Låsesmed – Se hvad en låsesmed koster og kan lave her

Hvilke opgaver kan en låsesmed udføre? Hvad koster en låsesmed? Få svar på spørgsmålene og bliv klogere på låsesmede i denne artikel

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 16. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Låsesmed - Se hvad en låsesmed koster og kan lave her
En låsesmed skal ofte bruges når man mindst ønsker det i forbindelse med at man er lukket ude, men en låsesmed kan også hjælpe med at lave flere forskellige typer nøgler og låse.

Hvor meget koster en låsesmed?

Typisk vil en låsesmed koste mellem 700 kr. og 1000 kr. i timen.

Prisen for en låsesmed kan variere meget, da den afhænger af den specifikke opgave, du skal have udført. Hvis du har låst dig selv ude og låsen skal åbnes, vil det koste omkring 700 kr. for at få adgang igen. Hvis du derimod skal have udskiftet låsene i alle husets yderdøre, skal du forvente at prisen for låsesmedens arbejde bliver dyrere, da dette er en mere kompleks og tidskrævende opgave. I dette tilfælde starter priserne typisk fra 1000 kr.

Dagen og tidspunktet, hvor du har brug for hjælp, vil også have indflydelse på, hvad en låsesmed vil koste. Generelt vil det være dyrere at tilkalde en låsesmed i weekenden, helligdage samt om aftenen og natten.

Hvis du vil have den nøjagtige pris for arbejdet, skal du kontakte din lokale låsesmed, som straks kan give dig information om de aktuelle priser.

Få 3 Tilbud på en låsesmed

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Find de bedste priser på låsesmed

Find de bedste priser på låsesmed
En låsesmed er typisk dyr, så derfor vil man gerne få den billigste pris på en låsesmed, så man ikke betaler mere end højest nødvendigt.

Klik. Du hører lyden af bildøren, der smækker og du er øjeblikkeligt klar over, at nøglen er låst inde. Opdagelsen af at bilnøglen er på den forkerte side af døren, er aldrig en behagelig oplevelse. Dog kan en låsesmed redde dagen ved at åbne din bil og få nøglen tilbage til dig. Det samme gælder, hvis du uheldigvis har smækket dig selv ude af dit hjem.

I sådanne tilfælde vil du nødt til at kræve en akut assistance fra en låsesmed, der hurtigt vil ankomme og hjælpe dig hvor det er nødvendigt.

Priserne for akut hjælp varierer betydeligt, da de er fastsat af de individuelle firmaer. Hvis du er i et område med mange låsesmede, er det lettere at finde en overkommelig låsesmed sammenlignet med hvis du er langt væk. Prisen på en låsesmed varierer derfor over hele landet. Hvis du har mulighed for at undersøge hvor du kan finde den billigste låsesmed, er det den bedste måde at få de bedste priser.

Hvad kan en låsesmed hjælpe med?

Hvad kan en låsesmed hjælpe med
En låsesmed kan hjælpe med en masse forskellige opgaver indenfor nøgler og låse, så det er ikke kun når du har lukket dig ude, at du kan få behov for en låsesmed.

En lås er ikke bare en simpel mekanisme. Det er et stykke kompleks mekanik, der kræver teknisk dygtighed og stor faglig viden at håndtere, og låsesmedens arbejde kræver ofte specialværktøj. Heldigvis kan en professionel hjælpe dig, uanset om det handler om at sikre dit hjem eller åbne en bil eller dør. Her er nogle eksempler på hvad en låsesmed kan hjælpe med.

En låsesmed har kompetencer til at håndtere alle slags opgaver, som inkluderer:

 • Opbygning af låsesystemer
 • Installation af låse
 • Udskiftning af låse
 • Omprogrammering af låse
 • Reparation af låse
 • Postkasselåse
 • Sikkerhedsdøre
 • Pengeskabe
 • Nøglekopiering

Låsesmeden er din sikkerhedsspecialist

Når du kontakter en låsesmed, får du hjælp fra en ekspert, der har gennemgået en 4 ½ års uddannelse. At være en dygtig låsesmed kræver en blanding af teoretisk viden og praktisk erfaring.

Låsesmeden benytter specielt værktøj til at løse opgaver, der spænder fra store projekter som installation af låse- og alarmsystemer til mindre opgaver som nøglekopiering.

Har du brug for rådgivning om, hvilket alarmsystem der bedst sikrer dit hjem? Din lokale låsesmed kan altid hjælpe. Låsesmedens vigtigste opgave er at sikre din tryghed, og ved at vælge en autoriseret fagmand, kan du være sikker på, at din sikkerhed prioriteres højest.

Professionel hjælp til både private og virksomheder

Låsesmeden tilbyder sin hjælp til alle, uanset om du skal sikre dit private hus eller installere videoovervågning ved din virksomheds indgange. Her kan du være sikker på at få kvalificeret vejledning og den bedste løsning, uanset hvad dine behov er.

Få 3 Tilbud på en låsesmed

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Låsesmede Foreningen