Sodablæsning – Se hvad blød sandblæsning koster her

Sodablæsning er en skånsom og miljøvenlig måde at rense en lang række materialer. Se hvordan det gøres og hvad professionel hjælp koster her

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 17. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
sodablæser
Her ses udstyr som anvendes til Sodablæsning.-

Få 3 Tilbud på Sodablæsning

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Sodablæsning er en metode, der er både effektiv, skånsom og miljøvenlig til rengøring af overflader.

Har du brug for at rengøre aluminium, sten, metal eller et andet materiale? Sodablæsning kan anvendes til rengøring af mange forskellige materialer, og det er et fortrinligt valg for både private husstande og virksomheder.

Er du interesseret i at lære mere om sodablæsning?

I denne artikel kan du få mere viden om emnet, herunder information om priser, udstyr og den proces, der anvendes i sodablæsning.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Hvad er prisen for sodablæsning?

Typisk beregnes prisen for sodablæsning baseret på blæsetiden. Nedenfor kan du få en idé om, hvad forskellige blæsetider cirka vil koste (ekskl. moms).

BlæsetidPris
15 minutter210
30 minutter400
45 minutter590
60 minutter780

Sodablæsning er en økonomisk metode til at rengøre alt fra mursten til bådens bund, da det ikke koster meget.

Selvfølgelig varierer prisen afhængigt af opgavens størrelse.

Hvis du skal rengøre et større område, vil det være dyrere end at foretage en sodablæsning af et mindre område.

Er du bekendt med sodablæsning? Hvis du ikke er vant til at arbejde med denne metode, kan det være fornuftigt at få professionel assistance.

Det vil naturligvis koste lidt ekstra at hyre en erfaren håndværker, men på den anden side kan du være sikker på, at arbejdet bliver udført til fuld tilfredshed.

Få en fordelagtig pris på sodablæsning

Er du på udkig efter sodablæsning i Jylland, Fyn eller Sjælland? Uafhængigt af din placering i Danmark, kan du finde de bedste priser på sodablæsning hos 3byggetilbud.dk.

Du kan få et gratis, uforpligtende tilbud og finde attraktive priser på sodablæsning. Ved at indhente tilbud herfra, undgår du selv at skulle bruge tid på at kontakte forskellige håndværkere. Du får i stedet et samlet indblik i dine muligheder.

Hvordan udfører man sodablæsning?

Ved at vælge sodablæsning til rengøring, får du en behandling, der er både effektiv og skånsom. Har du kendskab til, hvordan sodablæsning foregår? Denne metode benytter natriumbicarbonat, også kendt som soda, som via trykluft blæses på den overflade, der skal renses. For at opnå den ønskede effekt, er det nødvendigt med særligt udstyr.

Sodablæsning kan udføres på forskellige materialer som:

 • Aluminium
 • Murværk
 • Beton
 • Træ
 • Glasfiber
 • Metal

Hvis du skal have fjernet maling, graffiti, sod, olie eller misfarvninger, er sodablæsning en nem løsning med det rette udstyr. Metoden er effektiv, uanset om du skal have fjernet alger eller skal have renset beskadiget murværk.

Har du brug for at rense bilens fælge? Sodablæsning skader ikke aluminium, så denne rengøringsmetode er et sikkert valg, når bilen skal gøres ren.

En miljøvenlig metode til rengøring

Mange rensemetoder har en negativ indvirkning på miljøet og klimaet. Har du nogensinde overvejet, hvor ofte du bliver udsat for kemikalier? Natriumbicarbonat er ikke skadeligt, og du kan derfor trygt vælge sodablæsning. Soda kan nemt skylles væk med vand, og det er ikke nødvendigt at tage specielle forholdsregler, når du bruger produktet.

Når sodaen kommer i berøring med den overflade, der skal rengøres, sker der en lille eksplosion, som fjerner det beskidte område uden at beskadige det underliggende materiale. Så sodablæsning er en meget mild rengøringsmetode, selv uden brug af giftige gasser eller andre kemikalier.

Sodablæsning er derfor et oplagt valg, hvis du ønsker at tage hensyn til både dig selv og planeten. Du kan også overveje sodablæsning som et alternativ til sandblæsning.

Få 3 Tilbud på Sodablæsning

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Wikipedia.dk