Terrazzogulv – Online prisberegner og gode råd (2024 Udgave)

Når du renoverer et ældre hus, kan det være, at der findes et gammelt terrazzogulv i entreen, bryggerset eller på badeværelset. Dette stengulv er smukt, men det får måske ikke den fulde opmærksomhed, det fortjener, og kan fremstå slidt eller mat i udseendet.

Beregn prisen på Terrazzogulv med vores prisberegner nedenfor


Terrazzogulv - Online prisberegner og gode råd (2024 Udgave)
Terrazzogulve er flotte, hvis de bliver vedligeholdte og slebet, men er typisk ikke noget man ser i så mange nyere boliger.

Måske er du allerede fortrolig med denne type gulv, eller måske har du aldrig før lagt mærke til den specielle italienske betegnelse “terrazzo”.

Der er tidspunkter, hvor sådanne gulve er blevet skjult under tæpper eller andre gulvbelægninger, da terrazzogulvet gik af mode for omkring 30 år siden.

Der er ingen tvivl om at det ikke ses så meget mere i de nyere boliger, men ofte så er det også fordi folk ikke vedligeholder disse gulve, og vælger nogle mindre vedligeholdelseskrævende gulve til deres boliger.

Få 3 Tilbud på terrazzogulve

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Læs også: Renovering af hus pris – Find inspiration og tips her

Terrazzo er nu moderne igen

I dag er de eftertragtede terrazzogulve blevet populære på ny, og mange drømmer om at have et smukt og unikt terrazzogulv i deres hjem. Når du kigger i boligmagasiner, vil du ofte se sådanne stengulve i gangarealer, køkkener samt bade- og toiletrum. Den italienske kreativitet og brug af sten og farver er meget moderne i dansk boligindretning.

Derfor er disse gulvbelægninger vendt tilbage til markedet, og prisen for dem er mellemhøj. Som en grundregel vil prisen pr. m2 dog blive lavere, jo større areal der skal dækkes.

Hvor meget koster et terrazzogulv?

Der er billigere muligheder end at lægge et terrazzogulv, men det er heller ikke den mest bekostelige løsning, og dets holdbarhed gør det til en fornuftig investering. Eftersom det kan være svært at installere et terrazzogulv, er prisen nedenfor baseret på professionel assistance til opgaven. Hvis du har et terrazzogulv, som du ønsker at bevare, men som har skader, små revner eller flossede kanter, kan du også vælge at få behandlet dit terrazzogulv af en professionel.

Hvis overfladen er blevet mat, slidt eller har misfarvninger, kan du få en slibning og polering af terrazzogulvet, så det bliver som nyt igen. En sådan overfladebehandling kan desuden gentages flere gange, så dit gulv kan blive opfrisket mere end én gang i løbet af dets levetid.

Når du investerer i et stengulv, får du derfor mulighed for at bevare det i mange årtier.

Terrazzogulv Pris
Forvent at den Terrazzogulv Pris du får tilbudt, kræver at du får tilbuddet fra en fagmand som måler op, så du sikre at du får et korrekt tilbud.

Tabel 1: Eksempler på priser for etablering, reparation og renovering af terrazzogulve.

Priserne er vejledende, og specifikke priser kræver altid et individuelt tilbud fra en fagmand.

OpgavePris
Terrazzogulv lægning pris pr. m24.500 kr
Terrazzogulv renovering pris pr. m21.300 kr
Terrazzogulv slibning pris pr. m2500 kr

Den relativt høje pris pr. m2 for terrazzogulve skyldes ikke kun, at håndværkeren, der arbejder inden for de nødvendige områder, skal betales for at lægge dit terrazzogulv. Det skyldes også delvist prisen på farver. Det betyder, at nogle farver i skærverne er dyrere end andre. Prisen afhænger derfor af det udtryk, du ønsker.

Gulvvarme, udstyr og tid

Yderligere skal der ofte installeres gulvvarme under gulvet, og hvis det er et terrazzogulv i badeværelse og toilet, skal der også sikres korrekt vådrumssikring.

Derudover kræver et terrazzogulv meget udstyr og flere dages hærdning samt en lang opstartsproces. Derfor er det også naturligt, at de første m2 er de dyreste.

Prisen pr. m2 vil derfor falde med antallet af kvadratmeter.

En lille gulvbelægning på et par kvadratmeter kan nemt koste 10.000 kr, mens 10 kvadratmeter måske kun koster 25.000 kr. Prisen stiger altså ikke direkte proportionalt med arealet af fladen. Hvis du er modig, kan du også give håndværkeren frie hænder, hvilket vil forkorte processen og dermed sænke prisen. Dog vil man ofte foretrække at vælge mønsteret selv, og besparelsen herfra er måske ikke det vigtigste.

Få eksperthjælp til at installere et nyt terrazzogulv

Hvis du mener, at det er bedst at overlade opgaven til en erfaren håndværker, kan du indsamle tilbud fra forskellige firmaer for at sikre, at du får den bedste aftale. Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle håndværkere har specifik ekspertise inden for terrazzogulve, så vælg eventuelt at anmode om tilbud fra udbydere, som du med sikkerhed ved har erfaring med sådanne stentype gulve. Når den professionelle ved præcis, hvordan man behandler gulvet, kan du også være mere sikker på, at det vil forblive flot og intakt i mange år fremover. Med den korrekte vejledning vil du nemmere og hurtigere opnå det gulv, du drømmer om.

Læs også: Nyt badeværelse pris – Prøv vores prisberegner her

Hvad er et terrazzogulv?

Et terrazzogulv er et smukt og unikt gulv, der varierer hver gang det lægges. Terrazzo er sammensat af marmor, granitskærver og enten cement eller beton, der blandes sammen. I nogle tilfælde bruges også epoxy i sådanne gulve, hvilket gør materialet meget fleksibelt.

De små marmorskærver og granitskærver kan arrangeres efter eget ønske, hvilket resulterer i unikke mønstre. Derfor er hvert terrazzogulv forskelligt fra det næste. Marmorskærverne findes desuden i et væld af farvenuancer, hvilket gør terrazzogulve til et oplagt valg for dem, der ønsker et helt specielt gulv.

Når et terrazzogulv først er støbt, er det yderst slidstærkt og nærmest uopslideligt, hvilket gør det til et holdbart materiale.

Terrazzogulvets historie

Det klassiske terrazzogulv stammer fra renæssancens Venedig, hvor marmor var et populært materiale i mange hjem. Med tiden fandt terrazzogulvet vej til Norden og blev i løbet af 1970’erne og 1980’erne en del af mange danske hjem. Terrazzo har dog bevaret sin oprindelige charme og særprægede stil.

Terrazzogulvets hårde overflade gør det utroligt holdbart. Derfor er de fleste terrazzogulve uden sprækker og er generelt et fugtfrit gulv. Dette gør det velegnet til brug i vådrum såsom badeværelser og bryggers. Desuden er gulvet let at holde rent, men det kræver dog brug af de rette rengøringsmidler.

Fordele og ulemper ved terrazzogulv

Når du skal vælge dit nye gulv, er det vigtigt, at det opfylder dine ønsker om udseende, økonomi, praktisk anvendelighed og holdbarhed. Hvis gulvet er svært at vedligeholde, kan investeringen hurtigt blive til fortrydelse. Rengøring af et upraktisk gulv kan være et hårdt arbejde, og hvis det skal dække et stort område, kræver det ekstra meget at udføre arbejdet. Det er altid en god idé at konsultere en professionel og indhente relevant information, så du vælger en løsning, der passer til din smag, behov og hjem.

En søgning på internettet kan også være nyttig for at træffe et kvalificeret og oplyst valg.

Her er nogle eksempler på fordele og ulemper ved et terrazzogulv, som i denne sammenhæng antages at skulle lægges helt fra bunden.

Fordele ved terrazzogulv

 • Et æstetisk tiltalende gulv
 • Mulighed for at skræddersy det efter dine ønsker
 • Lang levetid og holdbarhed
 • Ingen fuger gør det ideelt til vådområder
 • Lette at vedligeholde og rengøre

Terrazzogulvets ulemper

 • Dårlig tolerance over for kalk og kræver korrekt pleje
 • Ved revner og misfarvninger er en fagmand nødvendig
 • Det er ikke let at installere selv
 • Prisen er høj for gulve, men reduceres med større områder

Opnå et holdbart gulv i badeværelset

Terrazzogulvets høje slidstyrke og den sømløse overflade gør det til et ideelt valg til våde områder. Terrazzogulv i badeværelset er derfor en eftertragtet og funktionel løsning. Designmæssigt passer gulvet også godt ind i badeværelser og toiletter. Man kan i hvert fald nemt forestille sig et italiensk badeværelse med terrazzogulv, gyldne armaturer og store grønne planter.

Et almindeligt alternativ til terrazzo er fliser. Men terrazzo har fordelen ved at være et gulv uden fuger. Der er derfor ingen fuger, der kan slides og skabe grobund for fugt, revner og skader. Ingen kanter, der kan være ujævne og skæve. Af denne grund er det, som tidligere nævnt, et gulv, der holder i mange år og kan bevare et vådrum sundt og tørt i grundlaget. Rengøring af terrazzogulv er også let og bekvemt, da det er en stor ensartet flade.

Find det originale terrazzogulv

Når du flytter ind i et ældre hus, kan der gemme sig et terrazzogulv under tæpper, trægulve eller i gangområdet. Hvis du ønsker at genoplive gulvet, kan du hyre en professionel håndværker, der har erfaring med sådanne materialer, til at hjælpe dig med at reparere terrazzogulvet. Cementen i gulvet kan have tendens til at revne, men hvis det sker, kan det repareres. Overfladen kan også slibes.

Nedslibning kan ofte blive nødvendigt, hvis gulvets overflade ikke har fået den korrekte behandling, og det smukke terrazzogulv er blevet mat og kedeligt på grund af kalk, fedt og brugen af forkerte rengøringsprodukter.

Skab en fantastisk stil med dit terrazzogulv

Skab en fantastisk stil med dit terrazzogulv
Du kan skabe en fantastisk stil med dit terrazzogulv, og der er massere af muligheder for at skabe dit eget indtryk.

“Green living”-stilen og “lounge”-stilen er to populære tendenser i dansk boligindretning i dag. Begge disse koncepter passer perfekt sammen med terrazzogulvets italienske charme, hvor de flotte marmorsten spiller en central rolle. Hvis du har et ældre terrazzogulv derhjemme, eller drømmer om at etablere et nyt, har du en enestående chance for at skabe en moderne og indbydende stil i dit hjem, hvor både funktionalitet og kvalitet er i højsædet.

Et smukt og holdbart gulv, der er lagt korrekt, giver et unikt udseende, som er svært at finde andre steder. Kombineret med grønne planter og stilfuldt boligtilbehør kan det skabe en ægte wow-faktor.

Er du vild med denne stil, kan det anbefales at bruge terrazzo.

Er det muligt at lægge et terrazzogulv selv?

At lægge dit eget terrazzogulv er ikke en simpel opgave.

Først og fremmest skal overfladen være helt jævn, før du kan lægge gulvet. Hvis det er et større område, skal der placeres lister i zoner for at reducere chancen for, at gulvet revner over tid. Derefter skal gulvet lægges og udjævnes for at sikre, at der ikke er nogen luft i overfladen.

Blandingen til gulvet er en grød-lignende konsistens og tager omkring 1 døgn at tørre helt op. Selvom tørretiden er forholdsvis lang, har du ikke ubegrænset tid til at arbejde med mønsteret. Det er vigtigt at vide, hvordan udseendet skal være, før du begynder. Hvis du har et gentaget mønster, skal du også kunne skabe det samme udtryk i begge ender af rummet, hvilket ikke er en let opgave.

Selvom du ønsker et unikt gulv, skal det stadig være ensartet og have det samme udtryk overalt.

Når overfladen er tør, skal den slibes, så den er glat, fin og jævn.

Hvis du er meget præcis og dygtig med dine hænder, kan du muligvis lægge gulvet selv. Men der er flere ting, der kan gå galt, og hvis du ødelægger gulvoverfladen eller ikke behandler cementen korrekt, risikerer du, at gulvet revner.

Derfor er det bedste råd at føle sig sikker på hele processen, så du kan være sikker på, at cementen vil holde i mange år.

Sådan bør terrazzo behandles efter gulvets lægning

Når gulvet er færdiglagt, er det essentielt at tage hånd om det med de korrekte produkter. Marmor består hovedsageligt af kalk, hvilket betyder, at rengøringsmidler med kalkindhold kan nedbryde marmoren. Derfor vil produkter som kalkfjerner og brun sæbe skade gulvets overflade.

Over tid vil kalken i vandet også ophobe sig i gulvet, og efter nogle år kan gulvet miste sin glans og have behov for slibning.

Heldigvis er dette en simpel opgave, der kun kræver en slibemaskine.

En effektiv tommelfingerregel for at bevare gulvets udseende i lang tid er at undgå brugen af kalkfjerner.

Terrazzogulve kan anvende personlige plejeprodukter

Ønsker du at passe på dit gulv og give det en modstandsdygtig overflade, kan du benytte speciel gulvshampoo. Dette produkt forventes at fjerne fedt og kalkaflejringer og til sidst anvende en smule vaselinolie. På denne måde vil gulvoverfladen til sidst blive forseglet og give gulvet en anelse glans.

Så længe du ved hvilke produkter du skal bruge (og undgå), vil belægningen ikke kræve meget vedligeholdelse, og gulvet kan let holdes flot og rent.

Få 3 Tilbud på terrazzogulve

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om terrazzogulve

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad er et terrazzogulv?

Et terrazzogulv er en blanding af marmor skærver og et bindemiddel som f.eks. Hvid cement. Det støbes først og slibes derefter hvorved man får et gulv der fremstår som en stor flade.

Kan man slibe et terrazzogulv?

Et terrazzogulv kan slibes og vil derefter stråle igen. Det gøres normalt når det begynder at være mat og kedeligt fordi sæberester og andet skidt har sat sig fast i overfladen.

Kan man renovere et terrazzogulv?

Du kan godt renovere et terrazzogulv. Det kræver dog en dygtig gulvmand/murer og at det er muligt at genskabe det samme spil som der var i det oprindelige gulv med de ting der er til rådighed idag. 

Hvad koster et terrazzogulv?

Et terrazzogulv er dyrt for den første kvm, så prisen afhænger meget af størrelsen på dit projekt, hvor meget forarbejde der kræves og hvilke farver du ønsker i gulvet. Som tommelfingerregel koster det 5000 pr. Kvm for de første 5 kvm og 2500 for de efterfølgende kvm.

Hvordan behandler man et terrazzogulv?

Terrazzogulve er et naturgulv som indeholder kalk. De almindelige rengøringsmidler kan derfor ikke bruges og du skal istedet benytte sæbespåner eller natursæbe. Brug af kalkfjerner og almindelige rengøringsmidler vil nedbryde gulvet.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Wikipedia