Træfiberisolering – Prøv prisberegner og se fordele/ulemper

Overvejer du at benytte træfiberisolering til dit projekt? Se fordele og ulemper her og prøv at beregne hvad det koster ift. andre typer isolering.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 17. oktober 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Træfiberisolering
Træfiberisolering kan bruges i mange boliger og er et populært valg i mange hjem.

Få 3 Tilbud på træfiberisolering

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Er du på udkig efter et holdbart isoleringsmateriale med høj isoleringseffekt til din bolig?

Træfiberisolering er et foretrukket valg for mange, både i nye og gamle boliger.

Fortsæt med at læse på denne side for at finde ud af, hvorfor dette materiale er så populært.

Læs også: Find Håndværker – Se hvordan du finder den rette håndværker

Træfiberisolering pris – Hvad er prisen på træfiberisolering?

Træfiberisolering pris - Hvad er prisen på træfiberisolering
Træfiberisolering pris – Hvad er prisen på træfiberisolering

Der er mange faktorer at overveje, når du skal bestemme omkostningerne ved træfiberisolering. Er du opmærksom på, hvad der bestemmer prisen? Det er gavnligt at have en dybdegående forståelse af markedspriserne, før du anmoder om et tilbud, der passer til dit budget og dine behov. Ved at kende dine muligheder kan du nemlig spare penge.

Eksempel på pris: 
Hvis der skal lægges træfiberisolering på et areal på 13 m2, så skal du købe en palle med træfiberbatts til omkring 3300 DKK, hvor der er nok isolering til 13 m2. Hvis du bestiller en håndværker til at lægge måtterne ud, og det tager håndværkeren cirka 4 timer til en timepris á 500 DKK, skal du af med 5.300 DKK i alt.

Prisen på træfiberisolering kan variere afhængig af, hvilken virksomhed du kontakter. Nogle virksomheder vil give dig en timepris, som du kan medtage i dine overvejelser, mens andre vil foretrække at give et fast tilbud uafhængigt af timeprisen. Hvad foretrækker du?

Det kan være en god idé at tænke grundigt over, om du har brug for at vide det endelige beløb på forhånd, eller om et skøn over omkostningerne ved træfiberisolering er tilstrækkeligt.

Træfiberisoleringens pris påvirkes af mængden af batts og plader.

Først og fremmest varierer prisen på træfiberisolering baseret på, om du vælger plader eller batts. Har du allerede en præference? Prisen påvirkes selvfølgelig også af, om du behøver en stor mængde træfiberisolering, eller om du kan klare dig med et par isoleringsplader.

Derfor er det en god ide at gøre din forberedelse grundigt, før du anmoder om et tilbud på isoleringen, og sørge for at have en nøjagtig ide om, hvor meget du har brug for. Dette forhindrer dig i at ende med en overskydende mængde, som du ikke har brug for. Dette kan i sidste ende spare dig for betydelige penge.

Når du har en ide om, hvor mange kvadratmeter du har brug for, kan du også afgøre, hvilken tykkelse af træfiberisolering du skal anvende. Lagets tykkelse har også en effekt på prisen. Ønsker du en nøjagtig pris på træfiberisolering? Uanset om du foretrækker batts eller plader, skal du være opmærksom på, hvor stort et område isoleringen skal dække. Det er nemlig sådan, du bedre kan indsnævre udvalget og finde ud af, hvad træfiberisolering vil koste dig.

Hvad indebærer isolering med træfiber?

Træ har altid været en attraktiv ressource til byggeri, men i de seneste år er det også blevet et foretrukket materiale til isolering. Ønsker du et hyggeligt og varmt hjem, når vinterkulden hærger udenfor? Træ har fremragende isolerende egenskaber. Det holder varme luftstrømme inde i dit hjem, så du undgår at blive kold. Det forhindrer også kold luft udefra i at trænge ind gennem væggene. Dette er grunden til at mange vælger træfiberisolering, uanset om deres bolig er moderne, nybygget eller en ældre villa.

I Danmark produceres træfiberisolering typisk af løvtræ eller nåletræ, og processen kan enten være våd eller tør. Skal du isolere loftet eller hulrum? I sådanne tilfælde er det nødvendigt at blæse isoleringen ind, og her er træfiberisolering, der er udvundet gennem en våd proces, det mest anvendelige. Træfiberisolering fra tør proces er derimod bedre egnet til facadeisolering og undertagsisolering.

Er du i stand til at skelne mellem de forskellige isoleringstyper? Træfiberisolering fremstillet ved en tør proces har en grov tekstur, mens isolering fra en våd proces ligner vat.

Anskaf træfiberisolering: Et grønt og naturligt valg

Du tilbringer mange timer i dit hjem hver dag, så det er essentielt, at du indretter det på den mest optimale måde. Dette gælder ikke kun for hverdagens opgaver og valget af møbler, men det er ligeledes vigtigt at opretholde et behageligt indeklima. Har du nogensinde overvejet, hvordan du opretholder et naturligt indeklima, der får dig til at føle dig komfortabel?

En af de største fordele ved at investere i træfiberisolering er, at det er et naturligt materiale. I stedet for at fylde dine vægge, lofter og hulrum med kemikalier, får du lov til at lade dit hus ånde. Træfiberisolering har nemlig den unikke evne til både at absorbere og frigive fugt, hvilket sikrer det bedste indeklima i dit hjem.

Dette er bæredygtigt – ikke kun for dig og dit hjem, men også for miljøet. Da træfiberisolering er et naturmateriale, kræver det ikke høj energiudledning at producere.

Høj kapacitet til isolation

Når du søger efter isoleringsmaterialer, skal du ikke kun tage hensyn til miljøet. Det er også essentielt, at materialet har en god varmebevarende evne, så du ikke bliver kold. Derudover kan en grundig isolering af huset bidrage til en mindre varmeregning, hvilket absolut er et aspekt at overveje, når du anmoder om tilbud på træfiberisolering.

Træfiberisolering har præcis samme isoleringsevne som de syntetiske alternativer. Så hvis du har et ønske om at reducere varmeregningen på en bæredygtig måde, er det denne type isolering, du bør overveje.

Udover at have en høj isoleringsevne, har træfiber også den unikke egenskab, at det dæmper støj. Ønsker du at mindske lydene i dit hjem? Sammenlignet med syntetiske isoleringsmaterialer, kan træfiberisolering hjælpe med at reducere lydene i dit hjem. Dette er specielt en fordel i etageejendomme, hvor lyden af skridt kan høres mellem forskellige niveauer.

Faglig udførelse af træfiberisolering

Har du brug for professionel hjælp til at installere isolering? Der er en række gevinster ved at overlade jobbet til en erfaren håndværker.

Først og fremmest kan du spare en hel del tid, da eksperterne hurtigt og effektivt kan udføre opgaven, mens du kan koncentrere dig om andre ting.

Dernæst er arbejdet med at installere isolering krævende, og hvis du ikke har erfaring med træfiber, kan du støde på vanskeligheder. Således slipper du for at bekymre dig om alt lige fra dampspærre til batts, plader og værktøj.

Ønsker du at være sikker på, at det endelige resultat er solidt? Du kan være tryg ved, at du fuldstændig når i mål, hvis du lader en håndværker udføre arbejdet, og det behøver heldigvis ikke at være dyrt.

Få 3 Tilbud på træfiberisolering

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Byggematerialer.dk