Slibning af betongulv – Beregn pris og find inspiration her

Betongulve skal ofte slibes hvis der skal lægges trægulv eller fliser. Se her hvad det koster at få professionel hjælp og om du kan selv.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 20. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Slibning af betongulv - Beregn pris og find inspiration her
Slibning af betongulv kan blive nødvendigt, enten i forbindelse med etablering af selve betongulvet, eller ved gamle slidte betongulve, som man ønsker at friske op.

Beregn pris for slibning af betongulv med vores prisberegner nedenfor


Har du brug for at slibe dit betongulv?

Uanset om du er en privatperson eller erhvervsdrivende, er betongulve et foretrukket valg. Men over tid kan det være nødvendigt med en slibning for at bevare betongulvets oprindelige rå udseende.

Du har mulighed for at gøre det selv, men du kan også vælge at lade en professionel gulvmand gøre det.

Vi hjælper dig ikke kun med at skaffe en dygtig og erfaren gulvmand til en rimelig pris, men vi hjælper også med vejledning til hvordan du selv kan slibe dit betongulv.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Slibning af betongulv pris – Hvor meget skal man betale for slibning af betongulv?

Slibning af betongulv pris - Hvor meget skal man betale for slibning af betongulv

Man skal forvente at betale omkring 400 kr. pr. m2 for slibning af betongulv.

Prisen for at slibe et betongulv f.eks. i badeværelse kan variere baseret på en række faktorer, hvilket gør det vanskeligt at give en præcis pris. Den vil i stedet være bestemt af dit individuelle projekt. Men vi kan dykke dybere ned i nogle af de faktorer, der kan påvirke prisen. Slidningens omfang er meget vigtig, for eksempel er der en forskel på at slibe et betongulv på 20 m2 eller 450 m2. Jo større området er, desto mere vil det koste.

Derudover kommer beton i forskellige grader af hårdhed, hvilket betyder, at der kan skabes mange forskellige typer gulve, der hver kræver deres egen form for slibning. Betongulve kan også reagere negativt på vand og varme, hvilket kan forårsage revner og ujævnheder i varierende grad. Så typen og tilstanden af betongulvet vil også påvirke prisen.

Din geografiske beliggenhed kan også påvirke prisen, da prisen ofte bestemmes af konkurrence i det specifikke område. Hvis gulvmanden skal rejse langt mellem virksomheden og dit hjem, kan du også forvente en højere pris for slibning af betongulvet. I sidste ende er der flere faktorer, der bestemmer den endelige pris for at slibe dit betongulv.

Selv-slibning af betongulv

Selv-slibning af betongulv.

Hvis du ønsker at spare penge, kan du overveje at slibe dit betongulv selv. Den mest effektive metode til at gøre dette er ved at bruge en vinkelsliber med en såkaldt slibekop. Alternativt kan du vælge at leje en betonsliber, der ligner en gulvslibemaskine.

Slibekopper findes i forskellige varianter og kornstørrelser, der spænder fra de meget grove, der kan slibe store mængder beton, til de finere, der blot polerer overfladen. Hvilken slibekop du skal vælge, afhænger af den specifikke opgave, du skal udføre. Det er dog vigtigt at være forsigtig for at undgå at lave spor i betonen.

Når du skal starte med at slibe et betongulv, der har en overflade, der skal udjævnes, skal du ikke lade slibekoppen eller betonsliberen stå stille. Start vinkelsliberen i luften og sænk den langsomt ned på betonfladen, mens du bevæger maskinen henover overfladen. Når du skal fjerne vinkelsliberen, skal du også gøre det i en glidende bevægelse opad.

Hvis du blot stopper med at bevæge den på betongulvet, risikerer du at den laver spor i overfladen. Med en fin slibekop kan du sandsynligvis nemt korrigere fejlen, men hvis det sker med en grov slibekop, kan du risikere at den graver sig nogle millimeter ned. Hvis det sker, skal du reparere skaden med beton, der skal hærde, hvilket både forlænger processen og udsætter resten af slibningen.

Få 3 Tilbud på slibning af betongulv

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om slibning af betongulv

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvor meget er prisen for betongulv slibning?

Prisen for slibning af betongulv ligger typisk omkring 400 kr. pr. m2. Det skal dog bemærkes, at prisen kan variere, da den afhænger af forskellige faktorer, hvilket gør det vanskeligt at give en præcis pris.

Er det muligt at slibe mit eget betongulv?

Ja, hvis du ønsker at spare penge, kan du overveje at slibe dit betongulv selv. Du kan enten bruge en vinkelsliber med en slibekop, eller du kan vælge at leje en betonsliber. Det afhænger af, hvilket projekt du arbejder på.

Er det muligt at leje en betonsliber?

Ja, du har mulighed for at leje en betonsliber. Hvis du har brug for at slibe en betonoverflade, kan du undersøge forskellige steder, hvor du kan leje en betonsliber.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

FC-Beton.dk