Nyt Badeværelse? Prøv prisberegner og find inspiration her

Et nyt badeværelse er en stor beslutning og der er mange penge at spare ved at overveje forskellige løsninger. Find inspiration og se priser her.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 18. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Nyt Badeværelse Prøv prisberegner og find inspiration her
Et nyt Badeværelse, er ofte en stor opgave, og derfor er det vigtigt at man får det indrettet helt som man ønsker det, så man kan sikre en løsning, som man kan beholde i mange år frem.

Få 3 Tilbud på et nyt badeværelse

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Er det på tide at opdatere badeværelset i din lejlighed eller villa?

Det er ikke overraskende, at mange husejere er bekymrede for at renovere boligens vådrum, som har et omdømme for at være et af de mest omkostningsfulde rum at modernisere.

Men der er ingen grund til at være bange for prisen på et nyt badeværelse, for det behøver ikke at resultere i “røde tal” på budgettet.

Her kan du lære mere om, hvad det koster at lave et nyt badeværelse, og du kan også få nyttige tips til gør-det-selv-projekter, komplette løsninger og måder at spare penge på.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Nyt Badeværelse pris – Hvad koster et nyt badeværelse?

Nyt Badeværelse pris - Hvad koster et nyt badeværelse

Det er de skjulte installationer, der hæver omkostningerne ved et nyt badeværelse, da mere end halvdelen af dine udgifter vil gå til afløb, vand og varme. Dette er et område, hvor du ikke bør skære ned, så det er ikke her, du kan spare penge.

Forvent at prisen for et nyt badeværelse starter fra 25.000 kr. pr. kvadratmeter og stiger derfra.

Planlægger du at renovere det eksisterende badeværelse i din bolig, eller vil du have et nyt baderum i tilbygningen? Det er vigtigt at bemærke, at det er billigere at renovere et gammelt badeværelse, end det er at starte helt fra scratch. Dette skal du tage i betragtning, når du laver dine beregninger.

Er du klar over, at du kan spare penge ved at konstruere større?

Du skulle måske tro, at det er dyrere at bygge et nyt, stort badeværelse sammenlignet med et mindre. Men det er ikke altid sandt. Har du en drøm om et rummeligt værelse med et badekar på løvefødder og høje lofter? Du behøver ikke nøjes med at drømme, for i virkeligheden er prisen pr. m.2 for et nyt badeværelse mindre, jo større det er. Det kan derfor være en god ide at tænke i store baner, når du skal renovere.

Søg efter en fordelagtig pris på et nyt badeværelse

Prisen for et nyt badeværelse kan svinge med adskillige tusinde kroner, afhængigt af dine materialepræferencer. Er du betaget af store, italienske marmorfliser, eller er de billigste fliser fra byggemarkedet passende for dig? Hvis du ønsker en lav kvadratmeterpris, er materialerne et fremragende sted at skære ned. Men placeringen af dit nye badeværelse i huset har også indflydelse.

Vælg den korrekte position

At installere rør i huset kan være dyrt, så hvis du ønsker at holde omkostningerne nede på et nyt badeværelse, kan det være en god idé at tænke over placeringen af dine vådrum. Er det muligt at placere dit badeværelse tæt på dit bryggers? Ofte er alle installationer centreret omkring et bryggers, hvilket gør det fordelagtigt at have badeværelset i nærheden.

På den anden side er det ikke altid en fordel at bygge et nyt badeværelse ved siden af et allerede eksisterende et, hvor installationer skal føres ind i det nye rum. Dette kan nemlig betyde, at dele af det eksisterende vådrum skal nedrives, hvilket kan øge prisen på dit nye badeværelse.

Derfor kan det være fordelagtigt at overveje dine muligheder, før du begynder at bygge. Det kan i sidste ende spare dig for mange penge.

Modtag et attraktivt tilbud på et nyt badeværelse

Modtag et attraktivt tilbud på et nyt badeværelse
Et gammelt og slidt badeværelse, skal oftest fjernes fuldstændig, så der kan gøres plads til en komplet udskiftning.

Er du i søgning for et godt tilbud på et nyt badeværelse? Du behøver ikke nødvendigvis at acceptere det første tilbud, der kommer din vej. Ved at udforske markedet, før du starter byggeprojektet, kan du muligvis spare penge.

En prisberegner kan give dig et skøn over de totale omkostninger ved et nyt badeværelse, hvilket hjælper dig med at finde ud af, hvad dit budget tillader. Når du har fastlagt budgettet, er du klar til at nå ud til byens mest kompetente håndværkere.

Hos “Få 3 gratis tilbud på nyt badeværelse” får du et fremragende overblik, der vil lede dig igennem processen. Her kan du få et gratis, uforpligtende tilbud på dit nye badeværelse fra kvalificerede håndværkere. Du behøver ikke at bruge tid på at ringe rundt til forskellige virksomheder, i stedet kan du med et par klik være på vej til et succesfuldt samarbejde.

Tænker du på at konstruere dit nye badeværelse (eller en del af det) selv?

Når du skal skabe et nyt badeværelse, har du mange ting at holde styr på. Håndterer du selv installationer, indretning, funktioner og koordinering af håndværkertimer? Uanset om du renoverer et eksisterende badeværelse eller starter helt forfra, vil du gennemgå de samme trin, lige fra de indledende idéer til indhentning af tilbud fra håndværkere og selve renoveringen.

Overvejer du at bygge et nyt badeværelse selv? Selvom det kan tage tid at renovere uden professionel hjælp, kan der være mange fordele ved at være din egen bygherre, hvis du er praktisk anlagt. Dog er det ikke en simpel opgave at omdanne et gammelt badeværelse til et nyt, og der er visse dele af renoveringen, du ikke selv har lov til at udføre.

I de fleste situationer kræver det nemlig autorisation at installere elementer som varme, vand og el. Derfor er det uundgåeligt at få hjælp fra en eller flere håndværkere.

Spar penge på materialer og udstyr

Ønsker du at holde omkostningerne per kvadratmeter på dit nye badeværelse lave? Det er faktisk muligt at gennemføre et budget-venligt badeværelsesprojekt. Du skal blot vælge materialer og udstyr, der ikke blæser dit budget.

Det er ofte populært at bruge fliser på både vægge og gulve i vådrum, men dette kan være dyrt. Du kan overveje kun at installere fliser på de områder af badeværelset, hvor vand anvendes, som i brusekabinen eller rundt om håndvasken. Som et økonomisk alternativ kan du vælge vinyl til gulvet, og væggene kan få en flot finish med glasvæv eller puds.

Udstyr badeværelset med det korrekte indretning

Udstyr badeværelset med det korrekte indretning.

En anden faktor, der ofte øger badeværelsesprisen betydeligt, er udstyret. Selvfølgelig er toilet, håndvask og vandhaner nødvendige, men har man virkelig behov for et badekar?

Det er en sand luksus at kunne nyde det varme vand i et boblebad, men det er en betydelig udgift, der har stor indflydelse på budgettet. Du bør overveje, hvor ofte du vil bruge badekarret. Vil det være en daglig glæde for dig, eller vil du kun bruge det et par gange om året? Hvis du ved, at du kun vil bruge badekarret sjældent, kan du tænke på, om det er her, du kan spare penge.

Du kan også holde omkostningerne nede ved at undgå dyre designerløsninger og luksuriøse armaturer. Har du en drøm om et elegant design? Du kan ofte finde brugte armaturer, skabe og vaske i god stand.

Har du tænkt på at få gulvvarme?

Gulvvarme er en velkendt og elsket løsning til opvarmning af badeværelset, da det giver en behagelig følelse at træde på et varmt gulv. Men det kan være en dyr affære at få installeret gulvvarme, og hvis du ønsker at minimere udgifterne, kan det være en god ide at undgå gulvvarme.

Undgå skader fra fugt

Et langt, varmt bad, hvor dampen siver ned ad væggene og spejlene, når du træder ud af brusekabinen – lyder det velkendt? Dit badeværelse er hver dag udsat for betydelige mængder fugt, når vand sprøjtes på gulve og vægge.

Det er derfor uhyre vigtigt, at dit nye badeværelse er korrekt tætnet. Selv den mindste revne kan forårsage fugtproblemer, som kan udvikle sig til skimmel eller råd. Ønsker du at forhindre fugtskader? En professionel håndværker er velbevandret i alle områdets potentielle faldgruber. Hvis du derfor vælger en erfaren specialist til at installere et nyt badeværelse i dit hjem, kan du være sikker på at undgå fugtproblemer.

Skal du gøre det selv eller vælge en samlet løsning?

Skal du gøre det selv eller vælge en samlet løsning

Ønsker du et nyt badeværelse til en lav pris? Du kan spare penge ved at udføre nogle af opgaverne selv, men det er ikke alle, der har denne mulighed. Du kan kun håndtere visse dele af renoveringen selv, da installation af vand, afløb og elektricitet kræver autorisation. Du kan dog gerne male, lægge fliser og opsætte inventar selv.

Bor du i en rummelig villa eller har du færre kvadratmeter til rådighed? At etablere et nyt badeværelse i lejligheden kan medføre udfordringer, hvis der er begrænset plads. I sådanne tilfælde er det en god idé at gå efter en samlet løsning. Derfor vælger mange at tage til Ikea, når et nyt badeværelse skal bygges. Her kan du købe individuelle elementer til at forbedre dit gamle badeværelse eller du kan designe et helt nyt udseende fra bunden af.

Inspiration og forslag til et nyt badeværelse

Er du til det lyse og lette, det mørke og varme, det minimalistiske eller det grønne og frodige? Der er utallige attraktive muligheder, når du skal i gang med at designe og indrette et nyt badeværelse, og der er masser af inspiration at hente rundt omkring.

Har du allerede nogle badeværelsesidéer i tankerne? Du kan udforske forskellige magasiner for at forme dine idéer om, hvordan du ønsker at indrette dit rum. Du vil hurtigt finde ud af, at der er mange valgmuligheder, der kan tilpasses netop din personlige smag, dine ønsker og dine behov.

Lær ud fra andres oplevelser

At besøge byggemarkeder og forhandlere af badeværelser kan være en god idé, da det kan give dig inspiration til dit eget byggeprojekt. Men det er lige så vigtigt at lære af andres erfaringer. Kender du nogen, der netop har renoveret deres badeværelse? De vil sandsynligvis have gode forslag til, hvordan du kan håndtere din egen renovering eller byggeproces.

Ved at lytte til andres oplevelser kan du undgå mange problemer. Det er meget sandsynligt, at de vil bemærke detaljer, som du ikke selv har overvejet. Dette kan omfatte alt fra toilet placering, valg af materialer, til indsamling af tilbud fra håndværkere.

Få 3 Tilbud på et nyt badeværelse

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet.dk