Plankegulv – Beregn Pris & Find Inspiration Her

Er du i gang med at overveje at få lagt nyt plankegulv i dit hjem? Få indsigt i priserne, inklusiv montering, og modtag tips og tilbud til opgaven. Hvad er omkostningerne for et nyt plankegulv? Find ud af priser på ny gulvbelægning inklusive installation og rådgivning til opgaven.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 15. november 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Plankegulv - Beregn Pris & Find Inspiration Her

Beregn plankegulv pris med vores prisberegner


Få 3 Tilbud på Plankegulv

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Et robust og varigt plankegulv kan tilføre ethvert rum en smuk og klassisk æstetik. En bred vifte af valgmuligheder er tilgængelige, og du kan endda gøre et økonomisk køb ved at anskaffe et restparti eller købe brugt gulv.

Plankegulvet er for mange det ultimative valg, når det kommer til klassiske gulve. Med sine brede, jævne planker er det ikke et gulv, der dominerer rummet, men snarere komplementerer det. Det kan passe ind i mange forskellige stilarter og anvendes i et hvilket som helst rum – på nær badeværelset.

Der er adskillige materialer at vælge imellem, når det kommer til plankegulve. De mest populære træsorter er eg og fyr, men der er også mange andre muligheder, så du kan finde et, der passer til din smag og stil.

Du kan vælge et massivt plankegulv eller et med en kerne af en anden type træ. Selvom det sidstnævnte er billigere, vil det massivt et trægulv give en følelse af mere eksklusivitet og robusthed.

Læs også: Gulvmand – Se hvad en gulvmand koster og kan lave her

Hvornår er det tid til at lægge et nyt plankegulv?

Hvornår er det tid til at lægge et nyt plankegulv

Et plank gulv har typisk en levetid mellem 50 og 100 år, forudsat at det vedligeholdes korrekt. Derfor er det ofte ikke nødvendigt at installere et nyt plank gulv, selv hvis det gamle er slidt – det kan være tilstrækkeligt at få det slebet og behandlet.

Hvis du ikke har et plank gulv lige nu, er i gang med at bygge et nyt hjem, eller bare ønsker en anden type træ på gulvet, er der absolut ingen hindringer for at anskaffe et nyt plank gulv. Som tidligere nævnt er det en yderst populær gulvtype, der er tilgængelig hos mange forskellige leverandører.

Er det muligt at have gulvvarme under mit plankegulv?

Generelt er det muligt at anvende et plankegulv af alle træsorter og tykkelser til gulvvarme. Der er imidlertid to essentielle faktorer, der bestemmer, om du kan have gulvvarme under dit plankegulv.

Den første faktor er, om dit gulv er massivt eller et lamelgulv. Den anden faktor er, hvor godt dit hus er isoleret. Jo bedre dit hus er isoleret, jo mindre har du brug for at opvarme det, og dermed er det heller ikke nødvendigt at få så meget varme op gennem gulvet.

Hvis dit hus er dårligt isoleret, vil der være behov for mere opvarmning. Varmen har sværere ved at bryde igennem et massivt plankegulv, hvilket betyder, at du ikke vil få fuldt udbytte af varmen. Hvis du bor i et ældre, mindre tæt hus, er det afgørende, at producenten bekræfter, at du kan anvende dit plankegulv med gulvvarme.

Plankegulv pris – Priser på plankegulv

Priser på plankegulv
Den plankegulv pris du får tilbudt i trælasten eller hos håndværkerne er ofte yderst afhængig af hvilket type trægulv du vælger, men ofte så kan god kvalitet godt betale sig på den lange bane.

Prisen på et plankegulv kan variere meget. Hvis du for eksempel kigger på et egetræs plankegulv, vil prisen afhænge af, om det er massivt eller lamel, og naturligvis også af, hvor meget gulv du har brug for.

Nogle gange kan du være heldig at finde et plankegulv på tilbud, hvilket kan spare dig for mange penge. Dog skal du huske på, at du vælger et gulv, der skal holde i mange år, på grund af dets lange levetid. Derfor bør du undgå at købe et gulv, der kun er middelmådigt, selvom det er på tilbud.

Du kan også finde et billigt plankegulv ved at finde et restparti. Dette er gulve, som forhandlerne af forskellige årsager ikke længere ønsker at have på lager, og derfor sælger til en lavere pris. Du kan nemt finde disse forhandlere ved at søge på “plankegulv restparti” på internettet.

En anden mulighed for at få et billigere plankegulv er ved at købe et brugt et. Mange mennesker fjerner deres plankegulve, før de er slidt op, hvilket betyder, at du kan få det til en reduceret pris, da de blot ønsker at få det solgt.

Hvad er prisen for at få installeret et plankegulv?

Det er vanskeligt at specificere præcist, hvad det vil koste at få installeret dit plankegulv, ligesom det er med prisen på gulvet selv. Men ved at indhente tilbud fra mindst tre håndværkere, kan du få en god fornemmelse af, hvad det vil koste.

Hvis du ønsker at spare lidt tid i forbindelse med indhentning af disse tre tilbud, kan du tage kontakt til vores partner 3byggetilbud.dk. De har mulighed for at finde tre lokale håndværkere til dig, der kan give dig et tilbud. Du skal blot angive, hvilken opgave du skal have udført og hvor du bor.

Få 3 Tilbud på Plankegulv

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Gulvfakta