Efterisolering Pris – Se pris og se mulighederne her
Hvad koster efterisolering? Hvilke muligheder findes der? Er efterisolering det rigtige til mit hus og hvilken efterisolering pris skal du forvente?
Denne kompensation kommer fra to hovedkilder:
For det første tilbyder vi betalte placeringer til annoncører for at præsentere deres tilbud. Den kompensation, vi modtager for disse placeringer, påvirker, hvordan og hvor annoncørernes tilbud vises på webstedet.
For det andet inkluderer vi også links til annoncørernes tilbud i nogle af vores artikler; disse "affiliate links" kan generere indtægter for vores websted, når du klikker på dem.
Den kompensation, vi modtager fra annoncører, påvirker ikke de anbefalinger eller råd, vores redaktionelle team giver i vores artikler, eller påvirker på nogen måde indholdet på Mit Byggeri.
Få 3 Tilbud på efterisolering af din bolig
- Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
- 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
- Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.
Der er flere fordele ved at efterisolere dit hus, herunder reducering af varmeforbrug, forbedring af indeklimaet og øget boligværdi. Der er mange forskellige metoder til efterisolering og mange gode grunde til at overveje det.
I det følgende vil vi uddybe, hvad efterisolering præcis indebærer, hvilke former for efterisolering der er tilgængelige, og måske mest afgørende; hvad det vil koste.
Læs også: Efterisolering af ydervæg – Beregn pris pr. m2 og få tips
Oversigt
Efterisolering Pris: Hvor meget koster det at efterisolere?
Typisk vil prisen for at efterisolere ydervæggen ligge mellem 1.500 kr. og 2.200 kr. pr. m2.
For efterisolering af loftet kan man forvente en pris mellem 100 kr. og 140 kr. pr. m2.
Hvad betyder termen efterisolering?
Efterisolering, som navnet antyder, er en proces, der implementeres efter opførelsen af huset, med det formål at forbedre husets evne til at bevare varmen. Dette resulterer i reducerede varmeudgifter. Ud over den økonomiske fordel ved efterisolering, bidrager det også til et forbedret indeklima og mindre miljøbelastning.
Efterisolering er en paraplybetegnelse for en række forskellige isoleringsmetoder. Der er mange forskellige måder at efterisolere et hus på. Eksempler inkluderer efterisolering af ydervægge, gulve, sokler, lofter, hulmure og tage. I den følgende tekst vil vi kigge nærmere på de mest udbredte metoder til efterisolering.
Efterisoleringens forskellige typer
Som nævnt er der mange forskellige typer af efterisolering. I det følgende vil vi dykke ned i nogle af de mest almindelige typer efterisolering og de fordele, de medfører.
Det er værd at bemærke, at alle former for efterisolering på længere sigt er økonomisk rentable – ikke kun gennem reducerede varmeudgifter, men også ved at forbedre husets værdi.
Genisolering af ydre væg
Isolering af ydervæggen er en af de mest virkningsfulde typer af efterisolering, men det er også en af de mest krævende og især en af de dyreste.
En ydervæg kan isoleres både fra indersiden og ydersiden. Isolering udefra er den metode, der giver den største effekt. I denne metode monteres isoleringsmåtter direkte på ydervæggen, eller der bygges et træskelet omkring den eksisterende ydervæg, hvori isoleringen installeres.
Indvendig isolering af ydervæggen kan også udføres på flere måder. Den mest almindelige metode er at konstruere et skelet fyldt med isolering, som derefter beklædes med gips. Indvendig efterisolering anbefales kun i de situationer, hvor det ikke er muligt at isolere udefra.
Pris: Hvad er prisen for efterisolering af en ydervæg?
Genisolering af ydervægge er en af de mere omkostningstunge typer af genisolering. Omkostningerne kan variere, men ligger ofte mellem 750 kr. og 2.300 kr. pr kvadratmeter væg for udefra isolering, og omkring 1.000 kr. pr. kvadratmeter væg for indvendig isolering.
På trods af den høje pris for genisolering af ydervægge, er det en investering der i de fleste tilfælde betaler sig selv tilbage inden for 10 til 20 år. Det er altid en god idé at indhente flere tilbud, før man træffer en beslutning. 3byggetilbud.dk kan være en stor hjælp i denne proces, da deres omfang, erfaring og kendskab til industrien gør dem i stand til at skaffe de bedste tilbud.
Isolering af loftet igen
Isolering af loftet er en af de mest almindelige typer af efterisolering og i modsætning til isolering af ydervægge, er det en af de mest økonomiske og enkle metoder.
Isolering af loft kan i store træk udføres på to forskellige måder: enten ved at sprede isoleringsgranulat/papiruld over loftet eller ved at anbringe et lag af isoleringsmåtter på loftet. Du kan selv stå for den sidste metode, mens den første kræver hjælp fra en fagmand.
Pris: Hvad er prisen for efterisolering af et loft?
Om du vælger efterisolering af dit loft med isoleringsmåtter, eller indblæsning af isoleringsgranulat/papiruld, vil prisen variere. Prisen vil også afhænge af, om du beslutter dig for at gøre det selv, eller om du hyrer en håndværker. Hvis du vælger isoleringsmåtter, kan du forvente en pris på omkring 225 til 750 kr. pr. kvadratmeter loft ved brug af en håndværker. Hvis du derimod vælger indblæsning af isoleringsgranulat/papiruld, vil prisen være omkring 175 til 500 kr. pr. kvadratmeter loft.
Sokkelens efterisolering
Det er desværre ofte tilfældet, at husets sokkel bliver overset, når man taler om efterisolering. Mange sokler er dårligt isoleret og nogle har slet ingen isolering. Derfor er det et ideelt sted at fokusere på, når man overvejer energirenovering af boligen.
Ligesom med efterisolering af ydervægge kan efterisolering af sokkel foregå både indenfor og udenfor. Du kan vælge at gøre det selv, men det er anbefalet at få assistance fra en erfaren håndværker for at sikre, at arbejdet udføres korrekt.
Pris: Hvor meget koster det at efterisolere en sokkel?
Mange vælger at isolere soklen på samme tid som de isolerer ydervæggen. De to former for efterisolering er meget lignende, og prisen er derfor også meget ens. Du bør således forvente at betale omkring 2.000 kr. per kvadratmeter for sokkel/fundament.
Genisolering af hulmur
Hulmursefterisolering er en af de mest foretrukne typer af efterisolering. Dette kan tilskrives dens enkelhed og hurtighed i udførelse, samt dens relative lavpris.
Det er dog ikke alle boliger, der er velegnede til hulmursefterisolering. Men, hvis din bolig er egnet, er det et let sted at begynde, hvis du ønsker at forbedre dit hus’ isolering.
Under hulmursefterisolering processen, boreres der huller i fugerne på husets ydre væg. Derefter blæses der isoleringsmateriale ind, der oftest er enten mineraluld, papiruld eller papirisolering. Der er dog også andre typer af isoleringsmaterialer tilgængelige.
Pris: Hvad er prisen for hulmurs efterisolering?
Sandsynligvis er hulmursisolering den mest økonomiske type af efterisolering, hvor prisen normalt ikke overstiger 120 til 200 kr. pr. kvadratmeter.
Genisolering af gulvet
Hvis dit gulv over en uopvarmet kælder mangler tilstrækkelig isolering, kan du vælge at efterisolere det. Hvis din bolig ikke har en kælder, kan du også efterisolere gulvet for at forebygge kolde fødder og træk, selvom det kan være en bekostelig affære.
Generelt set, er der tre hovedmetoder til isolering af et hus uden kælder: Installation af isolering under stuegulvet, opbygning af et nyt terrændæk, og udefra isolering ved at isolere bygningens fundament og sokkel, som tidligere nævnt i et af de foregående afsnit.
Pris: Hvad er prisen for efterisolering af et gulv?
Prisen for at efterisolere et gulv varierer betydeligt afhængigt af metoden du vælger. Den mest økonomiske metode, der indebærer installation af isolering under stuegulvet, beløber sig til omkring 1.300 kr. til 1.700 kr. pr. kvadratmeter. På den anden side, den mest bekostelige metode, som involverer lægning af nyt terrændæk, beløber sig til omkring 3.000 kr. pr. kvadratmeter.
Få 3 Tilbud på efterisolering af din bolig
- Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
- 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
- Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.
Metode og kilder
Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.
Kilder: