Nyt gulv? – Se hvad det koster og dine muligheder her

Et nyt gulv er på ønskesedlen hos mange danskere, men hvad koster det, hvordan laves det og er det overhovedet muligt? Find dine svar her.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 6. november 2023
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Nyt gulv - Se hvad det koster og dine muligheder her
Den nyt gulv pris du får tilbud afhænger utrolig meget af valget af gulv samt hvor i landet du befinder dig.

Beregn pris på nyt gulv med vores prisberegner


Få 3 Tilbud på nyt gulv i din bolig

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

På denne side har du mulighed for at se og beregne prisen for et nyt gulv, samt se prøveeksempler på priser fra tidligere opgaver.

At lægge gulv kan være en stor udfordring, og det kan ofte være for komplekst eller svært at håndtere på egen hånd, hvis du ikke er uddannet inden for området. Nogle gulvtyper er dog nemmere at håndtere end andre, hvis du vælger at gøre det selv. For eksempel vil et laminat- eller vinylgulv på badeværelse generelt være mere tilgængeligt at arbejde med end et lamel- eller plankegulv.

Hvis du overvejer at hyre en professionel gulvlægger til at udføre ny gulvbelægning, er det vigtigt at finde den rigtige pris. Der kan nemlig være store forskelle mellem de forskellige virksomheders tilbud – derfor vil vi i denne guide hjælpe dig med at finde den bedste pris på en let og hurtig måde.

Vi starter dog med at undersøge, hvad det egentlig koster at lægge gulv. Hvilke udgifter skal du tage højde for? Og hvad er timelønnen for en gulvlægger?

Derefter vil du finde et specifikt priseksempel på en hypotetisk gulvlægningsopgave, beregnet ud fra gennemsnitlige priser.

Læs også: Gulvmand – Se hvad en gulvmand koster og kan lave her

Gulvlægning pris – Hvad er prisen for at få lagt nyt gulv? 

Gulvlægning pris - Hvad er prisen for at få lagt nyt gulv 

Det er ikke enkelt at fastsætte en specifik pris for gulvlægning, da den varierer baseret på mange forskellige faktorer.

I gennemsnit kan du dog forvente en kvadratmeterpris på omkring 150-1.000 kroner for de mest populære gulvtyper og materialer. Hvis du ønsker hjælp fra en professionel til at lægge gulvet, skal du også tage højde for deres timepris.

Her er nogle eksempler på kvadratmeterpriser for forskellige typer af gulve. Bemærk dog, at disse priser kun dækker forbrugernes indkøbspris hos forhandlere, og de inkluderer ikke timeprisen for en gulvlægger eller andre potentielle omkostninger:

 • Parketgulv – 199-600 kr. per kvadratmeter
 • Plankegulv – 350-900 kr. per kvadratmeter
 • Laminatgulv – 150-400 kr. per kvadratmeter
 • Antikt trægulv – 450-700 kr. per kvadratmeter

Vi har hentet prisoverslag fra en række gulvfirmaer rundt om i Danmark, for forskellige typer af gulve. På baggrund af disse prisoverslag har vi udregnet en gennemsnitspris, som er grundlaget for den følgende prisberegner.

Priserne var generelt ensartede blandt gulvfirmaerne, men bemærk, at prisen for gulvrenovering altid vil variere afhængigt af de specifikke forhold ved dit gulv. Derfor råder vi dig til at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud fra vores partner 3byggetilbud.dk, for at få et nøjagtigt prisoverslag.

Hvad påvirker prisen på gulvlægning?

Prisen for at lægge gulv kan variere meget, da den er afhængig af flere forskellige faktorer. Når du skal fastlægge prisen for gulvlægning, er der flere ting du skal overveje:

 • Materiale – Materialerne til gulvet kan variere i pris, hvilket betyder, at det vil påvirke den samlede pris. For eksempel vil prisen være forskellig, hvis du vælger at lægge et vinylgulv i stedet for et massivt egetræsgulv.
 • Gulvtype – Prisen vil også variere afhængig af den type gulv, du ønsker at få installeret. Vi taler her ikke om materialet, men om selve gulvet: Bærende gulv, ikke-bærende gulv, svømmende gulv osv.
 • Geografi – Gulvlæggerens løn kan også påvirke prisen, og dette kan variere afhængig af, hvor i landet opgaven skal udføres.
 • Omfang – Endelig vil opgavens omfang og størrelse også have indflydelse på prisen. Hvis du skal have lagt nyt gulv i hele huset, vil prisen være betydeligt højere end hvis du kun skal have lagt gulv i f.eks. stuen eller soveværelset. Hvis det er svært at skaffe pengene til at renovere hele boligen, kan du overveje at renovere et rum ad gangen.

Eksempel på gulvlægningsomkostninger

Det er næsten umuligt at give et klart svar på, hvor meget det koster at få et gulv lagt. Som det er beskrevet i det foregående afsnit, er der mange variabler at tage højde for, hvilket betyder, at prisen varierer fra projekt til projekt.

Nedenfor er et eksempel på, hvad en typisk gulvlægningsopgave kan koste – vi har taget de højeste priser fra hovedstadsområdet som udgangspunkt. Prisen vil derfor ofte være betydeligt lavere, hvis du bor uden for hovedstaden.

Opgavebeskrivelse for en opgave til 32.500 kr. inkl. moms

 • Trægulv – Gulvet er fremstillet i træ og er enten lamel eller parketgulv på et solidt underlag. Gulvets tykkelse er 14 mm.
 • Eksisterende gulv – Det nuværende gulv fjernes for at opnå det bedst mulige resultat. Dette er også nødvendigt for at skabe plads til det nye gulv, hvis undergulvet er for højt
 • Træsort – Gulvet er lavet af fyr, som er en af de billigere træsorter. Fyr giver gulvet en smuk lys farve, men det er ikke så holdbart som mørkere træsorter på grund af det tyndere slidlag
 • Fodpaneler – Priseksemplet inkluderer også montering af nye fodpaneler, der matcher det nye gulv. De skal både passe til den nye højde og til udseendet af de nye gulvbrædder. Der er taget udgangspunkt i 22 meter fodpaneler
 • Areal – Gulvets areal i dette eksempel er 30 kvadratmeter, hvilket svarer til en stue på 5×6 meter.
 • Løn – Der er naturligvis brug for en gulvlægger til at udføre opgaven, og denne person skal betales. Selvom en gulvlæggers gennemsnitlige løn er omkring 170 kr., vil det ofte være lidt højere på fakturaen, da der også skal dækkes andre omkostninger. Du kan forvente en typisk timepris pr. mand på mellem 4-500 kr.

Prisen for den beskrevne opgave er som nævnt 32.500 kr. inkl. moms. Husk dog, at dette er baseret på markedets højeste priser, så det vil i de fleste tilfælde være meget billigere.

Sørg altid for at indhente flere forskellige tilbud fra forskellige gulvlæggere for at sammenligne og sikre, at du får den bedste pris.

Fordelene ved at ansætte en professionel gulvlægger

Hvis du er en gør-det-selv type og har kendskab til gulvlægning, kan du selvfølgelig spare nogle omkostninger ved at håndtere dele af gulvlægningsopgaven selv. Men du skal være yderst opmærksom på de mange potentielle faldgruber.

Det er nødvendigt at overveje alt fra isolering og krympning og udvidelse i gulvbrædderne til korrekt installation i forhold til gulvhøjde, undergulv osv.

Ved at vælge at ansætte en professionel gulvlægger til opgaven, kan du drage fordel af følgende fordele:

 • Du er garanteret et smukt og attraktivt gulv i første forsøg
 • Du sparer generelt penge, da gulvet bliver perfekt første gang og dermed ikke skal omarbejdes en eller flere gange
 • Du får meget mere fritid, i modsætning til hvis du selv skulle have påtaget dig opgaven uden at være fuldt ud komfortabel med udfordringerne
 • Du får garanti på dit nye gulv, da eventuelle fejl og mangler er dækket fremover af din leverandør


Men hvordan sikrer du så den bedste pris? Det vil vi se nærmere på i det følgende:

Sådan opnår du den mest fordelagtige pris på gulvlægning

Sådan opnår du den mest fordelagtige pris på gulvlægning

For at finde den mest attraktive pris, er det nødvendigt at indsamle og sammenligne adskillige tilbud.

Det kan være en stor og tidsindtagende proces at gøre dette selv. Der er dog en række online tilbudstjenester, der har udført alt forberedelsesarbejdet for dig.

Den mest kendte og anerkendte inden for håndværkerbranchen er 3byggetilbud.dk. Du kan se videoen nedenfor eller læse mere om tilbudstjenesten længere nede på siden.

3byggetilbud.dk opererer på denne måde

 • Du navigerer til websiden via linket her på siden
 • Du udfylder opgaveformularen med de nødvendige informationer om dig selv og opgaven
 • De sender opgaven i licitation til deres prævaliderede gulvlæggere, der byder på opgaven
 • Du vælger frit mellem de 3 tilbud, du får
 • Du skal ikke betale noget, hvis du siger nej til alle 3 tilbud, så tjenesten er både gratis og uden forpligtelser at bruge


Fordelen ved at bruge 3byggetilbud.dk til at finde en gulvlægger er, at du sparer en masse tid på det indledende arbejde, og at prisen sænkes, da virksomhederne konkurrerer med hinanden for at få dig som kunde.

Besøg 3byggetilbud.dk og få 3 gratis og uforpligtende tilbud på gulvlægning.

Yderligere oplysninger om tilbud på gulvlægning

Yderligere oplysninger om tilbud på gulvlægning

For at finde det mest fordelagtige tilbud på gulvlægning, er det nødvendigt at sammenligne priser fra diverse udbydere.

Dette kan dog vise sig at være en udfordrende og tidskrævende opgave at gøre selv. Heldigvis er der i dag flere forskellige online tjenester, der tilbyder at indhente tilbud for dig helt gratis.

En sådan service indsamler normalt omkring 3 tilbud fra forskellige leverandører, så du frit kan vælge det bedste tilbud.

Den mest omfattende og respekterede service for gulvlægningstilbud i Danmark går under navnet 3byggetilbud.dk.

Fordele ved at bruge 3byggetilbud.dk

3byggetilbud.dk er den mest populære tjeneste for tilbud på byggeopgaver, inklusiv gulvlægning, i hele landet.

Her er de mest fremtrædende fordele ved at bruge 3byggetilbud.dk, frem for at håndtere alt arbejdet selv:

Fordel 1 – Tidsbesparelse

Det er velkendt, at det tager lang tid at finde forskellige tilbud og sammenligne priser på gulvlægning selv. 3byggetilbud.dk hjælper dig med at spare meget af denne tid, da de allerede har et stort udvalg af forhåndsgodkendte gulvlæggere og andre håndværkere.

Fordel 2 – Økonomisk

Prisen på gulvlægning kan variere meget mellem forskellige udbydere. Derfor er det smart at sende din opgave til udbud, hvilket tjener to formål.

1: Du får flere forskellige tilbud fra gulvlæggere, der er tilknyttet 3byggetilbud.dk, så du kan vælge det tilbud, der passer bedst til dit budget.

Og 2: Gulvlæggerne konkurrerer om at få din opgave, hvilket betyder, at de også konkurrerer på pris. Det giver dig mulighed for at få et billigt tilbud, uden at det går ud over kvaliteten.

Desuden er det vigtigt at pointere, at det er gratis at bruge deres service, med mindre du ender med at vælge et af de modtagne tilbud. Du kan altså helt uforpligtende indhente tilbud og gennemgå dem, indtil du finder det rigtige tilbud til den rigtige pris.

Fordel 3 – Simplicitet

En anden stor fordel ved 3byggetilbud.dk er deres brugervenlighed. Deres tilbudsformular er nem og intuitiv at bruge, så du slipper for at skulle navigere rundt på forældede firma hjemmesider for at finde kontaktinformation.

Fordel 4 – Anset

3byggetilbud.dk er en velkendt og anerkendt tilbudstjeneste på nettet. De har gennem årene hjulpet flere hundredetusinde danskere og har opbygget et stærkt brand med et godt ry.

Du får derfor den service, du forventer, når du benytter dig af deres tjeneste. Du kan eventuelt læse andre brugeres anmeldelser på sider som Trustpilot.dk for at få et mere dybdegående indtryk.

Sådan anvender du 3byggetilbud

3byggetilbud.dk anmeldelse

3byggetilbud.dk er let, bekvemt og hurtigt at bruge, når du skal finde tilbud til gulvlægning.

Processen behøver ikke at tage længere tid end et par minutter, givet at du har de nødvendige informationer klar, og den foregår i hovedtræk sådan her:

 1. Du navigerer til kontaktformularen på 3byggetilbud.dk – Du kan navigere direkte til formularsiden gennem de forskellige links i denne vejlednin
 2. Du udfylder formularen med de krævede kontaktoplysninger, så 3byggetilbud.dk kan kontakte dig, når de har indsamlet de 3 gratis og uforpligtende tilbud til dig
 3. Du beskriver din opgave så detaljeret, som du kan. Hvis du ved, hvilken type gulv du vil have, antallet af kvadratmeter det omhandler, og om der er andre opgaver, der skal udføres samtidigt (f.eks. afslibning af gulv, montering af paneler osv.), så inkluderer du det i opgavebeskrivelsen
 4. Når du har sendt din beskrivelse sammen med dine kontaktoplysninger, skal du blot vente på, at 3byggetilbud.dk vender tilbage med relevante og konkurrencedygtige tilbud, som du kan vælge imellem
 5. Når du modtager de 3 tilbud, kan du enten acceptere et af tilbuddene, eller du kan afvise alle 3, og det har ikke kostet dig noget

Hvis du er i tvivl om, hvilken type gulvlægning du har brug for eller med fordel skulle vælge, kan du kontakte 3byggetilbud.dk eller et firma, der lægger gulve, og stille dine spørgsmål. Det kan være en god idé at få afklaret, før du indhenter tilbud.

Få 3 Tilbud på nyt gulv i din bolig

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Gulvbranchen