Betontagsten: Beregn hvad et nyt tag koster her (2023 pris)
Betontagsten, også omtalt som betonteglsten eller cementtagsten, minder om almindelige teglsten, men er en anelse billigere. Betontagsten bruges primært i forbindelse med nybyggeri og renoveringer, da der i dag findes et større sortiment af betontagsten med hensyn til farve, overfladebehandling osv.
Få mere at vide om priser, sortiment, installation og tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du renoverer taget med betontagsten.

📝 Modtag 3 faste tilbud på nyt tag 📝
Prisestimatet fra vores beregner er en god vejledning når du skal vælge tagtype eller se hvordan du kan holde dig indenfor dit budget, men er altid forbundet med en usikkerhed. Derfor anbefaler vi at du får 3 tilbud på din opgave når du er klar til at gå videre.
Derfor samarbejder vi med platformen 3byggetilbud som siden 2000 har formidlet mere end 500.000 byggeprojekter for danskerne. Hos 3 byggetilbud kan du helt uforpligtende indsende din opgave og få 3 tilbud tilbage fra håndværkere.

Med tilbuddene i hånden kan du få oprettet en byggekredit i banken eller omlagt dit realkreditlån og komme godt igang med dit nye tag.
Bestil dine 3 tilbud ved at trykke på knappen herunder
Læs også: Nyt tag pris? – Prisberegner til alle tagtyper (2023 Priser)
Hvad er betontagsten?
Betontagsten er lavet af en blanding af sand, vand og cement, som danner beton, når det kombineres. For at tilføre farve til tagstenene, tilsættes der i visse tilfælde også flyveaske og farvestoffer.
Betontagsten er en anelse mindre udbredt end teglsten som tagmateriale i Danmark. Betontagsten bruges primært ved nybyggeri og renoveringsprojekter, men man begyndte faktisk at anvende betontagsten allerede i 1800-tallet.
Hvor meget koster et nyt tag med betontagsten?
Betontagsten er cirka 10-20 procent billigere end teglsten i materialer. Se prisoverslagene herunder:
Pris uden montering | Pris med montering | |
Betontagsten | Cirka 150-250 DKK inkl. moms | Cirka 600-800 DKK inkl. moms |
Vær opmærksom på, at prisoverslagene er forbundet med usikkerhed, da prisen påvirkes af mange forskellige faktorer. Derfor anbefaler vi, at du udfylder formularen til nyt tag hos vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk, hvis du ønsker et nøjagtigt estimat for, hvad en tagrenovering med betontagsten vil koste dig.
Hvilke slags betontagsten er der?

Betontagsten fås i et væld af former og farver, og det er muligt at finde betontagsten, der både ligner klassiske teglsten og skifersten:
Betontegl som vingetagsten
Når betontagstenene formes som vingetagsten, minder de om de traditionelle teglsten. For de fleste vil det faktisk være vanskeligt at skelne mellem vingetagsten i beton og ler (selvom almindelige teglsten er lavet af ler), medmindre man er en fagperson.
Betontegl som falstagsten
Falstagsten har et bølget udseende, der ligner vingetegl, men har en dybere profil og kan lægges tættere og mere effektivt end vingetegl.
Flade betontagsten
Betontagsten fås også i flade, firkantede former, der har et udseende og en stil, der minder om skifersten. Dette kan især være en fordel, hvis huset er meget moderne og minimalistisk. I sådanne tilfælde kan et traditionelt tag med vingetagsten eller falstagsten virke disharmonisk.
Betontagsten eller tegltagsten: Hvilken én bør jeg vælge?

Betontagsten og tegltagsten har mange ligheder, hvilket kan gøre det vanskeligt at beslutte sig for, hvilken én man skal benytte, når taget skal renoveres. Især fordi begge typer tagmateriale har samme vægt og dermed kan anvendes på samme tagstruktur. Der er dog stadig nogle forskelle mellem de to:
Læs også: Nyt Tegltag: Beregn priser og find inspiration her
Betontagsten er ofte mere økonomisk end tegltagsten
Generelt er betontagsten 10-20 % mere overkommelige i pris sammenlignet med tegltagsten. Det betyder dog ikke, at hele tagrenoveringsprojektet vil være 10-20 % billigere, hvis man vælger betontagsten frem for tegltagsten. Prisen på tagmaterialet udgør nemlig kun en mindre del af de samlede omkostninger ved tagrenoveringen, som også inkluderer løn til tagdækkeren og andre materialeomkostninger. For nogle vil den lavere pris på materialer imidlertid – alt andet lige – gøre betontagsten til et mere tiltrækkende valg.
Tegltagsten har generelt en længere levetid end betontagsten
Tegltagsten fremstillet af lertegl har sædvanligvis en længere levetid i forhold til betontagsten. Tidligere, omkring 1980’erne, var forskellen i levetiden meget markant, eftersom tegltagsten normalt havde en levetid på omkring 100 år, mens betontagsten havde en levetid på cirka 50 år. I dag er forskellen dog ikke så fremtrædende, da producenter af betontagsten har forbedret stenenes levetid markant.
Betontagsten fås i et bredt sortiment af former og farver
Betontagsten er tilgængelige i et omfattende udvalg af farver og former. For eksempel kan man få betontagsten i en flad form, der giver et skiferstenslignende udtryk. Denne grad af valgmuligheder og innovation er ikke til stede med teglsten.
Dermed har vi præsenteret forskellene mellem tegltagsten og betontagsten. Valget mellem de to tagbelægninger afhænger derfor af dine præferencer og smag. Er du prisbevidst og sætter pris på et stort udvalg af farver og former? Så kan betontagsten muligvis være den bedste løsning for dig.
Hvad er holdbarheden for betontagsten?
Et betontagstens tag har typisk en levetid på op til 50 år, men det kan vare længere under gode betingelser (dvs. hvis taget kontrolleres årligt og eventuelle skader repareres). De 50 års holdbarhed forudsætter desuden, at tagstenene er installeret korrekt. I sammenligning kan et tegltag i lertegl vare op til 100 år under de korrekte betingelser.
En af Danmarks største betontagstensproducenter, IBF, tilbyder en producentgaranti på 30 år for deres betontagsten. Denne garanti dækker oprindelige fejl og mangler, såsom frostsprængninger, styrke, tæthed og lignende. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at garantien kræver, at vejledning og monteringsanvisninger er fulgt nøje under tagdækningen. Hvis tagdækningen afviger selv en lille smule, er der risiko for, at garantien bortfalder.
Læs også: Gratis tagtjek: Få styr på eventuelle skader i taget nu
Er det muligt at lægge betontagsten uden undertag?

Det mest sikre valg i forbindelse med et nyt tag med betontagsten er at inkludere et undertag. Det resulterer i et robust og holdbart tag, der vil vare i mange år og ikke kræver meget vedligeholdelse. Ved at understryge betontagsten er der forbundet en del vedligeholdelsesindsats, hvilket er endnu en grund til at anbefale et undertag i tagkonstruktionen. De fleste producenter af betontagsten anbefaler også at lægge tagstenene på et undertag.
Hvis man vælger at inkludere et undertag under betontagstenene, består det normalt af en let tagdug lavet af plastmateriale, tynde træfiberplader eller faste plader som krydsfinérplader med tagpap.
Det er dog også muligt at lægge betontagsten uden et undertag. Dette var især populært op til 1980’erne, hvor de fleste betontagsten tage blev understrøget. Mørtel blev påført undersiden af samlingerne, efter at tagstenene var lagt op. Dette blev gjort for at forhindre, at fygesne og slagregn trængte igennem tagbelægningen.
Læs også: Nyt tag ovenpå det gamle: Vejledning og prisberegner her
Monier B&C Danflock gør undertag unødvendige
I dag findes der også løsninger som f.eks. Monier B&C Danflock, der gør undertag overflødige. Danflock placeres i tagstenens overlap som et fugebånd og er så tæt, at det modstår slagregn og fygesne. Danflock fungerer desuden som ventilation, hvis der skulle opstå kondens eller fugtproblemer, da kondensdannelsen enkelt kan trænge ud gennem nylonfibrene. Systemfugen forhindrer stormskader ved at have en trykudlignende egenskab, der reducerer vindens sugeeffekt på tagoverfladen. Danflock systemfugen sparer dig både tid og penge, da du ikke behøver at installere et undertag.
Understrygning af betontagsten
Hvis du har et eksisterende tag med betontagsten, der er lagt uden et undertag, er det nødvendigt at understryge tagstenene fra tid til anden. Dette er især vigtigt, når mørtlen er blevet porøs og skadet og ikke længere kan beskytte mod gennemtrængning af fygesne og slagregn igennem tagbelægningen. Prisen for understrygning af betontagsten ligger omkring 100-150 DKK per kvadratmeter ekskl. moms. Du kan finde yderligere information om understrygning af taget her.
Hvordan vedligeholdes tage med betontagsten?
Tage med betontagsten er vedligeholdelsesfri, men det er en god idé at kontrollere årligt, at alle tagsten er intakte, uden sprækker og afskalninger samt at de er placeret korrekt. Efter en stærk storm er det vigtigt at undersøge taget for eventuelle skader og lækager.
Maling af betontagsten
Det er muligt at male et tag med betontagsten, men det er vigtigt at være opmærksom på både fordele og ulemper ved at udføre en sådan tagmaling. Fordelen er selvfølgelig, at det giver taget et fornyet og mere attraktivt udseende på en både økonomisk og enkel måde. Omvendt skal du dog ikke forvente, at maling af betontagstenene resulterer i en forlængelse af tagets levetid.
Faktisk kan malingen forkorte tagets levetid, da den kan beskadige tagstenenes naturlige udluftning og skabe fugtområder, hvilket kan forårsage stenens nedbrydning ved frostsprængninger. Hvis arbejdet udføres korrekt, bør det dog ikke føre til en egentlig nedbrydning af tagstenene. For tage med en hældning på under 35 grader, bør du forvente priser på tagmaling omkring 80-140 DKK inkl. moms. For tage med en hældning over 35 grader, vil prisen for tagmaling ligge omkring 150-200 DKK inkl. Moms.
Hvilke fabrikanter er der for betontagsten?
De mest udbredte fabrikanter af betontagsten i Danmark omfatter Monier, Benders og IBF.
IBF
IBF, der blev etableret i 1960’erne, er en af Danmarks førende betonproducenter. Virksomheden fremstiller en lang række byggematerialer af beton, såsom belægningssten, mursten, dræningssystemer og selvfølgelig tagsten. På tagstensmodellerne yder IBF en producentgaranti på 30 år.
- IBF Funkis: Disse flade betontagsten ligner skifersten og fås i både grå og sorte nuancer. Prisen ligger omkring 150-200 DKK per m2 eksklusive moms.
- IBF Dobbelt-S: Denne type tagsten minder om teglsten, men har en lav bølgeprofil, der giver taget et roligt og afdæmpet udseende. Den fås i farverne antracit, teglrød, rød og mokka. Prisen for materialer ligger på omkring 100-150 DKK per m2 eksklusive moms og montering.
- IBF Vinge: Med denne model kan man vælge mellem Økonomi, Økonomi ‘Plus’ og Økonomi NOxOFF. Vinge Økonomi er en smuk, klassisk og moderne tagsten med høj glans og et bredt farveudvalg, der passer til enhver bolig eller byggeri. Den dybe vingestensprofil skaber dybde og et flot farvespil i taget. Tagstenen er lavet af gennemfarvet beton og behandlet med et acrylatmateriale på oversiden. Prisen for IBF Vinge ligger på omkring 100-150 DKK per m2 i materialer eksklusive moms og montering.

Få 3 Tilbud på et tag med Betontagsten
- Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
- 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
- Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.
FAQ – Ofte stillede spørgsmål om betontagsten
Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.
Hvad er betontagsten?
Betontagsten er et byggemateriale, der bruges til at dække taget på huse og bygninger. Det er lavet af beton og har en holdbar og robust struktur.
Hvad koster betontagsten?
Prisen på betontagsten varierer afhængigt af producenten, kvaliteten og mængden af tagstenene. Generelt set kan priserne variere mellem 100 og 200 kroner pr. kvadratmeter. Det anbefales at kontakte forskellige leverandører for at få specifikke priser.
Hvad længe holder betontagsten?
Holdbarheden af betontagsten afhænger af flere faktorer, herunder kvaliteten af tagstenene, vejrforholdene og vedligeholdelsen. Generelt kan betontagsten forventes at holde i 30-50 år eller mere, når de er korrekt installeret og plejet.
Metode og kilder
Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.
Kilder: