke bruger så lang tid på monteringen af gulvet.

Beregn klikgulv pris med vores prisberegner


Få 3 Tilbud på klikgulv

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Som navnet antyder, er et klikgulv et gulv, du klikker sammen. Det er samlet med not og fer, hvilket gør det let for dig at lægge gulvet selv. I modsætning til andre gulvtyper, er der normalt behov for lim, søm eller andre materialer for at holde dem samlet.

Du har mulighed for at vælge klikgulv i mange forskellige materialer. Først og fremmest kan du få klikgulv lavet af træ, som normalt har en kerne af enten spånplade eller MDF-plade og er beklædt med træ på både over- og undersiden. Vinyl og linoleum klikgulv er også meget populære og er særligt velegnede til brug i fugtige rum.

Der er mange forskellige mønstermuligheder at vælge imellem, når du vælger klikgulv. For eksempel, hvis du vælger et trægulv, kan du få et sildebensmønster, som normalt er svært at lægge selv.

Klikgulv kan bruges i mange forskellige rum. For eksempel er de et godt valg til køkkenet, hvor du får et slidstærkt og robust gulv. Der findes også klikgulve, der er specielt designet til udendørs brug, hvilket gør det muligt for dig at lægge gulvet på din altan.

Læs også: Gulvmand – Se hvad en gulvmand koster og kan lave her

Hvordan installerer man et klikgulv?

Hvordan installerer man et klikgulv

Denne slags gulv er meget udbredt, da det er simpelt at installere det selv. Det kan spare dig for en betydelig sum penge, som du ellers skulle have betalt til en gulvmand. Du skal først sørge for, at der er et passende underlag til klikgulvet. Du kan sagtens installere det ovenpå dit nuværende gulv, hvis der ikke er ujævnheder på over 2 mm.

Hvis du ønsker at installere dit klikgulv på beton, skal du sørge for, at der er en fugtspærre mellem betonen og gulvet. Du skal også sørge for, at der er et stabilt underlag, så gulvet ikke knirker.

Ved selve installationen af klikgulvet, begynder du med at skære feren fra en side og lægge den mod rummets længste væg. Der skal være 10 mm mellemrum mellem væggen og gulvplanken; du kan benytte særlige afstandsstykker for at sikre, at du bevarer den korrekte afstand.

Derefter begynder du at samle stykkerne. Sørg for at lægge dem forskydet, så du får det ønskede mønster på gulvet. Når du når den modsatte ende af rummet, kan det være nødvendigt at skære i planken, så den passer. Der skal igen være 10 mm mellemrum til væggen. Du kan bruge en slagjern for at få de sidste stykker på plads ved endevæggen.

klikgulv pris – Hvad koster et klikgulv?

Prisen på et klikgulv afhænger af en række faktorer, herunder størrelsen af det gulv, du skal have, og det materiale, du vælger. Derfor er det svært at give et nøjagtigt estimat af, hvad dit gulv vil koste. Dog kan du få en fornemmelse af prisen ved at kigge på kvadratmeterprisen for gulvet.

Hvis du er ude efter et billigt klikgulv, kan det være en god ide at holde udkig efter tilbud. Dette er særligt relevant, hvis du har mulighed for at vente, da klikgulv ikke er på tilbud hver dag. Men med lidt tålmodighed kan du potentielt spare en betydelig mængde penge.

Det er også værd at bemærke, at det er fuldt ud muligt for dig selv at lægge dit klikgulv, så du behøver ikke nødvendigvis at hyre en professionel til at gøre det.

Hvis du dog foretrækker at en ekspert gør det for dig for at sikre, at det bliver gjort korrekt, kan du kontakte vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. Du kan fortælle dem, at du skal have lagt et klikgulv, og hvor i landet du bor, så vil de finde tre håndværkere, der kan give dig et tilbud på opgaven.

Få 3 Tilbud på klikgulv

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Gulvfakta