Parketgulve – Se pris og find inspiration her
Er det på tide at få lagt nyt parketgulv? Prisen for et nyt parketgulv ligger omkring 1000-1.500 kr. pr. m2, alt inkluderet. Følg rådene nedenfor for at indhente tilbud.
Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:
For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.
For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.
Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Beregn parketgulv pris med vores prisberegner
Få 3 Tilbud på parketgulve
- Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
- 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
- Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.
Et smukt parketgulv kan bidrage til at skabe et elegant og klassisk hjem. Gulvet har en lang levetid, men det kræver lejlighedsvise slibninger.
Parketgulve er enormt elskede i de danske boliger, især i vores dagligstuer, hvor gulvet tilføjer et naturligt og dynamisk element til rummet. Dette kan tilskrives det faktum, at parketgulve er lavet af ægte træsorter som eg, bøg og ask, og at træstykkerne er meget kortere end dem, der anvendes til plankegulve.
Læs også: Gulvmand – Se hvad en gulvmand koster og kan lave her
Oversigt
Parketgulv pris – Hvad er prisen for et nyt parketgulv pr. m2?
Nedenfor kan du se priserne pr. kvadratmeter for et nyt parketgulv. Som det fremgår, vil prisen pr. kvadratmeter for et nyt parketgulv variere afhængigt af, hvilken træsort gulvet skal være lavet af.
Træsort | Parketgulv, pris per kvadratmeter inkl. moms | Massivt plankegulv på bjælker pris per kvadratmeter |
Ahorn | 800-900 kr. | 1.100-1.300 kr. |
Ask | 700-850 kr. | 1.000-1.200 kr. |
Eg | 750-850 kr. | 1.000-1.200 kr. |
Fyr | 750-850 kr. | 1.000-1.100 kr. |
Mahogni | 850-1.000 kr. | 1.100-1.300 kr. |
Udover selve parketgulvet, skal du også tage højde for det forarbejde, der er forbundet med at lægge et nyt gulv. Dette inkluderer fjernelse af det eksisterende gulv samt potentielt installation af nye strøer og fodlister.
Vær opmærksom på, at et parketgulv kræver et solidt underlag. Det kan derfor eventuelt være nødvendigt at installere nye strøer/træbjælker på underlaget.
Andre Ydelser | Pris inkl. moms |
Fjernelse af eksisterende gulv | mellem 240 og 300 kr. per kvadratmeter. |
Undergulv | mellem 110 og 170 kr. per kvadratmeter. |
Fodliste | mellem 210 og 250 kr. per meter. |
Prisberegner: Find ud af hvad dit nye parketgulv vil koste
At få installeret et parketgulv er ikke billigt, men det er en investering, der kan holde mellem 50-100 år med ordentlig pleje. Udgifterne til et parketgulv ligger normalt i området 700-1.000 DKK, hvilket inkluderer moms og gulvlæggers honorar.
Du har mulighed for at bruge den følgende prisberegner for at få en idé om, hvad dit parketgulv vil koste. Vær opmærksom på, at den pris, prisberegneren giver, er et estimat. For at få et nøjagtigt tilbud på dit gulv, anbefaler vi, at du anvender formularen til 3byggetilbud.dk her. Du vil modtage tre forskellige tilbud fra forskellige gulvfirmaer inden for få dage.
Hvad er et parketgulv?
Parketgulv er en type gulv, hvor du kan vælge mellem forskellige træsorter, og det kommer også i forskellige konstruktioner. Sildebensparket er sandsynligvis det mest kendte, hvor træet er arrangeret i et skråt mønster, hvilket tilføjer en attraktiv dynamik til rummet.
Et alternativ er at vælge en trestavsparket. Her er gulvet arrangeret i striber, der består af tre træstykker i varierende længder placeret side om side. Dette skaber en levende effekt med de forskellige mønstre og trælængder ved siden af hinanden.
Oversigt over priser på nyt parketgulv
40 m2 parketgulv i eg
Dette projekt nødvendiggjorde installationen af et nyt parketgulv i både stue og gang i en lejlighed. Inden det nye parketgulv kunne lægges, var det nødvendigt at installere et nyt underlag og fjerne det gamle gulv.
- 40 m2 parketgulv i eg
- 15 meter nye fodlister
- Fjernelse af det gamle gulv
- Installation af nye strøer
- Inkluderer løn til gulvlægger
Totalprisen: 51.850 DKK inkl. moms og montering
Pris per kvadratmeter: 1.300 kr.
60 m2 parketgulv i ask
Dette projekt omhandlede et nyt ask parketgulv i både stue og gang i en lejlighed. Før det nye ask parketgulv kunne installeres, skulle det gamle gulv fjernes og et nyt underlag monteres.
- 60 m2 parketgulv i ask
- 20 meter nye fodlister
- Fjernelse af det eksisterende gulv
- Installation af nye strøer
- Inkluderer gulvlæggers løn
Totalprisen: 76.000 DKK inkl. moms og montering
Pris per kvadratmeter: 1.266 kr.
Hvad skal man inkludere i en opgavebeskrivelse for et nyt parketgulv?
Når du anmoder om et tilbud på et nyt parketgulv fra 3byggetilbud, bør du inkludere følgende informationer i din opgavebeskrivelse:
- Din adresse
- Arealet i kvadratmeter hvor du ønsker nyt trægulv
- Om du foretrækker parketgulv eller massivt plankegulv
- Dit foretrukne træsort
- Hvorvidt tilbuddet skal inkludere fjernelse af det nuværende gulv
- Hvorvidt tilbuddet skal inkludere nye strøer/træbjælker på underlaget
- Hvorvidt tilbuddet skal inkludere nye fodpaneler, og hvor mange meter du har brug for
- Det vil også være en god ide at vedlægge billeder af dit nuværende gulv. Hvis der er aspekter du er usikker på (f.eks. det præcise træsort du ønsker eller om du har brug for nye strøer), kan du enten udelade det fra opgavebeskrivelsen eller bemærke, at du er usikker.
Eksempel på en opgavebeskrivelse:
”Vi bor i en villa på [adresse] og vil gerne have et tilbud på et nyt parketgulv. Vi skal have lagt nyt trægulv på i alt 120 kvadratmeter i [parketgulv eller massivt plankegulv] og vi vil gerne have gulvet i [træsort]. Tilbuddet skal også inkludere [fjernelse af det nuværende gulv og/eller nye strøer] samt opsætning af nye fodpaneler på [indtast samlede meter]. Vi har vedlagt billeder af det nuværende gulv.
Med venlig hilsen”
Valg af træsort
Når du skal vælge hvilken type træ til dit trægulv, er det ikke kun træets udseende, der bør tages i betragtning. Træsorter varierer i hårdhed, som det kan ses i tabellen nedenfor. I rum som entréen, køkkenet og børneværelset, hvor slid er mere fremtrædende, kan det være værd at overveje en hårdere træsort.
Træsort | Hårdhed |
Ahorn | 4.8 |
Mahogni | 4.6 |
Ask | 4.1 |
Eg | 3.4 |
Fyr | 1.6 |
*: Den gennemsnitlige hårdhedsværdi er baseret på målinger foretaget på færdige brædder med en tykkelse på 15 mm. Jo højere tallet er, desto hårdere vil gulvet være.
Skal der lægges strøer?
Overvej om du vil inkludere nye strøer til dit kommende trægulv, før du går i gang med at lægge det. Strøer er lange træstave, der fastgøres til et råt gulv, typisk et betongulv, for at støtte et trægulv. Strøer bør være mellem 40-45 mm tykke for at kunne bære gulvet.
Et af de primære fordele ved at have et trægulv på strøer eller bjælker, er muligheden for at isolere under gulvet mellem strøerne/bjælkerne. Dette er især gavnligt, hvis du planlægger at lægge et trægulv på et betongulv, der fungerer som terrændæk. Det forhindrer kulden i jorden under huset i at trænge op gennem gulvet. Et gulv med strøer giver mulighed for både varme- og lydisolering, hvilket kan være en betydelig fordel i visse bygninger. Strøer kan også bruges til at jævne et ujævnt gulv på en relativt simpel måde.
Gør-det-selv parketgulv
Du kan spare betydelige beløb, hvis du selv kan håndtere lægningen af et parketgulv. Gulvet skal akklimatiseres i det pågældende rum i 48 timer før lægning, og du skal sørge for at fugtsikre det område, hvor det skal placeres. Du har også mulighed for at lægge det direkte ovenpå et allerede eksisterende trægulv. Start med at lægge brædderne med notsiden mod væggen på den længste side af rummet. Herfra arbejder du dig ud og skaber det mønster, som du ønsker.
Hvis du hellere vil undgå at gøre arbejdet selv, men stadig ønsker dit nye gulv lagt til en overkommelig pris, kan du få tre tilbud fra håndværkere gennem vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. Du skal blot besøge deres hjemmeside, udfylde formularen med de oplysninger om den opgave, du skal have udført, og hvor i landet det skal ske. Derefter vil de sætte dig i kontakt med tre forskellige håndværkere.
Parketgulv vedligeholdelse
Parketgulv kan vare mellem 50 og 100 år, under forudsætning af regelmæssig vedligeholdelse. Hvis dit gulv har fået ridser, kan du nemt løse problemet med en slibning.
Gulvet er sammensat med not og fer, hvilket betyder, at det kan blive beskadiget, hvis du sliber for dybt. Før du sliber dit parketgulv, skal du derfor måle, hvor dybt fer er. Dette kan du gøre ved at stikke en tynd spartel ned i en af samlingerne. Du bør ikke slibe dit parketgulv så dybt, at der er mindre end 4 mm. tilbage til fer.
Hvis gulvet har fået hakker, kan det repareres, så du ikke behøver at udskifte hele gulvet. Det samme gælder, hvis dit parketgulv knirker.
Hvis du ønsker at friske dit gulv op med en ny farve, er maling af parketgulv en mulighed. Så længe dit gulv ikke er lavet af tropisk træ, vil malingen binde godt til det.
Få 3 Tilbud på parketgulve
- Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
- 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
- Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.
FAQ – Ofte stillede spørgsmål om parketgulve
Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.
Hvad er prisen for et parketgulv per m2?
Prisen pr. kvadratmeter for et nyt parketgulv ligger mellem 1.000 og 1.500 kr., hvilket inkluderer moms og installation. Prisen kan variere afhængigt af, hvilken type træ du vælger til dit parketgulv, og om opgaven også inkluderer et nyt undergulv, fodlister og fjernelse af det gamle gulv.
Er det muligt at lægge parketgulv selv?
Hvis parketgulvet skal lægges på den klassiske måde, dvs. stavparket, er det generelt ikke anbefalet at gøre det selv. Hvis du vælger et parketgulv med et klik-system, kan du derimod selv udføre installationen.
Metode og kilder
Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.
Kilder: