Ovenlysvindue Pris – Beregn prisen og find inspiration her

Ønsker du at tilføre mere lys til øverste etage, eller findes der rum i boligen, hvor dagslys er utilstrækkeligt, kan ovenlysvinduer være en fremragende løsning. Ovenlysvinduer (også omtalt som tagvinduer eller skråvinduer) sørger for både øget dagslys og bedre udsyn.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 26. juni 2023
Ovenlysvindue Pris
Hvis du er i gang med at renovere taget, så er et populært valg af få monteret et ovenlysvindue, for at sikre markant mere lys i boligen.

En tommelfingerregel er, at et ovenlysvindue tillader dobbelt så meget lys som et traditionelt vindue på grund af dets vinkel. Ovenlysvinduer er tilgængelige i mange dimensioner og varianter. Prøv vores prisberegner og se eksempler på ovenlysvinduers priser herunder.

Two columns
Vertical
Horizontal
Pris beregner på vinduer+ruder
Prisberegner
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Your service request has been completed!
We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Payment method: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.title }}: {{ item.value }}

📝 Modtag 3 faste tilbud på ovenlysvinduer 📝

Prisestimatet fra vores beregner er en god vejledning når du skal vælge tagtype eller se hvordan du kan holde dig indenfor dit budget, men er altid forbundet med en usikkerhed. Derfor anbefaler vi at du får 3 tilbud på din opgave når du er klar til at gå videre.

Derfor samarbejder vi med platformen 3byggetilbud som siden 2000 har formidlet mere end 500.000 byggeprojekter for danskerne. Hos 3 byggetilbud kan du helt uforpligtende indsende din opgave og få 3 tilbud tilbage fra håndværkere.

Med tilbuddene i hånden kan du få oprettet en byggekredit i banken eller omlagt dit realkreditlån og komme godt igang med dit nye tag.

Bestil dine 3 tilbud ved at trykke på knappen herunder

Hvor er ovenlysvinduer mest passende?

Ovenlysvinduer kan være en god løsning, hvis man ønsker at få mere dagslys og udsyn i et bestemt rum. De er især velegnede i dybe rum med lavt til loftet, hvor der mangler tilstrækkelig naturlig belysning. I sådanne rum kan lyset have problemer med at komme ind, hvilket kan gøre det svært at skabe både lys og luft. Dette kan resultere i en indelukket følelse.

Ovenlysvinduer kan i teorien vende mod alle himmelretninger. Dog skal man være opmærksom på, at ovenlysvinduer i sydretning kan medføre, at den kraftige sol opvarmer rummet meget om sommeren. I sådanne tilfælde bør man tænke på en solafskærmning, eventuelt en der kan styres elektrisk, så den kraftige sol ikke generer i sommerperioden.

Læs også: Ovenlysvindue fladt tag: Se pris og muligheder

Tagvinduer i et etagers hus

Hvis loftet er fladt og har en gitterspærskonstruktion ovenpå til at understøtte taget, vil det normalt være den optimale løsning at installere en lufttunnel for at skabe ovenlys. Hvis der er loft til kip, med eller uden synlige spær, er det særdeles problemfrit at oprette tagvinduer.

Tagvinduer i et 1½ plans hus

I huse med 1½ plan, altså med en udnyttet tagetage, er tagvinduer den eneste løsning for at opnå lys og udsyn i rummene på øverste etage. Det eneste andet alternativ er eventuelle gavle eller kviste, hvor der kan installeres almindelige vinduer.

Ovenlysvindue Pris – Hvad koster ovenlysvinduer til skråt tag?

Hvad koster ovenlysvinduer til skråt tag
Et ovenlysvindue til skråt tag er ofte en smule sværere at montere, men er også et populært valg, for at sikre meget mere lys i ofte lidt mørke tagrum.

Generelt skal du forvente at betale mellem 7.500 og 13.700 DKK for hvert ovenlysvindue i skrå tage. Denne pris dækker montering, moms og lysninger, men ikke spartel- og malerarbejde.

Din Ovenlysvindue Pris afhænger af ovenlysvinduets størrelse, eventuelt ekstraudstyr og opgavens kompleksitet.

Følgende priser er et udvalg af priserne for ovenlysvinduer til skråt tag, da ovenlysvinduer findes i mange størrelser. Priserne er baseret på vippevinduer til skrå tage med montering og moms:

Vippevinduetype*Pris inkl. montering og moms (DKK) Pris inkl. montering, moms og lysninger** (DKK)
Velux 55 x 78 CK02 7575 9575
Velux 66 x 98 FK04 8281 10281
Velux 78 x 98 MK048531 10531
Velux 94 x 118 PK06 9781 11781
Velux 114 x 118 SK06 10687 12687
Velux 134 x 98 UK04 10312 12312

*: Størrelser angivet i bredde * højde i cm.

**: Priserne for lysninger inkluderer ikke spartel- og malerarbejde.

Priser for ekstraudstyr

Derudover skal du forvente følgende priser for ekstraudstyr:

EkstraudstyrPris inklusive moms pr. ovenlysvindue (DKK)
Støjdæmpende, lamineret og smudsafvisende1.000
Elektrisk fjernstyring3.500
Solcelledrevet fjernkontrol4.371
Skifer inddækning1.450
Struktureret tagmateriale1.450

Hvad er prisen for ovenlysvinduer til fladt tag?

Hvad er prisen for ovenlysvinduer til fladt tag
Her ses et eksempel på ovenlysvinduer til fladt tag.

Ovenlysvinduer til flade tage fås enten som en ovenlyskuppel, en lufttunnel eller som et fladtagsvindue, hvor ovenlyskuplen er den mest udbredte løsning for flade tage.

Med hensyn til ovenlyskuplen er der forskellige valgmuligheder for karmen: fast; åbning inkl. fjernbetjening og motor; ovenlyskuppel med brandventilation; eller ovenlyskuppel med tagudgang. Der er ikke brug for ekstra udstyr til ovenlysvinduer på flade tage.

Prisintervallet for ovenlysvinduer til fladt tag ligger mellem cirka 3.700-10.300 DKK ekskl. montering og cirka 5.700-12.300 DKK inkl. montering per ovenlysvindue. Nedenfor er et udvalg af priserne:

Størrelse på ovenlyskuppel*Pris inkl. moms (DKK)Pris inkl. moms og montering (DKK)
Velux 600 x 600 06006037885788
Velux 800 x 800 08008048566856
Velux 1000 x 1000 10010060198019
Velux 1200 x 1200 12012073199319
Velux 1500 x 1500 1501501030012300

*: størrelsen er angivet i bredde * højde i mm.

Sådan får du tilbud på nye ovenlysvinduer

Når du søger tilbud fra byggefirmaer til nye ovenlysvinduer, er det altid essentielt at lave en grundig opgavebeskrivelse. På den måde vil du få et præcist overblik over prisen og undgå misforståelser med byggefirmaet senere i forløbet.

En opgavebeskrivelse til nye ovenlysvinduer bør omfatte:

 • Adressen på ejendommen, hvor de nye ovenlysvinduer skal installeres.
 • Antal af ønskede ovenlysvinduer.
 • Hvorvidt der er tale om ovenlysvinduer til skråt tag (vippevinduer) eller til fladt tag (ovenlyskupler).
 • Hvorvidt de nye ovenlysvinduer skal monteres som en del af en større tagrenovering eller ej.
 • Hvis du allerede har valgt en bestemt model for ovenlysvinduet, eller hvis du ønsker vejledning til dette aspekt.
 • Hvorvidt opgaven, ud over montering af selve ovenlysvinduerne, også skal inkludere arbejde med nye lysninger, inddækninger samt spartel- og malerarbejde.
 • Den ønskede startdato for installationen af de nye ovenlysvinduer.
 • Vedhæftede billeder af området, hvor ovenlysvinduerne ønskes installeret – både indenfor og udenfor.

Eksempel på beskrivelse af opgave for nye ovenlysvinduer

Hej [Byggefirma]

Vi bor på [adresse] og ønsker at indhente et tilbud på nye ovenlysvinduer til 1. sal, da nogle af værelserne mangler naturligt lys. Taget er skråt, så vi overvejer at installere tre Velux 94 x 118 PK06 vippevinduer fordelt på to værelser – men vi er også åbne for andre ideer. Vi vil gerne have tilbud på både montering af vinduer, inddækninger, etablering af lysning samt spartel- og malerarbejde.

Jeg har vedhæftet billeder af værelserne på 1. sal, hvor vi gerne vil have ovenlysvinduerne installeret, samt et billede af taget udefra.

Jeg glæder mig til at høre fra jer angående pris og tidsramme.

De bedste hilsner

Få et tilbud på nye ovenlysvinduer til en fordelagtig pris

Benyt formularen hos vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk her.

Udfyld skemaet med en beskrivelse af opgaven, eventuelt med inspiration fra det ovenstående eksempel på en opgavebeskrivelse og vedhæftede billeder.

Hvis der er behov for yderligere oplysninger, vil en konsulent fra 3byggetilbud kontakte dig inden længe.

Du vil modtage 3 tilbud fra tre forskellige byggevirksomheder på din opgave.

Denne service er gratis og uden forpligtelser, og du er ikke nødt til at acceptere nogen af tilbuddene, hvis du kun ønsker at bruge dem som vejledende prisoverslag.

Hvordan fastsættes prisen?

Prisen for nye ovenlysvinduer – både til flade og skrå tage – er afhængig af flere faktorer:

 • Ekstraudstyr: der er forskellige typer af ekstraudstyr til ovenlysvinduer til skrå tage. For eksempel kan vinduet være lydisolerende, lamineret og smudsafvisende. Derudover kan ovenlysvinduet udstyres med elektrisk fjernbetjening (åbning og lukning), særligt hvis taget ikke er i øjenhøjde. Det kan også være nødvendigt med inddækninger til ovenlysvinduet. Alt ekstraudstyr vil øge den samlede pris. Du kan finde de forventede priser for ekstraudstyr i denne artikel.
 • Nye ovenlysvinduer i forbindelse med renovering af tag: hvis man installerer ovenlysforbindelse, når taget skal udskiftes, vil prisen være betydeligt lavere.
 • Størrelse: som det også fremgår af pristabellen, vil et større ovenlysvindue resultere i en højere pris

Tagvinduer ved udskiftning af taget

Tagvinduer ved udskiftning af taget
Ved udskiftning af taget, kan du med fordel vælge at få installeret tagvinduer, da det er langt billigere, eftersom dele af taget skal fjernes for at få monteret et ovenlysvindue, som typisk kan blive en dyr affære, hvis det ikke sker i forbindelse med tagrenovering.

Uanset tagets belægning og konstruktion vil det altid være muligt at installere tagvinduer efterfølgende. Det vil dog altid være en fordel at installere tagvinduer i forbindelse med en renovering af taget: dels er det betydeligt billigere at installere ovenlysvinduer, når taget skal udskiftes; dels vil det endelige resultat ofte se bedre ud, da ovenlysvinduerne er integreret i tagløsningen fra begyndelsen.

Typer og funktioner af tagvinduer til skråt tag

Der findes et væld af tagvinduer i forskellige varianter til skråt tag – både når det kommer til størrelse, form og funktion. Det er vigtigt at finde et vindue, der både opfylder de praktiske krav og samtidig er æstetisk passende til tagets arkitektur. De fleste vinduer til skråt tag har en træramme, der enten er lakeret, malet eller dækket af en let rengørlig plastoverflade. Yderbeklædningen er som regel lavet af aluminium, hvilket minimerer den udvendige vedligeholdelse og nødvendiggør kun en årlig rengøring.

Ruden i et tagvindue er typisk en energitermorude, og ligesom med energitermoruder til almindelige facadevinduer, fås den med forskellige egenskaber og funktioner.

Topophængte kontra vippevinduer som ovenlysvindue?

Ovenlysvinduer til skråt tag er tilgængelige enten som topophængte eller vippevinduer, der er hængslet i midten. Vippevinduer er oftest både mere overkommelige og praktiske, da de er lette at nå og betjene. Derudover kan den ydre del af vippevinduet normalt vaskes fra indersiden, da vinduesrammen kan dreje næsten hele vejen rundt.

På den anden side har topophængte (også kaldet topstyrede) vinduer fordelen ved at kunne give adgang til taget, da de fungerer som en lem. Dette kan være særlig nyttigt, når taget skal inspiceres. Bemærk dog, at det normalt kun er tagpap og ståltage, der bør betrædes, da f.eks. tegltage kan blive beskadiget ved at blive betrådt.

Velux har desuden udviklet tagvinduer, der fungerer som en slags tagbalkon. Det virker ved, at den øverste del er et topophængt ovenlysvindue, der åbnes udad, og den nederste del foldes ud som en balkon med et beskyttelsesværn, så man i fuld højde kan kigge ud.

Hvordan skal jeg vælge størrelse og placering?

Tagvinduer er tilgængelige i adskillige standardstørrelser, både hvad angår bredde og højde. For eksempel tilbyder Velux vippende vinduer i 26 forskellige størrelser med en bredde på mellem 55-134 cm og en højde på mellem 94-180 cm. Bredden af tagvinduet bestemmes af spærene i tagets konstruktion, hvor vinduet skal integreres.

Elektrisk eller manuel styring af vinduet?

Flere producenter af ovenlysvinduer, inklusive Velux, har udviklet elektrisk fjernstyring til ovenlysvinduet. Dette kan være en meget praktisk løsning, da ovenlysvinduer placeret højt oppe kan være vanskelige eller umulige at nå uden brug af en stige. Disse er tilgængelige både som el- eller solcelledrevne løsninger. Det er dog vigtigt at bemærke, at en elektrisk løsning gør ovenlysvinduet betydeligt dyrere – ca. 3.500 DKK for el-drevet og 4371 DKK for solcelledrevet styring.

Til sidst er det også muligt at kombinere den elektriske styring af åbning og lukning af ovenlysvinduet med fjernstyret solbeskyttelse af ovenlysvinduet.

Typer af tagvinduer til flade tage

Hvis man har et fladt tag, er der grundlæggende fire forskellige slags tagvinduer:

 • Ovenlyskupler lavet af plastik eller glas
 • Vinduessektioner/lysbånd
 • Lyskanaler
 • Almindelige tagvinduer indbygget i skråning

Ovenlyskupler i plastik eller glas

Den mest udbredte løsning for tagvinduer til flade tage er ovenlyskupler eller fladt-tag-vinduer. I dag kan man få ovenlyskupler fremstillet af plastik eller glas, som har indbygget hældning og som også er tilgængelige med mulighed for åbning. Nogle af disse løsninger kan også fås med åbningsmulighed – enten manuelt eller elektrisk.

Velux har desuden skabt tagvinduer, der er designet til, at folk kan gå på dem. Ovenlyskupler leveres normalt med rammer af aluminium eller træ, som monteres på en lysåbning eller en lyskasse, der oprettes i taget.

Krav og regler for tagvinduer

Som med andre byggeprojekter kan man finde de specifikke lovkrav for tagvinduer i Bygningsreglementet. Der er to hovedkrav i Bygningsreglementet for tagvinduer: at de skal overholde de aktuelle energikrav og at tagvinduet skal fungere som en redningsåbning under visse betingelser.

Krav til energi for ovenlysvinduer

Tidligere var Bygningsreglementets krav kun fokuseret på vinduets U-værdi, der måler isoleringsevnen. I dag tages der også højde for det energitilskud som kommer fra solen gennem ruden og ind i bygningen.

For udskiftning eller installation af ovenlysvinduer i skrå tage, skal ovenlysvinduet ikke være mindre end 10 kWh/m2 per år. kWh/m2 per år kaldes også Eref og repræsenterer energitilskuddet for et referencevindue i et referencehus:

Eref = 345 * gw – 90,36 * Uw > 10

Hvor:

 • gw er vinduets totale solenergitransmittans (det vil sige energitilskuddet fra solen).
 • Uw er varmetransmissionskoefficienten for vinduet (det vil sige varmetabet fra vinduet).
 • Eref er kWh/m2 per år.


Kravene til ovenlysvinduet omfatter hele vinduet, dvs. den samlede isoleringsværdi for karm, ramme og rude. Du kan finde yderligere oplysninger om de tekniske bestemmelser i Bygningsreglementets § 258 samt “Energikrav til vinduer, glasydeervægge, ovenlysvinduer og glastage”.

De ovennævnte bestemmelser er meget tekniske. Det vigtigste, du skal være opmærksom på, er at kræve dokumentation fra leverandøren om, at vinduet opfylder de aktuelle isoleringskrav. Størstedelen af ovenlysvinduerne, der sælges i Danmark, opfylder energikravene fra Bygningsreglementet.

Krav til redningsåbning

Krav til redningsåbning
Eksempel på et nyt tagvindue

I visse situationer skal et ovenlysvindue (tagvindue) fungere som redningsåbning. Ifølge bygningsreglementet skal der i beboelsesrum og køkkener være mindst én redningsåbning, der fører direkte ud til det fri og kan anvendes som flugtvej i tilfælde af brand.

Hvis der ikke allerede er et vindue eller en dør i beboelsesrummet eller køkkenet, der kan bruges som flugtvej, skal ovenlysvinduet fungere som redningsåbning. For at ovenlysvinduet kan godkendes som redningsåbning, skal åbningens højde eller bredde være mindst 1,5 m (dog må hverken vinduets højde eller bredde være mindre end 0,5 m). Desuden må afstanden fra gulvet til underkanten af åbningen ikke overstige 1,2 meter.

Det er dog ikke nødvendigt at etablere en redningsåbning via ovenlysvinduet, hvis det er muligt at flygte gennem to adskilte døre til andre rum, der ikke er i åben forbindelse med hinanden.

Skal man have en byggetilladelse for at installere vinduer i taget?

At sætte nye tagvinduer eller ovenlysvinduer op kræver som regel ikke en byggetilladelse. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at der kan være restriktioner i lokalplanen eller servitutter på ejendommen, der begrænser mulighederne for at montere et ovenlysvindue. Du kan finde eventuelle regler i lokalplanen på Erhvervsstyrelsens Plandata.dk og eventuelle servitutter på din ejendom på Tinglysning.dk.

Generelt behøver man ikke en byggetilladelse for at sætte tagvinduer op, men der kan være bestemmelser i en lokalplan eller servitutter på ejendommen, der påvirker husets udseende. Det er altid en god idé at tale med kommunens tekniske forvaltning i planlægningsfasen af tagvinduerne.

Er det tilladt at montere ovenlysvindue selv?

Se i videoen hvordan du selv montere ovenlysvinduer

Er det tilladt at montere ovenlysvindue selv
Det er tilladt at montere ovenlysvindue selv, men du bør naturligvis sikre dig at du ved hvordan du montere ovenlysvinduet korrekt, så der ikke kommer utætheder som skaber vandindtrængen i boligen.

Rent lovmæssigt er der ikke noget, der forhindrer dig i selv at montere ovenlysvinduer. Men det anbefales ikke, medmindre du har betydelig erfaring med lignende byggeprojekter. Tagkonstruktionen er en af de mest komplekse og vanskeligste at gøre tæt i et hus. Når man sætter tagvinduer i et eksisterende tag, skal alle tagets lag brydes igennem, herunder tagdækning og lægter, undertag, isolering, dampspærre og indvendig beklædning. Det er derfor en omfattende opgave, som nemt kan gå skævt.

Hvis du selv monterer ovenlysvinduet forkert, kan det resultere i fugt- og vandskader, og det kan hurtigt blive til skader for mange tusinde kroner. Fugt- og vandskader i taget kan føre til råd og svamp, og det kan sprede sig til andre dele af huset og være meget vanskeligt at reparere.

Få 3 Tilbud på ovenlysvinduer

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om ovenlysvinduer

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster et ovenlysvindue?

Det koster fra 10.000,- at få skiftet eller monteret et ovenlysvindue. Alt efter størrelse og genopretning af loft/væg efterfølgende kan det koste op til 50.000,-

Kan man selv montere et ovenlysvindue?

Det anbefales ikke at du selv monterer et ovenlysvindue da det går igennem to vigtige klimaskærme, nemlig taget og dampspærren. Er der en fejl bare et af stederne kan det give store skader og det anbefales derfor at få håndværkere til opgaven.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Velux