Montering af afbryder – Se Hvordan Det Gøres Her

Skal du have monteret en afbryder? Se hvordan det gøres korrekt og hvad det koster at få professionel hjælp til opgaven her.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 16. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Montering af afbryder - Se Hvordan Det Gøres Her
Montering af afbryder til en stikkontakt, er en opgave for en autoriseret elektriker, og som man ikke lovligt selv kan foretage sig.

Få 3 Tilbud på montering af afbryder

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Er du i gang med at installere en ny afbryder til din stuelampe, eller skal du have oplyst din indkørsel?

Alting starter med opsætning af en afbryder og et stikkontakt, men er du sikker på, hvordan man gør det?

På denne side kan du få mere information om prisen for at montere en afbryder.

Du kan også lære mere om, hvilke dele af installeringen du er tilladt at gøre selv.

Læs også: Elektriker – Se hvad en elektriker koster og kan lave her

Montering af afbryder pris – Hvad er prisen for montering af en afbryder?

Montering af afbryder pris - Hvad er prisen for montering af en afbryder

Ifølge lovgivningen er der begrænsninger for, hvor meget elektrisk arbejde du selv kan udføre. Montering af en afbryder er et eksempel på en opgave, der skal udføres af en autoriseret el-installatør.

Men hvor meget koster det at få monteret en afbryder ligger på omkring 700 kroner i timen. Prisen kan variere afhængigt af, hvor i hjemmet afbryderen skal monteres, og hvilken type afbryder du har brug for.

På 3byggetilbud.dk kan du gratis og uforpligtende få et tilbud på, hvad det vil koste at få monteret en afbryder og en stikkontakt. Her kan du let og hurtigt få et overblik og finde de bedste priser i dit område.

Installation af afbryder med korrespondance

Har du behov for at kunne styre belysningen fra to forskellige steder i dit hjem? Så er det en afbryder med korrespondance, du skal have installeret. Men vær opmærksom, for denne type installation kan være udfordrende, da korrespondancen kun fungerer, hvis de to afbrydere er korrekt forbundet.

Den mest typiske måde at montere en dobbelt korrespondance med afbryder på er ved brug af et A og B-system. Her løber faseledningen gennem afbryderen, til den røde klemme og videre til lampestedet. Det er derfor ikke nødvendigt at lede jord- og nulledning gennem afbryderen.

Installation af en udendørs afbryder

Installationen af en udendørs afbryder bør udføres af en godkendt el-installatør, og derfor er det ikke lovligt for dig selv at skifte eller installere stikkontakter og afbrydere udenfor. Du kan dog forberede noget af arbejdet, før elektrikeren kommer forbi og installerer stikkontakten og afbryderen for dig.

Her er hvad du kan gøre:

  • Grav et hul til kablerne
  • Bor huller gennem de ydre vægge
  • Monter stolper til stikkontakter og afbrydere
  • Fjern isoleringen

Den velkendte løsning

Har du behov for at installere en 1 eller 2 polet switch? FUGA 1 polet switch er det mest almindelige valg i mange hjem. Denne switch kan enten monteres på en ledning eller fastgøres på væggen.

Planlægger du at installere en switch ved døren? Den mest optimale position for montering af en stikkontakt og switch er 110 centimeter fra toppen af døren.

Få 3 Tilbud på montering af afbryder

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Sikkerhedsstyrelsen.dk