Microcement – Se Microcement Gulv Pris og få inspiration her

Microcement er populært til renovering af ældre flisegulve eller ovenpå cement. Se her hvordan du kommer igang.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 16. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.

Hvad er Microcement gulve?

Microcement - Se Microcement Gulv Pris og få inspiration her
Microcement – Se Microcement Gulv Pris og få inspiration her

Microcement er et populært materialevalg i mange hjem på grund af dets alsidighed. Ønsker du et råt urban look i din bolig? Microcement kan anvendes overalt – i badeværelser, på gulve, bordplader og vægge.

Dette materiale er let at håndtere, fås i et bredt udvalg af farver og er tilgængelig til rimelige priser.

Læs videre for at finde ud af mere om fordelene og ulemperne ved dette materiale, samt en trin-for-trin guide til at lægge et microcement gulv.

Få 3 Tilbud på Microcement gulv

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Læs også: Gulvmand – Se hvad en gulvmand koster og kan lave her

Hvad koster microcement?

Prisen for et microcement gulv kan variere betydeligt. Den endelige pris er afhængig af cementtypen du vælger, samt den samlede overflade du ønsker at dække. Du har mulighed for at købe et komplet kit, der indeholder alt hvad du behøver for at støbe gulvet selv. Et sådant kit til en overflade på 10 m2 kan erhverves for 3.000 kroner.

Gør-det-selv

Hvis du vælger at støbe gulvet selv, kan der være penge at spare. Det er nemlig ikke altid nødvendigt at hyre en professionel til at lægge et microcement gulv. Er du usikker på dine evner inden for gør-det-selv? Så kan du på 3byggetilbud.dk finde en god pris på et microcement gulv eller en skarp trægulv pris, hvor du slipper for at bekymre dig om materialer, støbning og oprydning. En professionel håndværker kan nemt og hurtigt støbe gulvet for dig.

Instruktioner til lægning af microcement gulv

Instruktioner til lægning af microcement gulv
Her ses et eksempel på en mikrocement trappe, som er en af de materialer som ofte bliver brugt til trapper udover gulve.

Lægning af et microcement gulv er et overskueligt gør-det-selv projekt. Følg disse trin for at lægge gulvet selv:

 1. Sørg for, at underlaget er jævnt og tørt.
 2. Rengør det grundigt, så primeren kan binde korrekt til cementen.
 3. Påfør primeren på underlaget med en kost eller rulle og lad det tørre i op til 3 timer.
 4. Hvis dit underlag er ustabilt, kan du forstærke det med glasfibernet på dette tidspunkt. Det kan også være en god idé at lægge en microcementbase på underlag, der ikke er helt glatte, som fx fliser.
 5. Bland microcementet ifølge anvisningerne og påfør det på underlaget med en spartel. Du kan påføre et andet lag efter 2 timer, men den optimale tørretid er 6 timer.
 6. Når dit microcement gulv er tørt, skal det slibes.
 7. Når gulvet er slebet og rengjort for støv, skal det beskyttes med sealer.
 8. Du kan give dit microcement gulv den sidste finish med en hærdende lak, der giver det en robust overflade.

Fordele & Ulemper ved microcement

Microcement gulve har både fordele og ulemper, men lad os først se på de positive aspekter. Microcement er et økonomisk og brugervenligt materiale, som kan anvendes mange steder både inde og ude i boligen. Det er især populært at anvende microcement i badeværelset, da det er et meget slidstærkt materiale.

Selvom der er flere fordele end ulemper ved microcement, har det dog nogle udfordringer. Dette inkluderer en lang tørretid, og det er ikke UV-resistent. Derudover kan det være problematisk at lægge det over vinyl og linoleum, især hvis du vælger at gøre det selv.

Du har et væld af farvevalg

Generelt er cement ofte forbundet med grå nuancer, men det er ikke tilfældet med microcement. Har du en drøm om et blåt, grønt eller rødt gulv? Der er mange muligheder for at vælge attraktive farver til dit microcement gulv. På denne måde kan du tilføre gulvet dit eget personlige touch, så det skiller sig ud fra mængden.

Få 3 Tilbud på Microcement gulv

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om microcement

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvor meget er prisen for et microcement gulv?

Prisen for et microcement gulv varierer. Du skal anskaffe et kit, som koster 3.000 kroner for hver 10 m2.

Er det muligt for mig at lægge et microcement gulv selv?

Ja, det er helt sikkert muligt. Besøg denne side for at læse de 8 trin, der guider dig til at lægge dit eget microcement gulv.

Hvilke farvemuligheder eksisterer der for microcement?

Du har et bredt udvalg af farver til dit microcement gulv. Du kan eksempelvis vælge mellem blå, grøn eller rød.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bauhaus.dk