Byg sommerhus pris – Hvad koster det at bygge nyt sommerhus?

Når man beslutter sig for at bygge et nyt sommerhus, er der mange overvejelser at gøre sig, og en af de vigtigste er ”byg sommerhus pris”. Denne artikel fra mit-byggeri.dk giver et indblik i, hvad det koster at ”byg sommerhus”.

Artiklen indeholder vigtige informationer om forskellige aspekter af ”byg nyt sommerhus pris”, herunder hvad man kan forvente i forhold til størrelse og design. For dem der overvejer at realisere drømmen om et sommerhus, vil denne artikel være en essentiel ressource for at forstå alle omkostningerne forbundet med at bygge et nyt sommerhus

Se vores prisberegner længere nede

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 26. januar 2024
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Hvad koster det at bygge et nyt sommerhus
Prisen for at bygge et nye sommerhus afhænger af hvilke ønsker du har til sommerhuset, og kan koste fra 500.000 til mange millioner kroner. Billedet er vores eget sommerhus
Få 3 Tilbud fra en bygherre på et nyt sommerhus

100% gratis og uforpligtende

Hvad koster det at bygge et sommerhus?

Prisen for at bygge et nyt sommerhus varierer baseret på dine ønsker og kan ligge mellem 500.000 og flere millioner kroner. Omkostningerne påvirkes af sommerhusets størrelse, type, valgte materialer og om du vælger et forudtegnet typehus eller designer et nyt fra bunden med en arkitekt

Hvor meget koster det at opføre et nyt sommerhus?

Byg sommerhus
Her er et billede af vores eget nyeste sommerhus, som blev nybyggede i 2022, med Pool, Spa og Saunaovn i Ebeltoft

Et af de første spørgsmål, der sandsynligvis dukker op, hvis du overvejer at bygge et nyt sommerhus, er hvor meget det vil koste.

Det enkle svar er, at der er forskellige prisniveauer, når det kommer til at bygge et nyt sommerhus. Prisen afhænger i høj grad af, hvor mange kvadratmeter der skal opføres, hvilken slags sommerhus det skal være og hvilke materialer du foretrækker.

Den samlede pris for at opføre et sommerhus afhænger også af, om du vælger et typehus, der er tegnet på forhånd, eller om du ønsker at designe et nyt fra bunden med en arkitekt. Derudover skal du tage højde for prisen for en nedrivning af et eksisterende sommerhus, hvis der allerede er et sommerhus på grunden.

Generelt er det en god idé at tale med banken om et budget, inden processen påbegyndes. Du kan som udgangspunkt få bygget sommerhuse på ny indenfor forskellige budgetter. Du bør dog forvente, at

Prisen for et nøglefærdigt sommerhus, til en kampagnepris, kan koste omkring 800.000 kr. til 900.000 kr.

Dette er dog kun et skøn baseret på et klassisk træsommerhus på 60 m2.

Hvis du er dygtig med hænderne og kan klare noget af håndværket selv, kan du indgå en aftale om at medbygge et 80 m2 sommerhus for ca. 850.000 kr. Det er igen et skøn, hvor den endelige pris vil afhænge af materialevalg og hvilke dele af byggeprocessen du selv kan stå for.

De fleste børnefamilier har som regel brug for mere plads end 80 m2, og derfor skal du forvente, at det vil koste mere for dig. Her kan du som udgangspunkt forvente en pris på 1.300.000 kr. til 2.000.000 kr. afhængig af, om du vælger medbyg eller en nøglefærdig løsning.

Se i denne video, hvordan man får bygget et sommerhus af et professionelt byggefirma.

Læs også: Tilbygning – Hvad koster en tilbygning? Online Beregner

Fordele ved at byg nyt sommerhus

Der er adskillige attraktive fordele ved at bygge et nyt sommerhus i stedet for at erhverve et allerede eksisterende.

En af de primære fordele er, at du sparer både penge og tid på vedligeholdelse af dit sommerhus. Fordelen er enkel. Byg et sommerhus fra grunden, hvor alt er helt nyt, og der er garanti for adskillige år fremover, hvilket gør det ekstra trygt at investere i et nybygget sommerhus.

Ydermere er der den fordel ved at byg nyt sommerhus, at du kan have indflydelse på selv de mindste detaljer. Dermed kan du vælge bæredygtige og økonomiske løsninger, hvilket betyder, at du kan spare penge i fremtiden på dit forbrug. Desuden kan du vælge specifikke materialer eller detaljer, som du har en særlig forkærlighed for.

Når du opfører et sommerhus fra grunden, er du også med til at bestemme dets stil fra top til bund. Der er intet, der er overladt til tilfældigheder, hvorfor der sjældent er et kompromis, du skal indgå med dig selv, i forhold til når du køber et eksisterende sommerhus.’

Læs også: Hvad koster en udestue? Beregn pris og find inspiration

Hvad er vigtigt at være opmærksom på, når du bygger et nyt sommerhus?

Der er flere faktorer, som du bør tage i betragtning, når du beslutter dig for at bygge et nyt sommerhus.

Først og fremmest er det essentielt at have styr på din økonomi. Et budget er nøglen til at sikre, at du kan fuldføre sommerhusprojektet til en fornuftig pris. Dette hjælper dig med at undgå at bruge flere penge på huset, end hvad du har budgetteret, råd til, eller det er værd.

Når du besøger sommerhusudstillinger eller ser på kampagner for nye sommerhuse, er det vigtigt at have en realistisk idé om, hvad der er muligt inden for dit budget.

Når du undersøger dine muligheder for at bygge et sommerhus, er det vigtigt at være opmærksom på den samlede pris. Her skal du have en klar forståelse af og overblik over, hvad der er inkluderet i den samlede pris.

Måske endnu vigtigere er det at vide, hvad der ikke er inkluderet i den samlede pris. Hvis du ikke er opmærksom på dette, kan byggeprojektet hurtigt blive dyrere, end hvad du oprindeligt havde estimeret.

Når du skal bygge et nyt sommerhus, er det vigtigt at overveje følgende faktorer:

  • hvor mange kvadratmeter du ønsker at bygge
  • antallet af værelser, sommerhuset skal have
  • hvilke løsninger der er mest hensigtsmæssige og økonomiske for dit ideelle sommerhus
  • om du ønsker plads til udendørsaktiviteter eller en legeplads

På den måde sikrer du dig den bedste løsning, der også er fremtidssikret for dig.

Læs også: Ventilation i sommerhuset: Skab et sundt indeklima uden fugt

Hvilke slags sommerhuse kan du vælge mellem?

Hvilke slags sommerhuse kan du vælge mellem
Forvent at din byg sommerhus pris vil variere efter dine ønsker. Ønsker du et stort, lille eller mellemstørrelse sommerhus? Mulighederne er mange, og kun dig selv kan komme med svaret.

Er du interesseret i at vide, hvilke muligheder du har for at vælge forskellige typer af sommerhuse?

I dag findes der adskillige færdigtegnede sommerhuse, som du kan beslutte dig for at få bygget. Disse typehuse er designet med den almindelige danske familie i tankerne i forhold til stil, materialer og udseende. Det primære, du skal overveje, er antallet af kvadratmeter og antallet af værelser, du ønsker i dit nye sommerhus.

Eftersom der er mange virksomheder, der tilbyder at designe og bygge dit sommerhus i dag, kan du normalt vælge mellem forskellige typehuse. Her har en arkitekt udformet forskellige slags sommerhuse i varierende stilarter.

Chancerne er gode for at finde en stil og et design, der passer til din smag. Det er som regel også mest økonomisk at vælge et færdigtegnet sommerhus i stedet for et arkitekttegnet sommerhus.

Dette skyldes, at et arkitekttegnet sommerhus ofte kun bliver brugt til at bygge et nyt sommerhus én gang. Du skal derfor benytte erfarne rådgivere og gennemgå hele processen for et arkitekttegnet sommerhus, mens du med et typehus kan genbruge flere elementer fra byggeprocessen.

Da de forskellige virksomheder har forskellige betegnelser for deres typehuse, bør du selv undersøge de forskellige muligheder, der findes på markedet i dag. Der er normalt forskel på, hvilke materialer der anvendes i de forskellige sommerhuse. Det kan for eksempel være træ, mursten eller noget helt andet.

Konklusion vedrørende opførelse af nyt sommerhus

Kort sagt varierer omkostningerne ved at bygge et nyt sommerhus betydeligt. Flere vigtige faktorer påvirker den endelige pris, som du skal tage højde for.

Prisen afhænger af, hvor stor en grund du ønsker, hvor mange kvadratmeter sommerhuset skal være, antallet af rum og hvilke materialer du vil bygge sommerhuset med.

En generel gennemgang af sommerhusmarkedet viser, at du kan forvente en pris på omkring 850.000 kr. for et færdigtegnet sommerhus på 60 m2.

Hvis du er i stand til at bidrage med noget af byggeriet, også kaldet medbyg, kan du forvente at få et sommerhus på 80 m2 for den samme pris.

Der er forskellige sommerhustyper at vælge imellem, som typisk er færdigtegnet af en arkitekt. Du kan tilføje dit eget personlige præg til designet.

Selvfølgelig har du også mulighed for at designe dit sommerhus helt fra bunden. Dette kræver, at du kontakter en arkitekt. Det kan være en fordel at vælge et byggefirma, der både kan hjælpe med at tegne og bygge dit nye sommerhus.

Få 3 Tilbud fra en bygherre på et nyt sommerhus

100% gratis og uforpligtende

Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad koster det at bygge et sommerhus?

Det koster fra 500.000,- og opefter at bygge et sommerhus. For 500.000,- får du et relativt primitivt sommerhus på 50 kvm som for de mange er for simpelt. De fleste nye sommerhuse koster fra 2.5 mio. Og opefter.

Kan man bygge et sommerhus for 1 million?

Du kan godt bygge et sommerhus for 1 million, men det kræver at du ikke forventer et stort hus med alt du kan drømme om. For 1 mio. Kan du købe et primitivt sommerhus på 80 kvm.

Hvad koster det at bygge et sommerhus på 50 kvm?

Et sommerhus på 50 kvm koster fra 500.000,- og opefter at bygge.

Hvad koster det at bygge et sommerhus på 100 kvm?

Et sommerhus på 100 kvm koster fra 1.000.000,- og opefter at bygge.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Bygningsreglementet for sommerhuse