Kompositvindue – Monter Energipositive Vinduer I Boligen

Kompositvinduer bliver af flere eksperter kaldt fremtidens vinduer fordi de er vedligeholdelsesfrie, pæne og i en liga for sig selv når der kommer til lysindfald og varmetab. Det eneste der taler imod anvendelsen er prisen som dog er hastigt på vej ned og vi ser allerede nu store boligselskaber og erhverv benytte dem til renovering og nybyggeri.

Kompositvinduer er som navnet antyder vinduer laver at kompositmateriale, men hvordan er de egentligt sammensat? Kompositvinduer er vinduer med rammer og dele af karmen fremstillet af glasfiberarmeret polyesterprofiler. Derudover indeholder karmen en indre trædel. Dette materiale er både let og robust, hvilket gør det muligt at skabe elegante og slanke rammer og karme.

Kompositvinduernes overflade har en pulverlakering, der kan tilpasses i farve efter dine præferencer.

Kompositvindue - Monter Energipositive Vinduer I Boligen
Kompositvindue – Monter Energipositive Vinduer I Boligen

Hvilke fordele er der ved at vælge kompositvinduer?

Takket være det slanke design af kompositvinduer får man et større rudeareal, hvilket resulterer i mere naturligt lys og varme i hjemmet. Ydermere er glasfiberarmeret polyester kendt for sine fremragende isoleringsegenskaber, hvilket gør denne type vinduer til nogle af de mest energieffektive på markedet – særligt i udgaver med trelags superlavenergiruder.

Ligesom plastvinduer og træ/alu-vinduer kræver kompositvinduer ingen maling af den udvendige del, og materialet er yderst modstandsdygtigt over for vejrforhold. Det er også upåvirket af fugt. Vedligeholdelsen af den indvendige del er lige så nem som med andet indvendigt træværk.

Læs også: Vedligeholdelsesfrie vinduer: Se muligheder og beregn pris

Hvilke ulemper er der ved kompositvinduer?

Kompositvinduer er kendt for deres moderne design og enkle profilering af rammer og karme, hvilket gør dem ideelle til nyere huse med et moderne udtryk.

På grund af den pulverlakerede overflade på kompositdelen af vinduerne, er det ikke muligt at male dem i en anden farve, hvis du en dag skulle få lyst til det.

Læs også: Aluminium vindue: Se fordele, ulemper og pris

Sådan plejer du dine kompositvinduer

Ingen grund til at male plast- og kompositvinduer udvendigt, men det er en god idé at give dem en kærlig vask et par gange om året. Benyt lunken vand med et mildt rengøringsmiddel og måske tilsæt lidt bilshampoo med voks for ekstra beskyttelse.

Glem ikke at gennemgå vedligeholdelsesinstruktionerne omhyggeligt.

Det er en god idé at kombinere vask og vinduespudsning. Brug en klud eller blød børste, skyl grundigt med rent vand og sørg for at tørre vinduerne godt af bagefter.

Er dine plastvinduer meget beskidte? Prøv et specialrengøringsmiddel for at give dem nyt liv. Dette kan købes hos din leverandør og/eller producent.

Gør det til en vane at smøre hængsler og beslag, som f.eks. greb, en gang hvert andet år.

Kompositvinduernes indvendige trædele vedligeholdes ligesom andet indvendigt træværk.

Følg altid vedligeholdelsesanvisningerne nøje. Hvis du er i tvivl, så tøv ikke med at kontakte producenten.

Få 3 tilbud på kompositvinduer

  • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
  • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
  • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi modtager løbende en masse spørgsmål, så derfor har vi samlet de ofte stillede spørgsmål i nedstående FAQ.

Hvad er et kompositvindue?

Et kompositvindue er et vindue hvor rammen er lavet i et kompositmateriale, oftest glasfiberarmeret polyesterprofiler. Det giver en meget stærk og tynd ramme som ikke kan laves i træ.

Hvad koster et kompositvindue?

Prisen for et kompositvindue er lidt højere end et alm. træ/alu vindue, men du får til gengæld en smallere karm og dermed mere lys ind i huset samtidig med at du får et mindre varmetab.

Metode og kilder

Indholdet i denne artikel er uvildigt og bygger på dokumenteret viden. Den bliver løbende opdateret, så gældende viden og regler er medregnet.

Kilder:

Dansk Vindue Verifikation