Annonce

TIPS & RÅD

Dørtelefon og dørtelefonanlæg Guide: Se Prisen Online (2024)

En dørtelefon er en af de vigtigste dele, til en sikker adgang til både lejligheder og hoveddøre, uanset om det er til etageejendomme, til virksomheder eller private. Uanset om du bor i hus eller lejlighed, så er et dørtelefonanlæg til enhver bygning et sikkert valg.

Fagekspert
Mark
Ajourført d. 14. februar 2024
Disclaimer
Det redaktionelle team på Mit Byggeri er uafhængigt og objektivt. For at støtte vores journalistiske arbejde og fortsætte med at kunne tilbyde dette indhold gratis til vores læsere, modtager vi kompensation fra de virksomheder, der annoncerer på mit-byggeri.dk.

Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:

For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.

For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.

Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.

Bliv klogere på hvilken dørtelefonanlæg du skal vælge, samt hvad du bør være opmærksom på når du vælger en dørtelefon, samt se hvad det koster at få installeret en dørtelefon med vores dørtelefon prisberegner.

Men hvorfor få en dørtelefon?

 • Nem måde at lukke gæster ind
 • Øget sikkerhed og tryghed
 • Perfekt til både boligforeninger, etageejendomme, virksomheder og private.

anmeldelser
Få Tilbud fra vores partner 3byggetilbud.dk
Dørtelefon og dørtelefonanlæg
Dørtelefon og dørtelefonanlæg

Dørtelefon prisberegner – Beregn pris på dit dørtelefonanlæg


Hvad koster en dørtelefon og et dørtelefonanlæg?

Prisen på en dørtelefon og et dørtelefonanlæg kan variere afhængigt af forskellige faktorer som systemets kompleksitet, brand, og installationsomkostninger, men er typisk mellem 5.000-15.000 kroner. Artiklen anbefaler at bruge en prisberegner for at få en bedre forståelse af omkostningerne ved at få installeret et dørtelefonanlæg. For at få en nøjagtig pris, er det bedst at kontakte en leverandør.​

Hvad er en dørtelefon?

Selskab

Løsninger til Boligselskaber, Virksomheder og private hjem

Egenproducerede dørtelefoner til både erhverv og privat

Dørtelefonianlæg, både med app og video til ethvert formål 

En dørtelefon er en del af et dørtelefonanlæg, hvor der i de senere år, har været en stor udvikling. I gamle dage, brugte man en analog dørtelefon, hvor man tog røret af, og tog dørtelefonen op til øret, og skulle trykke på en knap for at lukke gæster ind.

Udviklingen er som sagt gået stærkt, og i dag kan man ofte ikke kun høre dem der ringer på dørtelefonen, men du kan typisk også se personen igennem video. På den måde har man mulighed for at se hvem der ringer på din dør, så du ved hvem der kommer på besøg.

Dørtelefoni er ikke kun populært for private hjem og etageejendomme, men også for virksomheder. En dør telefon er oplagt for kontor i lidt større komplekser, da man på den måde ved hvem man lukker indenfor på kontoret.

Dørtelefon til erhverv er brugt at mange, så de er klar over hvilken kunde eller samarbejdspartner der er på vej ind til kontoret, og der er massere af af muligheder, når du er på jagt efter en ny dørtelefon med app og døråbner.

Bliv klogere på hvilke muligheder du får med en dørtelefon i ejendommen i nedstående video.

Hvilke dørtelefonanlæg findes der?

Dørtelefonanlæg anvendes til:

 • Boligforeninger
 • Andelsforeninger
 • Etageejendomme
 • Lejligheder
 • Virksomheder
 • Private

Der findes utroligt mange forskellige dørtelefonanlæg. Nogle anvendes mest til virksomheder eller boligforeninger, mens andre primært bliver installeret i private hjem. En dørtelefon findes både med eller uden video, eller med en app til mobil.

Uanset hvilket formål man ønsker sig en dørtelefon, så findes der en model til formålet.

Det er blevet mere normalt at have dørtelefoner i etageejendomme, og en dørtelefon til boligselskaber er også blevet mere normalt end nogensinde før.

Vi vil prøve at gennemgå de forskellige muligheder indenfor dørtelefonanlæg, så du kan se hvilken en af dem der findes på markedet, såsom f.eks. en dørtelefon med app, dørtelefon med døråbner, eller blot en trådløs dørtelefon.

Dørtelefon til lejligheder

Dørtelefon og dørtelefonanlæg
Dørtelefon til lejligheder

Det er helt normalt at man har en dørtelefon til lejligheder i dag. For at øge sikkerheden i et lejlighedskompleks, så er der oftest brugt et dørtelefonanlæg til lejligheder, så man kun lukker velkomne gæster ind i opgangen, og så døren for alle andre er låst.

En dørtelefon til lejligheder er typisk bare en analog dørtelefon, hvor du kan løfte røret, tale med gæsten, og åbne døren med telefonen.

Dørtelefon med døråbner

En dørtelefon med døråbner er en funktion, som lagt de fleste dørtelefoner har i dag, inkl. både dørtelefon til lejlighder og en dørtelefon med app og kamera. Hvis du ønsker dørtelefoni med døråbner, så kan du på den måde kontrollere hvem du lukker ind i opgangen, på kontoret eller i dit hjem. Dette er en standard dørtelefon til lejligheder i dag.

Når du vælger en dørtelefon med døråbner, så er der også et væld af muligheder såsom en dørtelefon med kamera eller video og generelt bare trådløse dørtelefoner.

En dørtelefon med døråbner er populær i etageejendomme som er aflåste i bestemte tidsrum, og hvor man kan lukke sine gæster ind, men også i virksomheder og på kontorer.

GSM Dørtelefon

Der er også blevet en større efterspørgsel efter en GSM dørtelefon, da det ikke kræver en fast internetforbindelse, men blot at man indsætter et simkort i dørtelefonen, og så fungerer det. Dette kan være praktisk hvis der er problemer med at skabe en internetforbindelse til dørtelefonen, f.eks. fordi distancen fra nærmeste router er langt væk fra selve dørtelefonen.

Dørtelefon med App og kamera

Dørtelefon med App og kamera
Dørtelefon med App og kamera

Du kan også vælge en dørtelefon med app. Når du vælger en dørtelefon med en app, så er det typisk en af de nye dørtelefoner, hvor der f.eks. også kan være video som en del af dørtelefonen. Når du vælger en dørtelefon med kamera, så er det typisk på kontorer og i virksomheder at de bliver anvendt, men det er også mere og mere anvendt i nye etagebyggerier.

En dørtelefon app, kan gøre det muligt for brugere, at modtage dørkald direkte på en smartphone, uanset om man er til stede eller ej. Her kan man give gæster adgang til opgangen eller hoveddøren uden selv at være hjemme, hvilket giver en øget fleksibilitet, uanset om det er i hjemmet, i en boligforening eller i virksomheden.

Du kan typisk også se hvem der ringer på med en videodørtelefon app, som oftest er en del af systemet, hvilket også giver en ekstra sikkerhed som bruger.

Ny dørtelefon – Hvor køber du dem?

Hvem forhandler dørtelefonanlæg?

Typisk så køber man dørtelefoner og dørtelefonalæg hos elektrikere og leverandøre af dørtelefonanlæg.

Der kan være mange penge at spare ved at sammenligne tilbud, så derfor anbefaler vi at du får tilbud fra 3byggetilbud.dk her

Når du skal finde en ny dørtelefon, så ønsker du typisk også at få monteret den, da det oftest ikke er noget man selv lige kan gøre. Derfor tilbyder langt de fleste virksomheder som forhandler de nye dørtelefoner, også at kunne montere dem for dig.

Det er faktisk ofte de samme virksomheder som forhandler nye dørtelefoner til både virksomheder og private, men løsningerne er ofte forskellige. I etageejendomme ønsker man ofte en dørtelefon med døråbner, eller en dørtelefon med app til smartphone, så man har mulighed for både at åbne op for gæster, men også lige se hvem man rent faktisk lukker ind.

I private hjem, så er det ikke altid nødvendigt med en dørtelefon med døråbner, men en dørtelefon med en app er også ofte et populært valg, som en ekstra sikkerhed inden man lukker gæster indenfor.

Dørtelefon pris – Hvad koster et dørtelefonanlæg?

En dørtelefon pris kan afhænge utroligt meget af hvilke ønsker og krav du har til dit dørtelefonanlæg.

Men prisen for en dørtelefon med dørtelefonanlæg koster typisk fra 1.000 kroner til 15.000 Kroner. Dertil skal installationsomkostninger også lægges oveni.

Prisen for en dørtelefon for virksomheder og boligselskaber ligger typisk fra 5.000 kroner og op til 15.000 Kroner.

Prisen for en dørtelefon til private hjem ligger omkring 1.000 kroner og 3.000 Kroner.

Hvad er dørtelefoni?

Dørtelefoni er typisk kendt som den telefoni man anvender ved f.eks. etageboliger, hvor man står nede ved døren, og ringer op til personen eller personerne man ønsker at besøge. Her er typisk en række navne samt husnumre, og så kan man ringe op til netop den lejlighed man ønsker, deraf sammensætningen af ordet ”dør” og ”telefoni”.

Med dørtelefoni, kan man sikre sig at der ikke bliver lukket uvedkommende personer ind i ens opgang, kontor eller bolig, og du kan med de fleste dørtelefonianlæg også låse døren op nede ved opgangen.

I visse komplekser findes der også dørtelefoni med video eller med en app, så man har muligheden for at se hvem der ringer på, både på en skærm eller på mobiltelefonen, og man har endda med den nye teknologi også mulighed for at åbne op for gæster og besøgende, uden at være hjemme, direkte fra sin telefon

Hvordan fungerer en trådløs dørtelefon med app eller på mobil?

Med den nye teknologi indenfor trådløse dørtelefoner, så er mulighederne utallige. Så hvordan kan man ringe på din dør, mens du ikke er hjemme, og alligevel have muligheden for at åbne for gæster?

Det er ganske simpelt fordi du vil få koblet din trådløse dørtelefon op på enten Wifi eller GSM. Når du får koblet din telefon på Wifi, så vil den være forbundet med en router, og derved være koblet på internettet, og med GSM, så er der et simkort i dørtelefonen, som også tillader den at komme på internettet. På den måde vil den trådløse dørtelefon med app, kunne kommunikere med din mobil og du vil på video kunne se hvem der ringer på din dør, og med en trådløs dørtelefon med app, også kunne åbne for gæster uden at være tilstede fysisk.

Der findes utallige muligheder indenfor trådløse dørtelefonianlæg til mobil, så det handler blot om hvilken pris du vil betale, og hvilke krav til dørtelefonen du har.

Hvilke dørtelefon brands er bedst?

Der findes en masse forskellige dørtelefon brands på markedet. De har alle hver deres fokusområder, kvaliteter og priser, så der findes en udbyder til enhver smag og ethvert behov. Nedenfor beskriver vi nogle af de mest anerkendte brands indenfor dørtelefonanlæg til dørtelefoni.

Videx dørtelefon

VIDEX dørtelefon

En Videx dørtelefon er et af de mærker som har flest år på bagen, og som er en af de velkendte leverandører af dørtelefoner til boligselskaber, virksomheder og private boliger.

Videx har en lang række informationer tilgængeligt, hvor du kan blive klogere omkring deres løsninger. Nogle af de ting de fremhæver omkring dem selv er følgende:

 • Tableauer: Et dørtableu kan placeres ved hoveddøren eller et indgangsparti, og som designmæssigt passer ind i bygningens udseene.
 • GSM: Med et GSM system, kan en GSM dørtelefon fra Videx tale sammen med mobiltelefoner, og få en fleksibel og digital løsning.
 • Video: Med en Videoløsning, kan du med din dørtelefoni få en ekstra sikkerhed og trykhed, ved at vide hvem der bliver lukket ind.

Scantron Dørtelefon

scantron dørtelefon

Med en Scantron Dørtelefon, så vælger man en af de populære mærker indenfor både virksomheder og private. Scantron udvikler selv en lang række forskellige modller, og har været i gang i over 40 år, hvilket sikre den højeste kvalitet og øget trygked.

Køber du en Scantron dørtelefon, så du får en certificerede installatør med til at installere dørtelefonen, så du er sikret professionel assistance indenfor dørtelefoni.

Noget af det som Scantron fremhæver omkring sig selv er følgende:

 • Nyeste teknologi: Scantron levere produkter af høj kvalitet og med den nyeste teknologi
 • Få en totalløsning: Scantron levere primært totalløsninger indenfor dørtelefoni, kommunikationsanlæg samt adgangskontrol.
 • Åben døren fra mobiltelefonen: med Scantrons moderne IP dørtelefoni, så kan du med mobiltelefonen åbne hoveddøren med et tryk på skærmen.

Siedle dørtelefon

siedle dørtelefon

Siedle er også et af de etablerede mærker indenfor dørtelefoner. En Siedle dørtelefon er også en af de dørtelefoner man ofte støder på, hvis man kigger efter navnet på dørtelefonerne på etageejendomme.

Siedle stammer fra Tyskland, men de har skam sikret at produkterne er designet til det danske marked også, med simpelt desgin, men med innovative løsninger, høj kvalitet og en lang række forskellige dørtelefoner og dørtelefonanlæg.

Noget af det som Siedle fremhæver omkring sig selv er følgende:

 • Høj tysk kvalitet: Siedle er kendt for at levere høj tysk kvalitet med den nyeste teknologi
 • Grænseløse muligheder: Alt kan lade sig gøre med Siedle dørtelefoner, uanset om det er dørtelefonanlæg i muren, på muren, i metal, fritstående, ædelstål eller i kunststof.
 • Flere muligheder: Innovatime produkter med alt lige fra de standard dørtelefoner til videoovervågning og adgangskontrol.

Hvem bruger dørtelefonanlæg?

Dørtelefonanlæg til boligforeninger og virksomheder
Dørtelefonanlæg bruges af boligforeninger, andelsforeninger, virksomheder og lignende.

Dørtelefonanlæg bliver brugt af mange, og derfor har vi nedenfor listet op hvem der kan være interesserede i at anvende dørtelefoni.

Dørtelefon til boligforeninger og andelsforeninger

Mange boligforeninger og andelsforeninger anvender dørtelefoner, så beboerne kan lukke gæster ind i etageejendommen. På den måde kan man sikre foreningen, ved at undgå at lukke fremmede ind.

Ofte er en dørtelefon i en boligforening og andelsforening af ældre dato og har måske 20 til 30 år på bagen, så derfor er det måske på tide at få udskiftet den gamle dørtelefon.

Hvis man bor i en lejlighed til leje, så kan lejerne faktisk på et beboermøde beslutte ifølge lovgivningen, at de ønsker et dørtelefonanlæg. Dog kan udlejer også kræve udgifterne til dette system skal refunderes af lejerne.

Dørtelefon til virksomheder

Mange virksomheder vil gerne sørge for en høj sikkerhed i deres virksomhed, og samtidigt også ønske at fremstå professionelt. Med et dørtelefonanlæg, så man kan sikre at der ikke bliver lukket uvelkomne gæster ind, men samtidigt også kan lukke gæster ind på en smart og moderne måde.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad er prisen for en dørtelefon?

Prisen for en dørtelefon eller dørtelefonanlæg afhænger meget af hvilke krav du har, og om det skal være med eller uden video. Men en standard dørtelefon med dørtelefonanlæg koster i en etageejendom omkring 20.000 kroner. Beregn prisen online her

Hvor kan man købe et dørtelefonanlæg?

Du kan købe et dørtelefonanlæg hos visse leverandører, producenter og nogle elektrikere. Nogle leverandører forhandler en totalløsning som inkluderer hele systemet inkl. montering.

Hvilket dørtelefonanlæg er bedst?

Der findes utroligt mange dørtelefonanlæg og der er kæmpe forskel på funktionalitet og teknologi, så det afhænger fuldstændig af dine behov og krav.

Hvad er en dørtelefon?

En dørtelefon er telefoni ved døren, ofte i en etageejendom med lejligheder, som er koblet på dørtelefonanlægget ved indgangen.

Kan man udskifte et eksisterende dørtelefonianlæg?

Ja, det kan man sagtens, og det er også typisk billigere end at få monteret et helt nyt dørtelefonianlæg, da man kan bruge de eksisterende kabler. Ofte så skal man have udskiftet et gammelt dørtelefonianlæg efter en længere årrække, for at få en nyere teknologi eller blot fordi det gamle er gået i stykker.

Hvor mange år kan en dørtelefon holde?

En dørtelefon med dørtelefonanlæg kan ofte holde i mange år. Det er ikke unormalt at man ser dørtelefoner der er over 20 år gamle og som forsat fungerer.